Preview: Federer - Berdych

13. 8. 2010, 16:52
Previews 27
Porazit třikrát za sebou Rogera Federera se v posledních letech jen tak někomu nepodařilo. Tomáš Berdych má šanci tuto vizi naplnit na turnaji série Masters v Torontu, kde se se Švýcarem utká o postup do semifinále.
Roger Federer - Tomáš Berdych

Sedmý hráč světa Berdych letos Federera porazil v Miami, kde odvrátil mečbol, a ve čtvrtfinále Wimbledonu. Sebevědomí by proto mohlo být na straně českého tenisty.

"Věříte si?" dostal Berdych otázku po výhře v třetím torontském kole nad Alexandrem Dolgopolovem, která se rozhodně nerodila lehce. "No, samozřejmě," odvětil a hned dodal: "Ale neznamená to, že když jsem Rogera dvakrát porazil, že budu v jiné pozici. Je třetím hráče světa a já jsem ten, který může ukázat něco extra a snad ještě jednou zvítězit."

Pro šestnáctinásobného grandslamového vítěze Federera je Toronto a poté ještě Cincinnati přípravou před US Open, na kterém ho po pětiletém panování loni porazil Juan Marín del Potro. Před posledním grandslamovým turnajem sezony si Švýcar věří: stanici BBC Radio 5 řekl, že ke svým dosavadním 16 grandslamovým titulům chce ještě alespoň čtyři přidat.

Souboj s Tomášem Berdychem bude dobrým testem formy před US Open - už proto, že Berdych je jediným hráčem, který ho v letošní sezoně na okruhu ATP dvakrát porazil.

Na odvetu za předešlé zápasy s ním se Federer podle svých slov těší. Na Berdycha se tentokrát snažil dobře připravit a duely z Miami a Wimbledonu si rozebral. "Doufám, že se poučím ze svých chyb a zvládnu dobrý zápas," řekl Švýcar. Krátce po prohře ve Wimbledonu si především stěžoval na záda, za což sklidil kritiku, ale s odstupem času uznal Berdychovu sílu. "Ve Wimbledonu hrál opravdu dobře, ale je to za námi a věřím, že jsem schopen ho porazit," doufal Federer.

I Berdych ale plánoval, že si s trenérem Krupou projdou oba letošní duely s bývalou světovou jedničkou. "Musíme se zamyslet, co v těch zápasech fungovalo, co bylo klíčem k výhře, a pokusím se to zopakovat," řekl Berdych.

Vzájemnou bilanci přes poslední dvě Berdychovy výhry má stále lepší Federer, který vyhrál osm z jedenácti zápasů. "Berdych teď jede, ale doufám, že ho trochu přibrzdím," řekl Federer. "Roger je hvězda a já se každopádně těším na skvělý zápas," uvedl Berdych.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
a.magerova
Chtěla bych ve finále souboj růžových triček :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, souboj R+R bude pro diváka vždy atraktivnější než nějaký Berdyč. Nějak nevím, proč je růžová barva trik u fanoušků v takové nemilosti. Pořád lepší, než když hraje modrý proti modrému.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš dost, růžová na chlapovi? Fuj, to se jako holka vždy osypu! A jinak Tomášovi moc fandím a raději se jako Češka juknu na Berďu s někým, než na R+R, ikyž je to taky zábava, ale mě nejvíc baví zkrátka zápasy našich , a to ve všech sportech, ale jinak koukám i na sportovce z jiných zemí, ale myslím, že to tak má skoro každý.
Reagovat
majjkaa
Ahoj, no neverila som ze Roger sa niekedy vobec objavi v ruzovej, nie je to jeho styl a predsa :) a celkom mu to aj pristane...
Reagovat
smazaný uživatel
ať má na sobě klidně tričko s puntíkama, hlavně aby Roger vyhrál :-D
Reagovat
majjkaa
aj bez tricka by to bolo v uplnej pohode :)
Reagovat
a.magerova
No přesně !!! Už rok tu navrhuji tenisté nahoře bez !!! :-))
Ale mi ti růžováčci nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Al Jazeera Sport 2, satelit 7 stupňů západně, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V.
Od 19:00
Reagovat
carolyn
Tohle už zavání se spamováním. Jo!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš dost. Informace pro čtenáře webu je spam?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, už to jdu žhavit, k čemu čekat do 19:30 na Novasport, když můžu naladit nějaké arabské satelity zakopané v poušti.
Reagovat
carolyn
Ty máš dost - s tím satákem pořád.....nikoho to nezajímá a koho jo, zeptá se, a většina lidí tady ho odkáže na tebe, neboj že o někoho přijdeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Santosáku, proč ta ironie? U tak rozumného čtenáře (zajímavé komentáře) bych nesmyslné reakce fakt nečekal. Hanba.

Al Jazeera je uznávaný katarský zpravodajský kanál. Mimochodem, tato TV společnost vysílá pro "zakopance z pouště" 2 volné a 10 placených sportovních programů !!!! A teď to klidně můžeš zkusit porovnat s našimi evropskými "civilizovanými" poměry.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale opravdu si raději pustím Novasport. =)
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku, ale laskavě nerej do arabů. Já Nóva sport nebo lháře z UPC (prý digitální kvalita obrazu!) platit nechci. Tenis z Masters je v Evropě výhradně na placených kódovaných programech, oni to ale vysílají volně. Všechny přenosy z turnajů Masters mají u Al Jazeera Sport 2 na výběr arabský nebo anglický komentář, což zaslouží pochvalu. Palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože to nejdu hledat, tak Nova Sport vážně nemám ráda, komentáře jsou hrozné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty já zpravidla vypínám, anebo se je snažím nevnímat.
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport, satelit 19 stupňů východně, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H.
Od 20:00
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že nás nečeká špatný zápas, pro mě je ale bohužel vítěz Roger, teď má Toma velkou šanci porazit. Ale žádná ostuda to nebude. Budu fandit ze všech sil a uvidíme, škoda, že se hraje až v noci, abych si šel teď zdřímnout a byl ready. =D
Reagovat
smazaný uživatel
Já půjdu spát po Rafovi, nebo vůbec. Ve tři mi hraje Novak, v jednu Berdych-Federer, takže spát půjdu někdy až v 5 :D Novak včera prokázal zlepšení, navíc hraje v noci, takže pro něj ideální, v horku mu to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj souhlasím, ta jeho alergie a problémy s dýcháním ho dokáží hodně limitovat. Včera se mi líbil, ale Chardy je servisák jako bič, respekt k němu mít Novak musí. Doufám, že vyhraje ve dvou setech. Taky to vidím na ponocování dnes, Toma si určitě nenechám ujít, u Novaka když usnu, tak se svět nezboří. =D
Reagovat
smazaný uživatel
... si predevším stěžoval na záda, za čož sklidil kritiku... Kritiku? Od koho? Berdycha? O Nadalovi sa takmer rok rozprávalo aké má biedne kolena.. a bolo to ok. Federer je top hráč, ak nebol fit, tak to povedal, aby si fanúškovia nemysleli, že zápas pustil len tak. Berdych sa už takmer pasoval za víťaza Wimbledonu a nijako výnimočne hrajúci Nadal ho dal v 3 setoch.
Prepáč Berdych, hrať síce vieš, ale od šampióna si ešte ďaleko a zrejme tam ostaneš.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zahrál skvěle v zápase s Andrew, což Murrayho muselo naštvat, protože hrál dobře a nestačilo to. Finále bylo podprůměrné vzhledem k těm předešlým, ale každý rok nemůže být famózní finále Wimbledonu. Byli tam hráči, kteří si to výkony zasloužili nejvíce a proto se tam dostali. Rozhodla zkušenost s velkými zápasy a psychická odolnost. Tomáš je v top formě teprve tento rok, teprve letos si věří a proto má ještě dlouhou cestu. Ale od šampiona jsou daleko i Murray, Novak atd. Takže bych se nebál. ;) To Federerovo zranění bylo kritizováno hodně, já nevím co si o tom myslet. Zklamaný Roger byl, na druhou stranu Béďu moc nepochválil, to udělal až Rafa a celá tenisová Anglie. Rafaela v tomhle směru si cením víc.
Reagovat
smazaný uživatel
lepe bych to nenapsal:-) palec nahoru:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale notak... Federer nedokázal přiznat kvality soupeře.
A že se Berdych pasoval na vítěze? To jsi nabral/a kde? Roger se musí naučit prohrávat a mít úctu k soupeři.
Reagovat
nando
Co to meleš za blbosti? Za prvý nevím, kde jsi vzal, že se Berdych pasoval na vítěze, to možná tak český média, ale od něj jsem teda nic takovýho neslyšel! Za druhý Rogera kritizoval za výroky po zápase kdekdo, mj. třeba McEnroe, ale naopak Berdych řekl, že je to problém Rogera a že i přesto si ho váží za to, co dokázal a tak to i zůstane. Takže milý pane Arabáku, než začnete plodit tady nějaký nesmysly, zjistěte si fakta !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nebol fit. McEnroe, ten nemá čo koho kritizovať, nech sa pozrie na svoju tenisovú karieréru, čo stváral. Jeho slovo má váhu toaletného papiera. O "celej tenisovej Anglii" silno pochybujem. Možno názor nejakého novinára. Feda si tam cenia vysoko. Pripustím, že jeho sklamanie bolo veľké, a kto by v jeho situácii nebol sklamaný. Za iných okolností by Fede ani necekol, ale ako som písal, Fed je Top hráč a vo W bol 7x za sebou vo finále ... Čo sa týka Nadala, Santosak videl si zápas v Madride, myslím v r.2007 /nie som si istý/, kde Berdych porazil Nadala a čo tam po zápase Nadal "vystrájal", nehovoriac o španielskych novinároch. Bol obyčajný turnaj ATP !
Čo sa týka Berdycha. Mohol sa tešiť z výhry a zachovať sa veľkoryso ako frajer. Nie šťažovať sa pred novinármi, ako ho Federer nepochválil. Lenže na to on nemá, bohužiaľ. Aj v tom nie je hráč, ako hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist