Preview: French Open ženy

26. 5. 2018, 14:35
Previews 29
Již zítra startuje hlavní soutěž druhého grandslamu sezony French Open. Herní pole vede dvojnásobná finalistka a světová jednička Simona Halepová. Z českých tenistek se mezi nasazené vešly Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. V hlavní soutěži budou český tenis reprezentovat ještě Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Denisa Allertová a kvalifikantka Barbora Krejčíková.

Již zítra startuje hlavní soutěž antukového vrcholu sezony French Open. Letošní ročník má hned několik favoritek v čele s dvojnásobnou finalistkou a světovou jedničkou Simonou Halepovou a vítězkou letošního Australian Open Caroline Wozniackou. Loňský triumf bude obhajovat Jelena Ostapenková. Mezi černé koně se řadí vracející se bývalé světové jedničky Serena Williamsová s Viktorií Azarenkovou, další bývalá světová jednička Maria Šarapovová a Kiki Bertensová.

České barvy budou na antukovém grandslamu hájit nasazené Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. V hlavní soutěži se objeví ještě šest dalších českých zástupkyň - Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Denisa Allertová a kvalifikantka Barbora Krejčíková.

Divokou kartu obdržela šestice domácích tenistek - Myrtille Georgesová, Fiona Ferrová, Jessika Ponchetová, Amandine Hesseová, Chloé Paquetová a Pauline Parmentierová. Zbývající volnou vstupenku do hlavní soutěže dostala od pořadatelů Američanka Taylor Townsendová. V australském play-off si divokou kartu vybojovala Isabelle Wallaceová.

Hned pět hráček má možnost Halepovou sesadit z tenisového trůnu. Největší šanci má Wozniacká a dále Garbiñe Muguruzaová, Jelina Svitolinová, Caroline Garciaová a jen minimální i Karolína Plíšková.

Celková dotace letošního ročníku French Open činí bezmála 39,2 milionů eur (kolem 1 miliardy korun). Vítězka dvouhry obdrží šek na 2,2 milionu eur (skoro 57 milionů korun) a připíše si do žebříčku rovných 2 000 bodů.

FRENCH OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Ostapenková (Lot.) - Halepová (3-Rum.) 4-6 6-4 6-3
Nejvýše nasazené: Halepová (1. v WTA), Wozniacká (2.), Muguruzaová (3.), Svitolinová (4.), Ostapenková (5.), Kar. Plíšková (6.), Garciaová (7.), Kvitová (8.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: antuka
Dotace: 39,197.000 eur
• Možná čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Garciaová (7-Fr.) | H2H 4-1
Muguruzaová (3-Šp.) - Kar. Plíšková (6-ČR) | H2H 2-7
Ostapenková (5-Lot.) - Svitolinová (4-Ukr.) | H2H 2-0
Kvitová (8-ČR) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 8-5
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Krejčíková (ČR) | H2H 1-0
Kvitová (8-ČR) - Cepedeová (Par.) | H2H 0-0
Strýcová (26-ČR) - Naraová (Jap.) | H2H 1-0
Vondroušová (ČR) - A. Bogdanová (Rum.) | H2H 0-0
Allertová (ČR) - Sasnovičová (Běl.) | H2H 0-0
Kr. Plíšková (ČR) - S. Williamsová (USA) | H2H 0-0
Šafářová (ČR) - Ponchetová (Fr.) | H2H 0-0
Siniaková (ČR) - Azarenková (Běl.) | H2H 0-0
Kompletní los


Nejvýše nasazené

Simona Halepová vstoupila do letošní sezony tím nejlepším možným způsobem, když vybojovala svou 16. kariérní trofej v čínském Shenzhenu. Poté si zahrála finále na Australian Open, ale ani ve třetím grandslamovém finále na premiérový vavřín nedosáhla.

Závěrečná kola hrála i na dalších turnajích. V Dauhá kvůli zranění nenastoupila k semifinálovému utkání a mezi nejlepší kvarteto postoupila také v Indian Wells, v Miami naopak překvapivě skončila už ve třetím kole.

Ve Stuttgartu překvapivě skončila už ve čtvrtfinále na raketě CoCo Vandewegheové. Stejného výsledku dosáhla i v Madridu, kde prohrála s Karolínou Plíškovou. Velmi solidní formu potvrdila postupem do římského finále, v němž nestačila na Jelinu Svitolinovou.

Halepová už byla na French Open dvakrát ve finále, loni a v roce 2014. Jinak paradoxně vypadávala vždy v úvodních kolech kromě předloňské osmifinálové účasti.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (vítězka);  Australian Open,  Řím (finále);  Indian Wells,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Řím (finále)
Bilance: 28-6
Bilance na antuce: 7-3
Grandslamy: Australian Open (finále)

French Open
Kariérní bilance: 17-8
Nejlepší výsledek: finále (2014, 2017)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Stuttgart (čtvrtfinále), Madrid (čtvrtfinále), Řím (finále)

Možná cesta turnajem
1K: Riskeová (H2H 2-0)
2K: Georgesová (H2H 0-0), NEBO Townsendová (H2H 1-0)
3K: (29) Mladenovicová (H2H 2-3)
OF: (16) Mertensová (H2H 1-0)
ČF: (7) Garciaová (H2H 4-1)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 1-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 2-5)


Caroline Wozniacká měla rovněž výborný vstup do sezony. V Aucklandu se probojovala do finále a poté senzačně dobyla Australian Open, kde oslavila zisk svého premiérového grandslamového vavřínu a vrátila se na post světové jedničky.

V Petrohradu sehrála roli zřejmě i únava a dánská tenistka skončila už ve čtvrtfinále. V Dauhá si zahrála semifinále, v němž těsně podlehla pozdější šampionce Petře Kvitové.

Na velkých amerických březnových podnicích to žádná sláva naopak nebyla. V Indian Wells vypadla už v osmifinále, a v Miami dokonce hned po prvním zápase.

Na antuce se představila v Istanbulu, kde smetla Jekatěrinu Alexandrovovou, po obratu zdolala Saru Erraniovou, ale čtvrtfinálové utkání s pozdější vítězkou Pauline Parmentierovou za stavu 1-1 na sety skrečovala. V osmifinále v Madridu schytala debakl od Kiki Bertensové a v římském čtvrtfinále uhrála jen čtyři gamy s Anett Kontaveitovou.

Na French Open loňským postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum. Mezi nejlepší osmičkou byla dvakrát. Jinak osmkrát skončila v úvodních kolech.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (vítězka);  Auckland (finále);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Řím,  Istanbul (čtvrtfinále)
Bilance: 23-8
Bilance na antuce: 6-3
Grandslamy: Australian Open (vítězka)

French Open
Kariérní bilance: 18-10
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2010, 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Istanbul (čtvrtfinále), Madrid (osmifinále), Řím (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Collinsová (H2H 0-0)
2K: Bacsinszká (H2H 4-0), NEBO Garcíaová-Perézová (H2H 0-0)
3K: (32) Cornetová (H2H 7-1)
OF: (14) Kasatkinová (H2H 1-2)
ČF: (8) Kvitová (H2H 5-8)
SF: (4) Svitolinová (H2H 1-3)
F: (1) Halepová (H2H 5-2)


Garbiñe Muguruzaová se v úvodu sezony trápila se zdravotními problémy. V Brisbane nedohrála úvodní zápas, v Sydney nenastoupila ke čtvrtfinálovému utkání a na Australian Open vypadla už ve druhém kole se senzací letošního ročníku Su-Wei Hsieh.

Na Arabském poloostrově naopak potvrzovala roli favoritky. V Dauhá prohrála až ve finále s Petrou Kvitovou a v Dubaji v semifinále neproměnila mečboly proti Darje Kasatkinové.

Americké březnové turnaje se dvojnásobné grandslamové šampionce nepovedly. V Indian Wells promarnila jasné vedení proti domácí Sachii Vickeryové a loučila se hned ve druhém kole, v Miami skončila v osmifinále na raketě pozdější vítězky Sloane Stephensové. Prvního letošního titulu a celkově šestého se dočkala na betonech v mexickém Monterrey.

Do antukového jara vstoupila stejně jako do letošní sezony, a sice skrečí. Po prohrané úvodní sadě vzdala ve stuttgartské hale Anastasii Pavljučenkovové. O moc lepší to nebylo ani na dalších turnajích. V Madridu vypadla v osmifinále s Darjou Kasatkinovou, a v Římě dokonce už ve druhém kole s Darjou Gavrilovovou.

Na French Open předloni získala svou premiérovou grandslamovou trofej. V předchozích dvou letech před senzačním triumfem došla vždy do čtvrtfinále. Loni v roli obhájkyně titulu skončila v osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monterrey (vítězka);  Dauhá (finále);  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (osmifinále)
Bilance: 17-9
Bilance na antuce: 2-3
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 19-4
Nejlepší výsledek: vítězka (2016)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Stuttgart (2. kolo), Madrid (osmifinále), Řím (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: Kuzněcovová (H2H 5-1)
2K: Ferrová (H2H 0-0), NEBO Witthöftová (H2H 2-0)
3K: (30) Pavljučenkovová (H2H 3-1)
OF: (15) Vandewegheová (H2H 2-3)
ČF: (6) Kar. Plíšková (H2H 2-7)
SF: (1) Halepová (H2H 3-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-3)


Jelina Svitolinová i letos hraje výborně. Vstup do sezony vyšel ukrajinské hráčce na jedničku, když v Brisbane vybojovala jubilejní 10. titul své kariéry. Na Australian Open si poté poprvé v kariéře zahrála čtvrtfinále.

I se svými výsledky na Arabském poloostrově může být spokojená. V osmifinále v Dauhá trápila pozdější vítězku Petru Kvitovou a v Dubaji si došla pro druhou letošní trofej.

Jeden horší a jeden lepší výsledek zaznamenala také v březnu na americkém kontinentu. V Indian Wells překvapivě skončila ve třetím kole na raketě Carly Suárezové, v Miami podlehla ve čtvrtfinále pozdější finalistce Jeleně Ostapenkové.

Na antuce ve Stuttgartu ve čtvrtfinále neudržela vedení proti Caroline Garciaové. Také v Madridu skončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky, když nestačila na domácí Carlu Suárezovou. V Římě předvedla fantastickou jízdu, ve finále smetla Simonu Halepovou a úspěšně obhájila titul.

Svitolinová na French Open v posledních třech letech nechyběla v závěrečných kolech (čtvrtfinále, osmifinále, čtvrtfinále). Už loni se mohla dostat o něco dále, kdyby neprohospodařila obrovský náskok proti Simoně Halepové.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím,  Dubaj,  Brisbane (vítězka)
Největší úspěchy na antuce: Řím (vítězka)
Bilance: 25-6
Bilance na antuce: 7-2
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

French Open
Kariérní bilance: 13-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015, 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Stuttgart (čtvrtfinále), Madrid (2. kolo), Řím (vítězka)

Možná cesta turnajem
1K: Tomljanovičová (H2H 2-0)
2K: Schiavoneová (H2H 2-0), NEBO Kužmová (H2H 0-0)
3K: (31) Buzarnescuová (H2H 0-0)
OF: (13) Keysová (H2H 0-2)
ČF: (5) Ostapenková (H2H 0-2)
SF: (2) Wozniacká (H2H 3-1)
F: (1) Halepová (H2H 4-3)


Jelena Ostapenková naopak vstup do sezony hodnotit pozitivně nemůže. První dva zápasy prohrála a lepší výsledek přišel až na Australian Open, kde postupem do třetího kola vyrovnala své maximum. V hale v Petrohradu ve čtvrtfinále schytala výprask od pozdější šampionky Petry Kvitové.

Mizérie pokračovala i v dalších týdnech. V Dauhá a v Dubaji ztroskotala na první soupeřce a v Indian Wells skončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Prvního kvalitního výsledku se dočkala až na konci března v Miami, kde bez ztráty setu postoupila do finále. V něm nestačila na domácí Sloane Stephensovou.

Na nejpomalejším tenisovém povrchu začala velmi slušně. Ve Stuttgartu na úvod smetla Dijasovou a ve čtvrtfinále sahala po výhře nad pozdější vítězkou Karolínou Plíškovou. V Madridu však vypadla hned v prvním kole s Irinou Beguovou. Mnohem lepší to bylo v Římě, kde po výhrách nad Shuai Zhang a Johannou Kontaovou ve čtvrtfinále prohrála maraton s Marií Šarapovovou.

Ostapenková předloni při své premiéře na French Open skončila v prvním kole, ale loni antukový grandslam naprosto senzačně vyhrála a stala se první nenasazenou vítězkou v open éře.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (finále)
Největší úspěchy na antuce: Řím, Stuttgart (čtvrtfinále)
Bilance: 17-12
Bilance na antuce: 3-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 7-1
Nejlepší výsledek: vítězka (2017)
Loňský výsledek: vítězka
Generálka: Stuttgart (čtvrtfinále), Madrid (1. kolo), Řím (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Kozlovová (H2H 0-2)
2K: Siniaková (H2H 0-0), NEBO Azarenková (H2H 0-0)
3K: (26) Strýcová (H2H 1-0)
OF: (9) V. Williamsová (H2H 0-2)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 2-0)
SF: (2) Wozniacká (H2H 4-0)
F: (1) Halepová (H2H 1-1)


Karolína Plíšková letos až na jednu výjimku postupovala vždy do závěrečných kol. V Brisbane vypadla v semifinále s pozdější vítězkou Jelinou Svitolinovou a neobhájila loňský triumf. Na Australian Open ve čtvrtfinále prohrála se Simonou Halepovou a zopakovala své maximum.

Titul neobhájila ani v Dauhá, kde v osmifinále nestačila na CiCi Bellisovou. S bilancí jedné výhry a jedné porážky opouštěla také Dubaj. Na amerických akcích skončila o kolo dříve než loni. V Indian Wells ve čtvrtfinále nestačila na rozjetou Naomi Ósakaovou a v Miami ve čtvrtfinále podlehla Viktorii Azarenkové.

Vstup do antukové sezony ale zvládla na výbornou. Ve Stuttgartu nenašla v pěti zápasech přemožitelku a oslavila zisk jubilejního 10. kariérního titulu. Česká jednička měla startovat ještě v pražské Stromovce. Kvůli zranění třísel však účast na poslední chvíli odřekla. V Madridu navázala na úspěšný Stuttgart a prohrála až v semifinále s krajankou Petrou Kvitovou. V Římě naopak skončila hned ve druhém kole.

Na French Open pětkrát za sebou vypadla v úvodních kolech. Až loni se dočkala výborného výsledku, a sice postupu do semifinále, v němž statečně vzdorovala Simoně Halepové.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Stuttgart (vítězka);  Madrid,  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (vítězka); Madrid (semifinále)
Bilance: 24-9
Bilance na antuce: 9-2
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

French Open
Kariérní bilance: 7-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Stuttgart (vítězka), Madrid (semifinále), Řím (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: Krejčíková (H2H 1-0)
2K: Šafářová (H2H 6-2), NEBO Ponchetová (H2H 0-0)
3K: (28) Šarapovová (H2H 0-1)
OF: (11) Görgesová (H2H 2-1)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 7-2)
SF: (1) Halepová (H2H 2-6)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-6)


Caroline Garciaová zatím letos nezáří tak jako v závěru loňského roku. V Brisbane kvůli problémům se zády nedohrála úvodní zápas a na Australian Open skončila v osmifinále na Madison Keysové. V Petrohradu hned na úvod utrpěla šokující porážku od domácí kvalifikantky Jeleny Rybakinové.

V Dauhá a v Dubaji skončila shodně ve čtvrtfinále a v obou případech na raketě Garbiñe Muguruzaové. Spokojená nemůže být s výsledky na březnových amerických podnicích. V osmifinále v Indian Wells schytala výprask od Angelique Kerberové a s Miami se loučila hned po prvním zápase, v němž uhrála jen čtyři gamy proti domácí Alison Riskeové.

Na antuce postupně nachází formu. V Charlestonu sice skončila už v osmifinále na Alizé Cornetové, nicméně ve Stuttgartu i v Madridu došla až do semifinále a v Římě do čtvrtfinále. Ve Stuttgartu prohrála s CoCo Vandewegheovou, v Madridu s Kiki Bertensovou a v Římě se Simonou Halepovou, tedy rozjetými soupeřkami.

Na French Open se jí dlouho nedařilo. Třikrát skončila v prvním kole a třikrát o kolo později. Až loni došla do čtvrtfinále, v němž ji zastavila Karolína Plíšková.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Madrid,  Stuttgart (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid, Stuttgart (semifinále)
Bilance: 19-11
Bilance na antuce: 10-4
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

French Open
Kariérní bilance: 7-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Charleston (osmifinále), Stuttgart (semifinále), Madrid (semifinále), Řím (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Ying-Ying Duan (H2H 0-0)
2K: Shuai Peng (H2H 1-2), NEBO Kruničová (H2H 0-1)
3K: (27) Shuai Zhang (H2H 1-0)
OF: (12) Kerberová (H2H 2-4)
ČF: (1) Halepová (H2H 1-4)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 0-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 1-2)


Petra Kvitová neměla úspěšný vstup do letošní sezony. V Sydney skončila hned ve druhém kole, a na Australian Open dokonce v kole prvním, když prohrála maraton s Andreou Petkovicovou z Německa.

Poté se však rozjela k fantastickým výkonům a vyhrála 14 zápasů v řadě. Přemožitelku nenašla v hale v Petrohradu, ve víkendovém fedcupovém utkání ani v Dauhá a rozšířila svou sbírku trofejí na číslo 22.

Na březnových amerických turnajích se dvojnásobné wimbledonské vítězce tradičně nedařilo. Její vítěznou šňůru utnula ve třetím kole v Indian Wells domácí senzace Amanda Anisimovová, v Miami v osmifinále prohrála s Jelenou Ostapenkovou.

Na úvod antukového jara skončila její série úspěchů proti krajankám. V Charlestonu ji totiž v prvním zápase ukončila Kristýna Plíšková. Poté Kvitová opět zazářila ve Fed Cupu, ale na akci ve Stuttgartu se rovněž loučila po prvním utkání. Při své premiéře v pražské Stromovce ovšem získala titul a dobyla také prestižní turnaj v Madridu. Na kontě má teď 11 výher v řadě.

Na French Open je jejím maximem semifinále z roku 2012. Jinak to žádná sláva zatím v Paříži nebyla. Třikrát byla ještě v osmifinále. Letos si odbyde jubilejní 10. start.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Madrid,  Praha,  Dauhá, Petrohrad (vítězka)
Největší úspěchy na antuce: Madrid, Praha (vítězka)
Bilance: 30-6
Bilance na antuce: 11-2
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 21-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2012)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Charleston (2. kolo), Stuttgart (1. kolo), Praha (vítězka), Madrid (vítězka)

Možná cesta turnajem
1K: Cepedeová (H2H 0-0)
2K: Arruabarrenaová (H2H 1-0), NEBO Babosová (H2H 2-0)
3K: (25) Kontaveitová (H2H 2-0)
OF: (10) Stephensová (H2H 0-2)
ČF: (2) Wozniacká (H2H 8-5)
SF: (4) Svitolinová (H2H 7-1)
F: (1) Halepová (H2H 1-3)


Černí koně

Kiki Bertensové se na betonech absolutně nedařilo. Jejím nejlepším výsledkem bylo třetí kolo na Australian Open. Před startem antukového jara vyhrála jen 4 z 11 utkání.

S příchodem antuky se však herně ohromně zvedla. Hned na první akci v Charlestonu slavila nejcennější triumf své kariéry. Ve Stuttgartu naopak skončila hned v prvním kole na raketě pozdější šampionky Karolíny Plíškové. V Madridu ovšem došla až do finále. V něm byla nad její síly Petra Kvitová.

V Římě unavená Bertensová v prvním kole podlehla Marii Sakkariové. Jediným neomluvitelným antukovým výsledkem pro Nizozemku je prohra ve čtvrtfinále norimberského podniku WTA s Kirsten Flipkensovou.

Na French Open se dočkala nejlepšího výsledku předloni, kdy postoupila do semifinále, ve kterém pořádně potrápila Serenu Williamsovou. Za zmínku stojí ještě osmifinále z roku 2014. Loni vypadla už ve druhém kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Charleston (vítězka);  Madrid (finále)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (vítězka); Madrid (finále)
Bilance: 17-11
Bilance na antuce: 13-4
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 9-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Charleston (vítězka), Stuttgart (1. kolo), Madrid (finále), Řím (1. kolo), Norimberk (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Sabalenková (H2H 1-0)
2K: Sasnovičová (H2H 1-1), NEBO Allertová (H2H 3-0)
3K: (12) Kerberová (H2H 1-1)
OF: (7) Garciaová (H2H 3-0)
ČF: (1) Halepová (H2H 1-3)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 3-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 1-3)


Serena Williamsová loni dobyla Australian Open, získala rekordní 23. grandslamový vavřín a po čase se ukázalo, že již byla v jiném stavu. Po porodu dcery se na kurty vrátila letos v Indian Wells, kde porazila Zarinu Dijasovou a Kiki Bertensovou a ve třetím kole prohrála se svou starší sestrou Venus. V Miami hned na úvod schytala debakl od Naomi Ósakaové.

Rozhodla se, že ještě není na návrat stoprocentně připravená. Na antuce tak neodehrála jediný turnaj a pečlivě se připravovala v akademii svého kouče Patricka Mouratogloua.

French Open v minulosti třikrát ovládla, naposledy v roce 2015. O rok později prohrála až ve finále s Garbiñe Muguruzaovou. Loni kvůli těhotenství v Paříži nestartovala. Letošní start na pařížské antuce bude jejím šestnáctým.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (3. kolo)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 2-2
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

French Open
Kariérní bilance: 60-12
Nejlepší výsledek: vítězka (2002, 2013, 2015)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Kr. Plíšková (H2H 0-0)
2K: (17) Bartyová (H2H 1-0)
3K: (11) Görgesová (H2H 2-0)
OF: (6) Kar. Plíšková (H2H 1-1)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 3-2)
SF: (1) Halepová (H2H 8-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 10-1)


Viktoria Azarenková se po porodu syna na kurty vrátila loni v létě, ale odehrála jen akci WTA na Mallorce a Wimbledon. Poté nemohla na turnajích startovat kvůli vleklému soudnímu sporu o péči o syna.

Letos odehrála pouhé čtyři turnaje. Návrat podnikla v Indian Wells, kde porazila Heather Watsonovou a poté nestačila na domácí Sloane Stephensovou. Mnohem lepší to bylo v Miami. Na Floridě došla až do semifinále a ukázala velký posun. Stopku jí opět vystavila Američanka Stephensová.

Na antuce to naopak žádná sláva nebyla. Ve druhém kole madridského podniku prohrála bitvu s Karolínou Plíškovou a v Římě v prvním kole uhrála pouhé tři gamy proti Naomi Ósakaové.

Na French Open byla jen jednou v semifinále, konkrétně v roce 2013. Dále má na kontě dvojí čtvrtfinálovou a osmifinálovou účast.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (2. kolo)
Bilance: 7-4
Bilance na antuce: 1-2
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

French Open
Kariérní bilance: 21-10
Nejlepší výsledek: semifinále (2013)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Madrid (2. kolo), Řím (1. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: Siniaková (H2H 0-0)
2K: (5) Ostapenková (H2H 0-0)
3K: (26) Strýcová (H2H 5-0)
OF: (9) V. Williamsová (H2H 2-4)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 2-0)
SF: (2) Wozniacká (H2H 8-5)
F: (1) Halepová (H2H 2-2)


Maria Šarapovová vstoupila do letošního roku vcelku úspěšně. Na prvním turnaji v čínském Shenzhenu došla do semifinále, v němž prohrála s Kateřinou Siniakovou. Na Australian Open zpočátku hrála s přehledem, ale ve třetím kole utrpěla debakl s Angelique Kerberovou.

Od té doby se trápila zdravotně i výsledkově. Porážky v úvodních zápasech posbírala v Dauhá, v Indian Wells i při své letošní premiéře na antuce ve Stuttgartu.

Od dalších turnajů to bylo mnohem lepší. V Madridu bez ztráty setu vyhrála tři zápasy v řadě a padla až ve čtvrtfinále s Kiki Bertensovou. Nejlepšího letošního výsledku dosáhla v Římě. V italském hlavním městě v semifinále prohrála vyrovnanou partii se Simonou Halepovou.

Šarapovová bude hrát na French Open počtrnácté a jen dvakrát se loučila dříve než v osmifinále. Od roku 2011 hraje na pařížské antuce skvěle. Nejdříve došla do semifinále, poté antukový grandslam ovládla, následovalo prohrané finále a o rok později další triumf. Jejím posledním výsledkem je osmifinále z roku 2015.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím,  Shenzhen (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Řím (semifinále)
Bilance: 12-7
Bilance na antuce: 7-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 53-11
Nejlepší výsledek: vítězka (2012, 2014)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Stuttgart (1. kolo), Madrid (čtvrtfinále), Řím (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: Hogenkampová (H2H 1-0)
2K: Bondarenková (H2H 0-0), NEBO Vekičová (H2H 0-0)
3K: (6) Kar. Plíšková (H2H 1-0)
OF: (11) Görgesová (H2H 4-0)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 3-0)
SF: (1) Halepová (H2H 7-2)
F: (2) Wozniacká (H2H 8-4)


Češky v akci

Barbora Strýcová prožila další úspěšné australské léto. V Aucklandu i v Sydney došla do čtvrtfinále a na Australian Open zopakovala loňské osmifinále, v němž potrápila svou krajanku Karolínu Plíškovou. Jedním bodem poté pomohla českému fedcupovému týmu k postupu do semifinále.

Na dalších dvou turnajích měla smůlu na los. V Dauhá ve druhém kole nestačila na rozjetou Julii Görgesovou a v Dubaji v prvním kole vypadla s Angelique Kerberovou.

Jenže šňůra porážek pokračuje. Na úvodní soupeřce rodačka z Plzně ztroskotala také v Indian Wells, v Miami, ve Stuttgartu, v pražské Stromovce, v Madridu a naposledy v Římě. Na kontě má už osm proher v řadě.

French Open rozhodně není jejím nejoblíbenějším grandslamem. Letos si podvanácté zahraje hlavní soutěž a jen jednou byla ve třetím kole.

Strýcová má obrovskou šanci přerušit sérii porážek. Coby nasazená má v prvním kole velmi přijatelnou soupeřku Kurumi Naraovou z Japonska. Pokud by zvládla porazit i Saisai Zheng, nebo Jekatěrinu Makarovovou, narazí ve třetím kole s největší pravděpodobností na loňskou šampionku Jelenu Ostapenkovou, krajanku Kateřinu Siniakovou, nebo vracející se Viktorii Azarenkovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney,  Auckland (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na antuce: čeká na první výhru
Bilance: 9-11
Bilance na antuce: 0-4
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

French Open
Kariérní bilance: 4-11
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Stuttgart (1. kolo), Praha (1. kolo), Madrid (1. kolo), Řím (1. kolo)


Lucie Šafářová letos odehrála jen osm zápasů. Po únorovém turnaji WTA v Dubaji řešila různé zdravotní problémy. Nejdříve měla virózu, pak bakteriální infekci a k tomu se přidaly bolesti kloubů.

Na kurty se po tříměsíční pauze vrátila na antuce ve Štrasburku a nebylo to vůbec dobré. Na Šafářové byla dlouhá pauza hodně znát, už v prvním kole měla problémy s hráčkou čtvrté stovky Marinou Mělnikovovou. Ve druhém kole neměla šanci proti Su-Wei Hsieh.

Na French Open má kvůli finálové účasti v roce 2015 krásné vzpomínky. Dále byla už jen dvakrát v osmifinále a letošní start je jejím čtrnáctým.

Los bývalé finalistce příliš nepřál. Proti domácí divoké kartě Jessice Ponchetové sice bude favoritkou, nicméně ve druhém kole se pravděpodobně utká s českou jedničkou Karolínou Plíškovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (3. kolo)
Největší úspěchy na antuce: Štrasburk (2. kolo)
Bilance: 3-5
Bilance na antuce: 1-1
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 19-13
Nejlepší výsledek: finále (2015)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Štrasburk (2. kolo)


Kateřina Siniaková zahájila letošní sezonu výborně. V Shenzhenu se znovu po roce probojovala do finále, ale titul po prohře se Simonou Halepovou neobhájila. V Hobartu naopak vypadla v prvním kole. Na Australian Open přerušila černou grandslamovou sérii a došla do druhého kola.

V hale v Petrohradu si zahrála čtvrtfinále, ovšem poté přišla série nezdarů. Na první soupeřku nestačila v Dauhá, v Miami a v Charlestonu, jen v Indian Wells dokázala ukořistit jednu výhru.

Mnohem lepší to bylo na jejím oblíbeném domácím turnaji v pražské Stromovce. Siniaková na domácí antuce prohrála až ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Petrou Kvitovou. Další dobrý výsledek dlouho nepřicházel. V Madridu prohrála hned v prvním kole, v Římě dokonce už v kvalifikaci. Druhého letošního semifinále se dočkala v Norimberku, kde včera nestačila na Johannu Larssonovou.

Na French Open bude v hlavní soutěži startovat počtvrté a pokusí se připsat si první vítězství. To však bude velmi těžký úkol, protože ji na úvod čeká souboj s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou. V případě vítězství nejspíše narazí na loňskou šampionku Jelenu Ostapenkovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (finále);  Norimberk (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Norimberk (semifinále)
Bilance: 15-12
Bilance na antuce: 7-5
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 0-3
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2015 - 2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Charleston (1. kolo), Praha (čtvrtfinále), Madrid (1. kolo), Řím (kvalifikace), Norimberk (semifinále)


Kristýna Plíšková po čtvrtfinálové účasti v Shenzhenu vůbec nemohla najít formu. Z dalších osmi zápasů vyhrála jen dva. Zvedla se až s příchodem antukového jara.

Kromě Lugana, kde vypadla už v prvním kole, se jí na nejpomalejším tenisovém povrchu dařilo skvěle. V Charlestonu, v pražské Stromovce a naposledy v Norimberku uhrála čtvrtfinále a v Madridu postoupila z kvalifikace do osmifinále.

Na French Open si stejně jako Siniaková zahraje počtvrté hlavní soutěž a také bude útočit na první vítězství. Jenže má možná ještě těžší soupeřku než její krajanka. Bude jí legendární Serena Williamsová.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Norimberk,  Praha,  Charleston,  Shenzhen (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na antuce: Norimberk, Praha, Charleston (čtvrtfinále)
Bilance: 15-12
Bilance na antuce: 11-5
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 0-3
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2013, 2016 - 2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Charleston (čtvrtfinále), Lugano (1. kolo), Praha (čtvrtfinále), Madrid (osmifinále), Norimberk (čtvrtfinále)


Markéta Vondroušová loni šokovala triumfem ve švýcarském Bielu, ale od té doby nebyla schopná na jednom turnaji vyhrát dva zápasy v hlavní soutěži. Povedlo se jí to letos jen jednou, a to v Indian Wells.

Na antuce to nebylo vůbec špatné. V Luganu ve druhém kole prohrála až 5-7 v rozhodující sadě s pozdější šampionkou Elise Mertensovou. Ve Stuttgartu prošla tříkolovou kvalifikací, v prvním kole hlavní soutěže smetla Julii Görgesovou a poté pro zranění vzdala za stavu 1-1 na sety Jelině Svitolinové. Od té doby se na kurtech neukázala.

Na French Open si loni odbyla svou premiéru. Na pařížské antuce prošla tříkolovou kvalifikací, v prvním kole smetla domácí Amandine Hesseovou a ve druhém kole statečně vzdorovala Darje Kasatkinové.

Také letos by mohla první kolo zvládnout, pokud je již zdravotně fit. Utká se v něm s rumunskou tenistkou Anou Bogdanovou. V dalším kole by nejspíše narazila na světovou dvanáctku Angelique Kerberovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (osmifinále)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart, Lugano (2. kolo)
Bilance: 13-9
Bilance na antuce: 5-2
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

French Open
Kariérní bilance: 1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Lugano (2. kolo), Stuttgart (2. kolo)


Denisa Allertová vstoupila do letošní sezony senzačně. Na Australian Open prošla kvalifikačním sítem a v hlavní soutěži přidala další tři vítězství. Nad její síly byla až v osmifinále Jelina Svitolinová.

Od té doby se jí ovšem nedaří. Nejdále se dostala do čtvrtfinále, a to na turnaji ITF v čínském Shenzhenu. Na antuce v pražské Stromovce k radosti domácího publika porazila Patty Schnyderovou, ale vzápětí nestačila na Samanthu Stosurovou. Naposledy se představila v Norimberku, kde prohrála hned v prvním kole kvalifikace.

Na French Open si zahraje potřetí. Předloni vypadla v prvním kole, před třemi lety došla do kola druhého. Letos na úvod změří síly s Aljaksandrou Sasnovičovou, poté nejspíše s Kiki Bertensovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (osmifinále)
Největší úspěchy na antuce: Praha (2. kolo)
Bilance: 9-7
Bilance na antuce: 1-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

French Open
Kariérní bilance: 1-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2015)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Praha (2. kolo), Norimberk (kvalifikace)


Barbora Krejčíková nemůže letošní sezonu hodnotit pozitivně. Dvaadvacetiletá Češka se snažila devětkrát projít kvalifikací a ani jednou neuspěla. Až jubilejní 10. pokus vyšel, a to právě na French Open.

Do hlavní soutěže grandslamu postoupila až na 12. pokus, v minulosti jednou selhala právě na French Open, třikrát ve Wimbledonu a na US Open a čtyřikrát v australském Melbourne.

Los české kvalifikantce vůbec nepřál. Do prvního kola schytala českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: French Open (1. kolo)
Největší úspěchy na antuce: French Open (1. kolo)
Bilance: 9-10
Bilance na antuce: 5-3
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace)

French Open
Kariérní bilance: premiéra v hlavní soutěži
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Istanbul (kvalifikace), Rabat (kvalifikace), Madrid (kvalifikace)


Tipujeme čtvrtfinalistky
Simona Halepová by neměla mít s postupem do osmifinále žádné potíže. V něm pravděpodobně potká Elise Mertensovou, kterou smetla v Madridu. Belgičanka teď bude sice odpočatější než na španělské antuce, nicméně na světovou jedničku to stačit nebude.
1. čtvrtfinalistka: Simona Halepová

Kiki Bertensová má velmi hratelný los. Nizozemka se letos na antuce předvedla ve skvělé formě a nasazené soupeřky ve své sekci pavouka už porazila. Bertensovou by neměly zastavit Angelique Kerberová ani Caroline Garciaová.
2. čtvrtfinalistka: Kiki Bertensová

Garbiñe Muguruzaová možná nemá svou nejlepší formu, ale má hratelné soupeřky. Bývalá šampionka začne proti trápící se Kuzněcovové, poté ji čeká domácí Fiona Ferrová, nebo Němka Carina Witthöftová. Vůbec nejtěžší zkouškou bude nejspíše Anastasia Pavljučenkovová, ovšem Ruska letos až na právě probíhající turnaj ve Štrasburku nezazářila. Nasazené Magdaléna Rybáriková a CoCo Vandewegheová nemají formu.
3. čtvrtfinalistka: Garbiñe Muguruzaová

Tato část losu je asi nejzajímavější. Sešly se v ní sestry Plíškovy, Serena Williamsová a Maria Šarapovová. Šarapovová by měla první dvě kola v pohodě zvládnout a poté se utkat s českou jedničkou Karolínou Plíškovou. My tipujeme, že česko-ruský souboj vyhraje Ruska, poradí si i s další soupeřkou a postoupí mezi nejlepší osmičku.
4. čtvrtfinalistka: Maria Šarapovová

Jelena Ostapenková si poprvé vyzkouší obhájit titul. Dvacetiletá Lotyška by měla první kolo s Katerynou Kozlovovou zvládnout, ale poté může narazit na Viktorii Azarenkovou. Běloruska se však na antuce zatím příliš nechytá a navrch by měla mít loňská vítězka. Pokud přejde přes druhé kolo, věříme, že postoupí do čtvrtfinále. Potenciální osmifinalistky Johanna Kontaová a Venus Williamsová na tom totiž nejsou příliš dobře.
5. čtvrtfinalistka: Jelena Ostapenková

Jelina Svitolinová zahrála v Římě naprosto fantasticky a je jednou z největších favoritek na titul. Do osmifinále by měla postoupit a s ranařkami Madison Keysovou, nebo Naomi Ósakaovou by měla na antuce rovněž uspět. Už loni měla Ukrajinka našlápnuto na velký výsledek, ale ve čtvrtfinále promarnila jasný náskok proti Halepové. Teď už je zkušenější.
6. čtvrtfinalistka: Jelina Svitolinová

Petra Kvitová se pokusí natáhnout sérii 11 vítězství a má k tomu velmi příznivý los. Na úvod se střetne s Veronicou Cepedeovou, následně s Larou Arruabarrenaovou, nebo Timeou Babosovou a ve třetím kole pravděpodobně s Anett Kontaveitovou, kterou porazila letos v Madridu. Anastasija Sevastovová, nebo Sloane Stephensová nejsou pro českou lvici rozhodně nepřekonatelnou překážkou.
7. čtvrtfinalistka: Petra Kvitová

Caroline Wozniacká by měla potvrdit roli favoritky a postoupit do čtvrtfinále. Šampionka letošního Australian Open by neměla mít s postupem do osmifinále žádné potíže a pak bude záležet, v jaké formě se představí Carla Suárezová a Darja Kasatkinová - potenciálně největší hrozby pro Wozniackou.
8. čtvrtfinalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme semifinalistky
Kiki Bertensová má možná letos na antuce vynikající formu, ale na světovou jedničku Simonu Halepovou to stačit nebude. Rumunku dokázala porazit jen jednou ze čtyř soubojů, a to před šesti lety. Halepová jí porážku loni v Římě vrátila.
1. semifinalistka: Simona Halepová

Garbiñe Muguruzaová se do čtvrtfinále probojuje hlavně díky zkušenostem. V tak dobré formě, aby porazila Marii Šarapovovou, jež se Španělkou vyhrála všechny tři vzájemné duely, ovšem nebude.
2. semifinalistka: Maria Šarapovová

Loňská šampionka Jelena Ostapenková titul neobhájí. Nad její síly bude rozjetá Jelina Svitolinová. Lotyšce nebude stačit ani to, že oba předchozí souboje vyhrála.
3. semifinalistka: Jelina Svitolinová

Vítězná série Petry Kvitové musí někdy skončit. Utne ji Caroline Wozniacká. Právě antuka, přestože je nejneoblíbenějším povrchem obou hráček, by mohla více sedět Wozniacké. Ta oba dosavadní antukové souboje vyhrála.
4. semifinalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme finalistky
Simona Halepová si zahraje další grandslamové finále. V semifinálovém utkání mezi ní a Marií Šarapovovou očekáváme podobný průběh jako před týdnem v Římě, kdy Halepová zvítězila 4-6 6-1 6-4.
1. finalistka: Simona Halepová

Jelina Svitolinová bude mít na antuce nad Caroline Wozniackou obrovskou výhodu. Nejpomalejší tenisový povrch totiž Ukrajince sedí daleko více.
2. finalistka: Jelina Svitolinová


Tipujeme vítězku
Podle nás je Jelina Svitolinová konečně připravená dobýt grandslamový turnaj. Ukrajinka má ve finálových bojích naprosto fenomenální bilanci a dá se říct, že finálová soupeřka jí bude vyhovovat. Simonu Halepovou totiž už třikrát v řadě bez ztráty setu porazila, naposledy ji smetla 6-0 6-4 před týdnem v římském finále a loni proti Rumunce právě na French Open prohospodařila obrovský náskok, to se opakovat nebude.
Vítězka: Jelina Svitolinová


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Halepová porazí Bertensovou
2. čtvrtfinále: Šarapovová porazí Muguruzaovou
3. čtvrtfinále: Svitolinová porazí Ostapenkovou
4. čtvrtfinále: Wozniacká porazí Kvitovou
1. semifinále: Halepová porazí Šarapovovou
2. semifinále: Svitolinová porazí Wozniackou
Finále: Svitolinová porazí Halepovou

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

29
Přidat komentář
Jabadu
Serena je za zenitem a vzhledem ke genům je nemožné, aby se mohla měřit se současnými špičkovými hráčkami. Hazarduje se svým jménem.
Maria je na tom podobně. Podle výšky očí umí lidé nad 190 cm odhadnout jak je diskutér vysoký. Většina vysokých mužů odhaduje výšku Marie nad 190 cm.
Možná to není důležité, ale vysocí lidé mají sportovní kariéru (bohužel) kratší.
Maria je příkladná bojovnice, kterou semlela média a WTA za to, že používala "lék" na úrovni Brufenu!
Bohužel se médiím hodil její ruský původ, i když v Rusku ani nevyrůstala a nežije.
K věci:
Maria moc šancí nemá. "Vlčice" ji sežerou.
Reagovat
blixa
Do kamene tesat !!! ;-)
Reagovat
janek_da
Kdo se s tím má mordovat?
Reagovat
bIbec
"Serena je za zenitem a vzhledem ke genům je nemožné, aby se mohla měřit se současnými špičkovými hráčkami. Hazarduje se svým jménem.
Maria je na tom podobně."

pak ti to třeba po FO připomenu :-) Ale byl bych strašně rád, kdybych nemusel.. vzhledem k tomu losu.
Reagovat
janek_da
Lucka
Reagovat
smazaný uživatel
Roland Garros - it s Timea time...
Potěšilo by první vítězství v sezoně. Los přívětivý, ale kvalifikantka je rozehraná. Tak snad Timea nejede do Paříže jen na výlet. A ve 2. kole x Caro nedostat kanára...
Jsem rád, že nenalosovali Lucku k Timee.
Z čekatelek přeju Simoně. Snad se všechno sejde. Společně s Elinou ji považuji za největší favoritku.
Garbi ob rok dokázala zaválet ve Wimbledonu, tak jsem zvědavý, jestli sudý rok bude patřit FO.
Snad se Petra nebo Karolína dostanou do druhého týdne.
Jsem zvědavý, jestli se podaří proklouznout do semifinále nějakému překvapení jako Elise na AO.Rád bych tam viděl Kiki, Kajku, nebo Elise...
Pro Mihaelu, loňskou královnu ITF, výzva potvrdit nasazení - ve 3. kole teoreticky x Elině.
Ash snad bude fit aspoň na první zápas(-y), víc doufám předvede na trávě.
Ať vyjde projekt nová grandslamová vítězka, nebo aspoň nová vítězka FO :-)
Pojď!
Reagovat
cabuna
Timea se dnes odhlásila z turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1687021
Asi věřila do poslední chvíle...
https://www.instagram.com/p/BjO-vjhnG5P/?taken-by=timea.official
Tak snad za rok - zdravá a stejně odhodlaná jako v minulých letech.
Hajrá, Timea!
Reagovat
Dobry-den
Obvykle si na losy nestěžuju, ale takhle blbej los pro české tenistky si už ani nepamatuju. Jediná Petra to má schůdné, ale ta je zase nevyzpytaelná jako žádná jiná hráčka...

Petra s Kájou jsou prej favoritky...to už tu jednou bylo, a dopadlo to katastrofálně...já osobně budu rád, když aspoň 1 z holek postoupí do čtvrtfinále.
Reagovat
svetova.dvojka
a pak konečná jak hokejky ... ?
Reagovat
svetova.dvojka
Doufám, že české tenistky bude v TV sledovat tolik lidí co hokejisty, holky si to za své kvalitní výkony zaslouží.
Reagovat
bIbec
až na tu Petru sem to tipoval stejně.
Reagovat
bIbec
teda ty čtvrtfinalistky. Celkovou vítězku tipuju tu Muguruzu.
Reagovat
tommr
teda to je hodně odvážnej tip. Muguruza bude ráda když přeleze první kolo ... :)
Reagovat
bIbec
řekl bych, že Muguruza na FO není nikdy odvážnej tip. Jí to tam prostě sedí.
Reagovat
Kozoroh
Předloňská vítězka je odvážný tip? :O
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu, že je z formy a má v prvním kole těžkou soupeřku tak ano ...
Reagovat
Kozoroh
Kuzna na Mugu neumí hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni před Wimbledonem byla ve formě?
Reagovat
Tenvi
Můj skromný tip je, že pokud Petra nezaškobrtne dříve, tak se přes Wozniacki do semifinále probojuje.. Wozniacki nemá úplně nejlepší fazónu, naopak Petra ano..

Svitolina - parádní turnaj v Římě, to ano.. ale nějak z ní mám poslední dobou ne úplně dobrý pocit.. je to čistě subjektivní, ale myslím, že vypadne už proti Ostapence..

Je v tom jistě zamotané i vlastenectví, ale i tak mým černým koněm je Petra.. antuka není samozřejmě úplně její povrch, takže by to bylo trošku překvapení, ale budu jí držet palce, abychom ji viděli ve finále Roland Garros.. to by byla neskutečná pecka.. :))

Karolína? Nic proti té holce nemám, ale její herní projev není úplně můj šálek kávy.. doufám, že se dostane daleko, ale obávám se, že mezi nejlepšími ji letos neuvidíme.. rád bych se mýlil..
Reagovat
tommr
Karolína má nejtěžší los ze všech top-hráček a probít se do čtvrtfinále přes dvě největší hvězdy Sharapovou a Serenu bude asi nad její síly ...

Petra sice nebude čelit tak velkejm jménům, ale dostat se do čtvrtfinále přes Kontaveitovou a Stephensovou/Sevastovou bude neméně těžký ...

Pokud by se ale našim hráčkám přece jen do toho čtvrtfinále podařilo dojít tak bych jim už pak věřil že se můžou dostat až do finále nebo to celý vyhrát ... :)
Reagovat
cabuna
Serenu z cesty odklidí Krystýna a se zbytkem se Kája popasuje a celý to tam vyhraje a konečně bude mít GS , chtěla jsem se vás zeptat když se odhlásila Timea Baczinzsky kdo jde na její místo v pavouku když už je to po losu?Díky
Reagovat
bIbec
musely se odhlásit dvě hráčky. LL sou Arantxa Rus a Dalila Jakupovič.
Reagovat
bIbec
jinak teda nevím, kde byla původně Bačinski, Rus má Stephens a Jakupovič hraje s kvalifikantkou García Peréz.
Reagovat
cabuna
u té Garcia Perez byla právě psaná Timea myslím v pavouku
Reagovat
cabuna
A jak se pak postupuje v pavouku? Automaticky na ta místa jdou štastné lucky looser?
Reagovat
bIbec
jj, myslím že jo.
Reagovat
tommr
záleží na tom kdy se hráčka odhlásí. Niculescu odstoupila ještě před losem takže na její místo se hráčka normálně losovala ze všech kvalifikantek a 1 LL (Rus). Bacsinsky odstoupila až po losu takže na její místo se automaticky dostala další LL (Jakupovic) ...
Reagovat
janek_da
mě se líbí cesta turnajem od Vlka u Lucky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist