Preview: Do finále Ruska a Srbka

21. 3. 2008, 14:08
Previews 0
Semifinálové duely ženské dvouhry v Indian Wells jsou teprve před námi, ale částěčně už víme, kdo si zahraje v duelu o titul. První finalistkou bude tenistka z Ruska a druhá se narodila v Srbsku. Pavouk turnaje totiž v semifinále proti sobě svedl Rusky Šarapovovou s Kuzněcovovou a Srbky Ivanovičovou s Jankovičovou.
Ana Ivanovičová, Jelena Jankovičová, Maria Šarapovová a Světlana Kuzněcovová - čtyři semifinalistky turnaje v Indian Wells

Jedno je tak jisté. V Indian Wells bude k vidění rusko-srbské ženské finále. A titul získá jedna ze čtyř nejvýše nasazených. Poprvé v historii tohoto turnaje se do semifinále probojovali všechny čtyři papírově největší favoritky. Která z nich však převezme žezlo po Daniele Hantuchové?

Šarapovová (4-Rus) - Kuzněcovová (2-Rus)
Maria Šarapovová je sice ze zbylých tenistek v turnaji jako nejhúře nasazená, odborníci ji však dávají největší šance na zisk titulu. Letos ještě neprohrála a už má na svém kontě 18 úspěšných zápasů.

Šarapovová letos vyhrála Australian Open, dva body získala ve Fed Cupu a ani v Dauhá přemožitelku nenašla. Z Dubaje se odhlásila pro virové onemocnění, ale v Indian Wells už zase podává skvělé výkony. Na silnější soupeřku sice narazila až ve čtvrtfinále, ale i s obhájkyní titulu Danielou Hantuchovou vyhrála a dvacetiletá Ruska tak stále může myslet na zopakování triumfu z roku 2006.

O dva roky starší krajanka Světlana Kuzněcovová, světová trojka, si letos zahrála finále v Sydney a Dubaji. Ani jednou však na titul nedosáhla - v Austrálii podlehla Heninové a ve Spojených arabských emirátech Dementěvové. Svou hrou ale oko diváka dokáže potěšit a loňská neúspěšná finalistka má v Indian Wells šanci do boje o titul postoupit znovu. S dosavadními soupeřkami - Makarovovou, Cibulkovou, Wozniacki a Radwaňskou hrála dobrý tenis, a až na jeden set proti Slovence prakticky nezaváhala.

Ruský souboj slibuje velkou bitvu, celkově již osmou. Starší ze soupeřek má dnes možnost vyrovnat stav vzájemné bilance na 4-4, musela by však pro vítězku Australian Open připravit první letošní porážku.

Ivanovičová (1-Srb) - Jankovičová (3-Srb)
Druhé semifinále obstará Ana Ivanovičová s Jelenou Jankovičovou. A tento duel se tak trochu podobá prvnímu zápasu o postup do finále. Střetnou se dvě tenistky z jedné země, ze Srbska, a mírnou favoritku, mladší Ivanovičovou, dělí od soupeřky věkový rozdíl dvou let. A i Ivanovičová je úspěšnější ve vzájemné bilanci - z pěti odehraných zápasů prohrála jen jedenkrát.

Ana Ivanovičová se letos dostala podruhé do grandslamového finále. Na Australian Open však stejně jako minulý rok na French Open na titul nedosáhla. Na turnaji v Dauhá odehrála bezchybný zápas s Govorcevovou, ale v závěru utkání si podvrtla kotník a do druhého kola už nenastoupila. V Dubaji, možná ještě ne zcela fit, nestačila po výhře nad Vaidišovou na Rusku Jelenu Dementěvovou.

V Indian Wells se poprvé dostala mezi nejlepší čtyřku. Ikdyž ve čtyřech dosavadních zápasech už prohrála dva sety, její výkony jsou přesvědčivé. Pokud musí, zařadí na vyšší rychlost. Včera v utkání plném krásných výměn chvílemi doslova vodila Veru Zvonarevovou z jedné strany kurtu na druhou. Po výhře 6-1 6-4 se už těší na svou krajanku.

Jelena Jankovičová se v úvodu sezony trápila s častými zraněními. Logicky usoudila, že by měla hrát méně, ale o to kvalitnější turnaje. Semifinalistka letošního úvodního grandslamu roku však svá slova zatím neplní. Za poslední čtyři týdny hraje čtvrtý turnaj. Na těch se jí příliš nedařilo, až v Kalifornii je ve skvělé herní pohodě. Ikdyž se potýkala s nachlazením, ve 4 odehraných zápasech dosud ztratila celkem pouze 12 gamů. Včera ji ale postup usnadnilo zranění Davenportové, jenž kvůli bolestem zad za stavu 6-2 z pohledu Srbky vzdala.

Ani druhé semifinále tenisové fanoušky o pohledný tenis jistě nepřipraví. Kdo však vzejde z duelu jako vítězka? Ivanovičová, nasazená jednička, nebo Jankovičová, která má též skvělou formu?

21.03. 22:35 SEČ ... Maria Šarapovová (4-Rus) - Světlana Kuzněcovová (2-Rus):

Detail zápasu

22.03. 03:00 SEČ ... Ana Ivanovičová (1-Srb) - Jelena Jankovičová (3-Srb):

Detail zápasu

 

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist