Preview: Finále Schiavoneová - Na Li

4. 6. 2011, 01:32
Previews 3
Soubojem jedné generace, ale různých stylů bude finále dvouhry žen na grandslamovém Roland Garros. Obhájkyně Francesca Schiavoneová se pokusí přeliftovanými údery a čopy zkrotit tvrdé míče Číňanky Na Li.
Profily hráčů
Francesca Schiavoneová a Na Li

Francesca Schiavoneová se může stát šestou úspěšnou obhájkyní v novodobé éře French Open počínaje rokem 1968, Na Li by se stala první Asiatkou s grandslamovým vavřínem.  

"Bude to vyrovnaný souboj, protože obě hrají moc dobře," řekla ČTK česká jednička Petra Kvitová, kterou v osmifinále vyřadila Na Li. "Ale víc bych asi výhru přála Schiavoneové, protože by bylo pěkné, kdyby obhájila titul," podotkla Kvitová.  

Vzájemná bilance Schiavoneové s Na Li je vyrovnaná 2-2. Naposledy spolu hrály před rokem právě na Roland Garros a Italka vyhrála bez problémů ve dvou setech.  

"Na Li je silná psychicky i fyzicky a vydrží hrát celý zápas na vysoké úrovni. Každá hrajeme úplně jinak, já míč hodně rotuji a ona dává více síly. Ale rozhodnou maličkosti - vyrovnanost a schopnost hrát hluboko do dvorce," uvedla Schiaovneová. "Antuka jí sedí, její lifty jsou na tomto povrchu zraňující, což jí pomáhá," řekla Na Li.  

Číňanka si stejně jako Schiavoneová zahraje druhé grandslamového finále. V lednu na Australian Open ale nestačila na Belgičanku Kim Clijstersovou. "Už budu vědět, do čeho jdu a co dělat. Půjdu na kurt sebevědoměji," řekla Na Li, která doufá, že v Číně svým úspěchem inspiruje hodně dětí, aby jí vyrostla nástupkyně.  

Schiavoneová ožívá v posledních dvou letech na pařížské antuce a podává zde nejlepší výkony za celou sezonu. "Tenhle turnaj obdivuji odmalička, a když sem přijedu, cítím něco zvláštního, co ve mně probouzí vítězného ducha," řekla.

Oběma finalistkám je dohromady 60 let a 79 dní, Paříž tak uvidí "nejstarší" zápas o grandslamový titul od roku 1998, kdy Jana Novotná porazila ve Wimbledonu Nathalii Tauziatovou. Pokud uspěje Schiavoneová, bude první vítěznou třicátnicí od Wimbledonu 1990, kdy triumfovala ve 33 letech Martina Navrátilová.

Dnes o titul hrají také deblisté a dokončit senzační tažení chtějí Jihoameričani Cabal se Schwankem. Přemožitelé bratrů Bryanových se ve finále utkají s turnajovými dvojkami Bělorusem Maxem Mirným a Danielem Nestorem z Kanady,

- FRENCH OPEN -
program sobotních zápasů (04. 06. 2011)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 15:00 hodin):
Schiavoneová (5-It.) - Na Li (6-Čína)
Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) - Cabal/Schwank (Col./Arg.)

Kompletní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
VlS
Gratulace Li
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa na Challengeri v Košiciach stala zaujímavá vec. V prvom kole kvalifikácie Španiel Fernando Vicente skrečoval zápas proti Slovákovi Michalovi Voscekovi za stavu 6:1, 5:2, samozrejme pre Španiela.Aké nenápadné :-)

To ja len, keď tu bola minule diskusia o Koellerovi a pod. :-)
Reagovat
Mistr
Francesco HOBLUJ!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist