Preview: Federer - Nadal

6. 7. 2008, 00:01
Previews 18
Po dvou týdnech soubojů čeká tenisový Wimbledon poslední zápas. Po včerejším triumfu Venus Williamsové se v mužské části utkají o celkové prvenství Roger Federer a Rafael Nadal.
Profily hráčů

Oba tenisté se potkali již celkem sedmnáctkrát. Z toho jedenáct vítězství má na svém kontě světová dvojka. Nadal však většinu svých vítězství nasbíral na antuce a pouze dvakrát dokázal Federera porazit na tvrdém povrchu.

Dnes diváci v All England Clubu shlédnou potřetí v řadě finále se stejným složením. V roce 2006 zvítězil Federer ve čtyřech setech a loni uspěl až po pětisetové bitvě. Naposled se oba potkali ve finále Roland Garros, kde suverénním způsobem zvítězil španělský tenista, který svému protihráči nadělil v poslední sadě nepopulárního kanára.

V dosavadním průběhu si Rafael Nadal poradil s Němcem Beckem, Lotyšem Gulbisem, Nicolasem Kieferem či Rusem Južným. Ve čtvrtfinále ukončil rodák z Mallorcy naděje domácího Andy Murrayho a v semifinále si po dvou hodinách hry poradil se zkušeným Rainerem Schuettlerm.

„Jsem velmi šťastný, že si zahraji znovu ve finále na turnaji, jakým je Wimbledon. Je to pro mě hodně významný turnaj a pokusím se předvést svůj nejlepší tenis, což bude nejspíš i jediná cesta k úspěchu,“ dodává letošní vítěz turnajů v Monte Carlu, Barceloně, Hamburku, Roland Garros a Queensu.

Roger Federer je na trávě jako doma a po pěti wimbledonských trofejích pro vítěze by si rád přidal do sbírky i šestou. Pokud by se mu to podařilo, stal by se po Williamu Renshawovi (1881-1886) teprve druhým tenistou, kterému se podařilo na anglické trávě triumfovat šestkrát v řadě.

Letos si zde švýcarský fenomén počíná znovu skvěle a v celém průběhu turnaje neztratil ani jeden set. Před jeho uměním se museli sklonit Dominik Hrbatý, Švéd Soderling, Marc Gicquel, Lleyton Hewitt, Mario Ančič a naposled i horkokrevný Marat Safin. „Bylo to hrozné. Nedal mi nejmenší šanci. Hraje prostě skvěle, ale tráva je pomalejší, což dává šanci Nadalovi. Čeká ho opravdu těžký zápas a jedině jeho nejlepší tenis mu zaručí vítězství,“ říká na adresu světové jedničky a vítěze turnajů v Estorilu a Halle Marat Safin.

Na vítězství Rogera Federera určili bookmakeři bwinu kurs 1.60. Pokud si vsadíte na výhru Rafaela Nadala, znásobíte svůj vklad kursem 2.06.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer je na trávě terminátor 6:4 7:6 6:3 pro něj.
Reagovat
smazaný uživatel
tip Federer - Nadal 6:2, 6:4, 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
Rogii je vrah, dneska se mu posti za Rolan Garos!!!! Trava to je jeho povrch!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ho uděla!!7:5 6:3 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Na Rogera bude stačit supr servis a prohozy z forhendu k postranním čárám,Rafo,umíš je nejlíp na světě,dnes dokážeš,kdo je nejlepší tenista roku 2008 a kdo bude novou světovou tenisovou jedničkou!VAMOS RAFA!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to by nejdrive musel umet slusne podavat, Nadal nema tak kvalitni a dobre podani jako Roger, ten ho znici esama pokud mu pujde servis!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bude první tenista od Roku 1980,který dokázal vyhrát v jedné sezóně Roland Garros a Wimbledon,naposledy to byl Borg,nyní Nadal!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Monte Carlo,Barrcelona,Hamburk,Roland Garros,Queens,Wimbledon-to by byla bilance,kam se letos na něho Roger hrabe!LA VICTORIA!VAMOS ESPAŇA!VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Roger 6:0 6:0 6:0 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dost pravděpodobné,že Roger jednoho kanára dnes dostane,tak jako dostal na Roland Garros!Ale Rafa určitě nedeostane kanára ani v jednom setu,v tak slabé formě není,naopak je ve formě životní,s Rogerem si
v poslední době dělá co chce!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Po dnešku bude vzájemná bilance 12:6 pro Rafu!Pro nejlepšího tenistu současnosti!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně vyhraje Roger 3 - 1 !!! Rogere je to tvoje!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal - Roger Federer 6 : 3 / 5 : 7 / 7 : 6 / 6 : 2 sázka za barák i s boudou pro psa :-)) Vyhraje Rafik
Reagovat
smazaný uživatel
3-1 Feda
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tipuji 3:1 pro Rafu!V A M O S R A F A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje 3:2
Reagovat
smazaný uživatel
.. bud 3:0 nebo 3:1 vyhraje Federer
Reagovat
smazaný uživatel
klidně 3:2, ale výhra pro rogera, to je hlavní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist