Preview: Haas - Robredo

26. 6. 2008, 08:30
Previews 0
Druhé kolo londýnského grandslamu nabídne i souboj mimořádně kvalitních tenistů. V zápase dvou bývalých hráčů elitní světové pětky vyzve Tommy Robredo dalšího Tommyho - Haase. Dva ze tří vzájemných duelů vyhrál Robredo.
Profily hráčů
Haas Tommy

První zápas proti sobě dnešní soupeři odehráli před necelými sedmi lety a na tvrdém povrhcu v americkém Long Islandu ho vyhrál ve třech setech Haas. Následující dva duely se hrály na antuce a ty ovládl naopak Robredo, vždy ve dvou setech a pikantností je, že pokaždé na Haasově německé půdě - v Hamburgu a Düsseldorfu. Od posledního souboje uplynuly už více než 3 roky a zmíněné výsledky tak nedávají příliš aktuální informaci, přesto je z nich možné o hráčích vyčíst alespoň inklinaci k povrchu.

Španěl Tommy Robredo je v současnosti 19. hráčem žebříčku ATP a ve Wimbledonu třiadvacátým nasazeným. K přednostem bývalé světové pětky patří dobrý pohyb, mentální odolnost a výborná defenziva. Především vysoká úroveň jeho pohybu a obranných schopností ho předurčuje k úspěchům na antuce. Ta je také jeho povrchem číslo 1. I letos přišly jeho úspěchy až se startem evropské antukové sezony. Semifinálovou účast z Valencie následovaly čtvrtfinále z Barcelony a Říma. Po nepříliš povedeném Roland Garros pak antukovou část roku uzavřel finálovou prohrou s Davyděnkem ve Varšavě.

Tráva pro Robreda není ideálním povrchem a byť v minulosti dokázal několikrát zopakovat semifinálovou účast v nizozemském Hertogenboschi, ve Wimbledonu se nikdy neprobojoval ani do osmifinále. Letos poprvé nastoupil k Wimbledonu přímo z antuky. Robredo v prvním kole porazil Belgičana Vliegena 6-1 6-3 6-7(4) 6-4.

Vyznavač tvrdých povrchů, aktuálně 38. hráč světa Tommy Haas z Německa, stále patří k nejtalentovanějším hráčům současnosti. Jedním z důkazů je i fakt, že v říjnu roku 2002 se posunul na 2. místo žebříčku ATP. K jeho jménu ale bohužel neodmyslitelně patří poznámka o vratkém zdraví, především pak vracejícím se zranění ramene, což je samozřejmě velkou brzdou jeho tenisové kariéry.

Vyjímkou není z tohoto pohledu ani letošní rok - Haas odstartoval sezonu v únoru, ale od poloviny března odehrál vinou zdravotních komplikací a následné regenerace pouhých 5 zápasů, včetně výhry 3-6 6-4 6-4 6-4 nad Argentincem Caňasem z prvního kola londýnského grandslamu. Haasovým letošním maximem je březnové čtvtfinále z Indian Wells. Německý hráč letos vynechal téměř celou antukovou sezonu a před Wimbledonem stačil odehrát 2 zápasy na trávě v německém Halle, kde si v minulosti dvakrát zahrál semifinále. Haas podobně jako Robredo ve Wimbledonu nikdy neddosáhl významnějšího úspěchu, jeho rekordem zůstává vybojovaná účast v osmfinále z loňska.

Bookmakeři bwin v tomto duelu více věří Haasovi, na jehož výhru vypsali kurz 1,45. Vítězství Robreda je pak k mání v kurzu 2,37.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist