Preview: Jankovičová - Pennettaová

17. 9. 2008, 10:01
Previews 0
Ve čtvrtek ráno vstoupí nejvýše nasazená Srbka Jelena Jankovičová do podniku WTA v Tokiu. Jako jediná má v případě zisku titulu šanci sesadit Serenu Williamsovou z pozice světové jedničky. Svou cestu turnajem s dotací 1.340.000 dolarů zahájí v druhém kole proti Italce Flavii Pennettaové, kterou už třikrát porazila.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová - Flavia Pennettaová

Jelena Jankovičová si letos zahrála semifinále na grandslamech v Melbourne a Paříži. Neustále tak čekala na své první finále z turnaje "velké čtyřky". Přesto se poprvé v kariéře stala světovou jedničkou. Pomohlo jí k tomu i finále z Indian Wells a jediný letošní titul z antuky v Římě.

V létě se jí na rychlém povrchu nevedlo podle představ a tak si pozici na vrcholu žebříčku užila pouhý jeden týden. Ovšem na US Open se dočkala svého premiérového boje o grandslamový titul. Ve finále ovšem podlehla Sereně Williamsové a útok na titul ani návrat do čela hodnocení nevyšel.

Světovou jedničkou se však může stát už po aktuálním turnaji v Tokiu. Serena Williamsová totiž v japonské metropoli nehraje a třiadvacetiletá Srbka se v případě zisku titulu může stát podruhé nejlepší hráčkou světa.

Cestu za návratem na vrchol zahájí proti o tři roky starší Italce Flavii Pennettaové. Tu ve všech třech vzájemných zápasech porazila. Pokaždé spolu hrály na antuce, naposledy letos v Římě, kde se Jankovičová výhrou nad Italkou nastartovala za svým jediným letošním triumfem. A v Tokiu si to může zopakovat.

Pennettaová si v tomto roce připsala v pořadí svůj pátý a šestý titul. Stalo se tak na začátku sezony na jihoamerických antukách ve Viňa del Mar a Acapulku. I když na pomalém povrchu získala celkem hned pět ze svých šesti titulů, neznamená to, že na rychlých kurtech neumí zahrát. To ostatně potvrdila v létě v Los Angeles a na US Open, kde prohrála až ve finále, respektive čtvrtfinále s Ruskou Safinovou.

Díky dobré formě vyrovnala v žebříčku své maximum, kterým je 16. pozice. Minulý týden na Bali trochu překvapivě vypadla ve čtvrtfinále s Paszekovou a své postavení musela přenechat vítězce indonéského turnaje Schnyderové. V Tokiu vyhrála Pennettaová v úvodním zápase dvakrát 6-4 nad Shahar Peerovou a chystá se na čtvrté střetnutí s Jelenou Jankovičovou, které má co oplácet.

Resumé: Jelena Jankovičová se po úspěšném vystoupení na US Open a dvou týdnech volna představí v Tokiu, kde bude usilovat o svůj sedmý titul a zároveň návrat do čela světového žebříčku. Na úvod se utká s Italkou Pennettaovou, jež má slušnou formu, kterou potvrdila premiérovým postupem do grandslamového čtvrtfinále. Kvalita je však na straně Srbky, a tak bookmakeři jasně favorizují právě Jankovičovou, na jejíž postup vypsali kurs 1.14. Na premiérové vítězství Pennettaové si můžete vsadit s kursem 4.82.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist