Preview: Jankovičová - Williamsová

16. 5. 2008, 11:01
Previews 0
Už sedmý vzájemný zápas dnes v Římě čeká Srbku Jelenu Jankovičovou proti Američance Venus Williamsové. Každá má na kontě 3 výhry. Jankovičová v italské metropoli obhajuje titul, ale právě Venus Williamsová je poslední soupeřkou, která ji v Římě dokázala porazit.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová (#4-Srbsko) - Venus Williamsová (#9-USA):

Jelena Jankovičová v Římě obhajuje loňský triumf, když pavoukem prošla bez ztráty setu. I letos je v Itálii zatím suverénní - domácí Flavii Pennettaovou porazila 6-1 6-4 a Rusku Marii Kirilenkovou dvakrát 6-1. I když Srbka získala tři ze svých pěti titulů na antuce, letos raději vzpomíná na turnaje hraných na rychlém povrchu. Především na Australian Open (semifinále), Indian Wells (semifinále) a Miami (finále). Na antuce v Charlestonu a Berlíně však vypadla shodně ve čtvrtfinále, pokaždé s ruskou soupeřkou - Zvonarevovou a Dementěvovou.

Sedmadvacetiletá Venus Williamsová letos příliš vidět není. Maxima dosáhla v Bengalúru (semifinále), na Australian Open a v Miami vypadla shodně ve čtvrtfinále. Letošní zápasovou bilanci ale tak špatnou nemá, vyhrála 12 utkání a 5 prohrála (nejpřekvapivější porážka přišla v Memphisu, kde nestačila na Češku Kvitovou). Starší ze známého sesterského dua Williamsových hned na úvod sezony vyhrála exhibici v Hong Kongu. Na antuce se objevila poprvé až v Římě. Na úvod si poradila s Australankou Stosurovou a včera vyřadila i Veru Zvonarevovou, která v současné době hraje v dobré formě. Nicméně antuku Američanka zrovna nevyhledává, což dokazují i její tituly. Většinu ze svých 36 triumfů získala na kurtech s rychlých povrchem.

Resumé: Dnešní soupeřky se už dobře znají, utkaly se šestkrát a vzájemnou bilanci mají vyrovnanou. První zápas na antuce, právě v Římě vyhrála Williamsová, to ale ještě tehdy jednadvacetiletá Srbka sbírala zkušenosti. Oba loňské duely na oranžovém povrchu už vyhrála Jankovičová. I letos má obhájkyně titulu dobrou formu a Bwin.com v dnešním duelu favorizuje právě obhájkyni titulu Jankovičovou, na jejíž postup vypsal kurs 1.67. Věříte-li, že Venus Williamsová Jankovičovou v Římě porazí i podruhé, vsaďte si s kursem 2.07. Zápas začíná v 17:00 hodin.

Jelena Jankovičová (#4-Srbsko) - Venus Williamsová (#9-USA):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.67 - 2.07

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist