Preview: Federer - Štěpánek

30. 4. 2009, 12:30
Previews 21
Obě vítězství nad Rogerem Federerem si Štěpánek připsal na antuce, to poslední právě loni v Římě. Švýcar bude určitě prahnout po odvetě, český tenista se však letos prezentuje uvolněnými výkony a svou kůži lacino neprodá.
Profily hráčů
Roger Federer - Radek Štěpánek

Roger Federer "Věčné město" ještě nikdy nedobyl, stejně jako například antuku na Roland Garros. V Římě z osmi startů vydoloval dvě finále. To poslední v roce 2006 prohrál po pětisetové bitvě s Nadalem. K loňskému ročníku se ještě dostaneme.

Sedmadvacetiletý Švýcar sice loni nakonec ovládl US Open a získal třináctý grandslamový titul, ale pak si turnajové vítězství připsal už jen na domácí půdě v Basileji. Letos na triumf stále čeká. Finále hrál jen v Melbourne, kde ve finále podlehl věčnému rivalovi Nadalovi. Federer se však letos dočkal svatby a v létě čeká se svou manželkou Mirkou narození prvního potomka.

Antukovou sezonu zahájil jako v letech minulých s tím, že chce konečně vyhrát French Open. Grandslam, který mu jako jediný ve sbírce chybí. V Monte Carlu ale vypadl už ve třetím kole s Wawrinkou a nejlépe na svém nejméně oblíbeném povrchu nezačal. V Římě na úvod porazil Chorvata Karloviče bez tráty servisu dvakrát 6-4, když soupeři nepomohlo ani 15 es.

Loni na antuce prohrál pouze s Nadalem a Štěpánkem. Na českého tenistu neštačil právě v italské metropoli, když podlehl ve čtvrtfinále ve dvou tie-breacích. Celková bilance Federera se Štěpánkem je 8-2, na antuce ovšem 2-2.

A právě Radek Štěpánek bude letos Švýcarovým soupeřem už ve třetím kole. Třicetiletý rodák z Karviné letos vyhrál už dva turnaje a dostal do první světové dvacítky. Od března šly jeho výkony trochu dolů, ale před týdnem v Barceloně vypadl až ve čtvrtfinále s Davyděnkem. Povrch s oranžovou drtí mu nějak moc nevadí, přestože na něm ještě netriumfoval. Více však může využít své chytrosti.

Český tenista se do 3. kola dostal po třísetové výhře nad Serrou a deklasování Feliciana Lopeze. Oba duely musel zvládnout včera, protože úterní program v Itálii zkomplikoval déšť.

Resumé: Antuka je pro Federera nejméně oblíbeným povrchem. A právě na tomto povrchu dokázal Štěpánek Švýcara porazit, naposledy právě před rokem v Římě. Federer není ve zcela optimální formě, naopak Štěpánek nemá co ztratit a může se světovou dvojkou sehrát vyrovnanou bitvu. Nebo snad favorit žádné problémy nepřipustí? Zápas začíná v 16:30 hodin a na vítěze bude ve čtvrtfinále čekat lepší z dvojice Simon - Zverev.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
a.magerova
Doufám, že TO dopadne podle mých představ :-)
Reagovat
smazaný uživatel
let´s go ptakopysk!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To znamená že to dopadne jak?? :)
Reagovat
a.magerova
Jsi tu určitě nová, jinak bys věděla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
let`s go roger
Reagovat
smazaný uživatel
Roger Gooooo!
Reagovat
a.magerova
Tak zatím se má přání plní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje taky! Len tak dalej Roger.
Reagovat
a.magerova
Musím ovšem napsat: " Promiň Ráďo, Tobě budu zase fandit při hře s kýmkoli jiným, slibuji". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma nejaky problem s kolenom alebo sa mi to len zda? Sem tam akokeby krival...
Reagovat
smazaný uživatel
tak nevidíš ?? vždyt ho má celé otejpované,což je na nic:-( jinak by rožéra dal si piš:-)
Reagovat
a.magerova
Obvázané koleno má, přišla jsem k TV později, tak nevím co s ním má. No Radek bojuje, to je sympatické, včera jsem psala, že očekávám pěkný zápas, tak mi asi plní přání.
Reagovat
smazaný uživatel
majkl: a neprestanes a neprestanes, strasne ho musis neznasat...
Reagovat
a.magerova
Já miluji své oponenty, majkl mezi ně určitě patří :-)
Reagovat
a.magerova
Byl to zápas gentlemanů. A super, že to tak rychle zvládli, musím totiž na bazén, tak super, že jsem zápas viděla celý. Mějte se fajn všichni diskutující a moc se nehádejte, v noci si to přečtu.
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: neboj sa, nebudeme sa hadat, ved sa nemame preco...
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
nesnášet? ne jenom ho nemusím ani mu nefandím,prostě je mi jedno kdy vypadne a tak:-)no tak když máš koleno v háji tak potom celá hra de do kytek, šak si to nejspíš viděla sama,ale tak fedex taky nehrál špatně ,předvedl tam pár hodně pěkných prohozů,jenom škoda,že byl radek zraněn ,mohlo to být aspon vyrovnanější ,ale to je to kdyby:-)
Reagovat
smazaný uživatel
milovaný oponent?:-D no to je dobré ty jo respekt:-)
Reagovat
smazaný uživatel
majkl: ja to poznam a velmi dobre, mam v haji totizto obidve kolena, preto mi tie jeho pohyby boli povedome. Federer aspon nemal tych chyb tolko, je rozdiel 18 a 44, a a.magerovej mozem dat za pravdu, aj ked u mna nie milovany, ale urcite fajn oponent.
Reagovat
smazaný uživatel
jo díky sem rád,že sem oblíbený oponent:-) to vy dvě taky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj sem tu nová :D tak dobře fandilas federerovi já taky :) jen mi přídě že es dost zhoršil a naopak ostatní zlepšili :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist