Preview: Hewitt - Berdych

8. 5. 2009, 11:14
Previews 0
Berdych si letos poprvé zahraje ve čtvrtfinále. V Mnichově však nezažívá rozkvět, jen udolal dva slabší soupeře. Nyní ho čeká bývalá světová jednička Hewitt, který sice také optimální formu nemá, ale psychicky je tom určitě lépe.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt - Tomáš Berdych

Lleyton Hewitt podstoupil po loňské olympiádě operaci kyčle a sezona pro něj skončila. Letos usiluje o návrat mezi elitu, ale v osmadvaceti letech to pro Australana není mezi dravými mladíky jednoduché. Na rychlém povrchu se výrazně neprosadil.

I když antuka nebyla pro Hewitta nějak extra neoblíbenou, první titul na ní získal až letos v Houstonu. Následně však neměl příliš času na přesun do Evropy a po dvou dnech prohrál v Monte Carlu úvodní zápas se Safinem. Po třech týdnech se představuje až nyní v Mnichově, kde už v prvním kole odvracel mečboly proti domácímu Petzschnerovi. Včera si poradil s Holanďanem De Bakkerem ve dvou setech.

Ve čtvrtfinále se podruhé v kariéře utká s Berdychem. S českým tenistou hrál pouze před třemi lety na rychlém povrchu v Indian Wells a prohrál ve dvou setech.

Tomáš Berdych se však letos nesmírně trápí. Světlým momentem bylo jen Australian Open, kde v osmifinále vedl 2-0 nad Federerem. Zápas do vítězného konce nedovedl a následně prohrál na třech turnajích hned v úvodním kole. Zkusil se tak rozehrát na challengeru v Sunrise a podlehl až ve finále 1-6 1-6 Söderlingovi. Následně v Miami udolal Južného i Blakea a vypadalo to na pomalý vzestup.

Jenže změna povrchu třiadvacetiletému rodákovi z Valašského Meziříčí vzala vítr z plachet: v Monte Carlu prohrál s Fogninim, v Barceloně udolal Hernandeze, aby následně po boji podlehl Verdaskovi a v Římě selhal proti Zverevovi. V Mnichově si sice poprvé v sezoně zahraje ve čtvrtfinále, cesta do něj však byla velkým utrpením. S hráčem až páté světové stovky Kloerem vyhrál těsně 7-6 6-4 a včera s dalším Němcem Andreasem Beckem prohrál první set 1-6. S velkým vypětím sil ale utkání otočil, když rozhodnul až tie-break závěrečné sady.

Resumé: Úspěchů nasbíral více Hewitt, s formou na tom není o nic hůř, než Berdych. Na antuce dokáží oba zahrát dobré zápasy, ale není to jejich nejoblíbenější povrch. Pro sázkaře těžko tipovatelné utkání a bookmakeři bwin také nabízejí na oba tenisty kurs 1.80. Zápas by měl začít kolerm 15:00 hodiny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist