Preview: Dementěvová - Zvonarevová

8. 11. 2008, 00:58
Previews 11
Sobotní semifinálové boje na Turnaji mistryň zahájí souboj dvou Rusek. V repríze letošní olympiády, kde spolu bojovaly rovněž o postup do finále, se spolu pošesté v kariéře střetnou Jelena Dementěvová a Věra Zvonarevová.
Profily hráčů
Jelena Dementěvová - Věra Zvonarevová

Zatímco Dementěvové k postupu mezi nejlepší čtyři hráčky závěrčeného podniku sezony pomohlo také odstoupení Sereny Williamsové, Zvonarevová ve "své" Bílé skupině vyhrála všechny tři zápasy.

Jelena Dementěvová se na Turnaji mistryň objevila již poosmé. Od zavedení systému dvou základních skupin se jí ještě ani jednou nepodařilo postoupit do semifinále. Letos do Dauhá přiletěla se sérií devíti porážek v řadě, které na závěrečném podniku sezony za poslední čtyři roky utrpěla.

Desátou ji v Kataru nachystala Venus Williamsová, která nakonec vyhrála všechny zápasy ve skupině. Sedmadvacetiletá rodačka z Moskvy však vykřesala naději, když si ve druhém duelu poradila s trápící se Safinovou. V pátek tak měla v přímém souboji se Serenou Williamsovou bojovat o postup do semifinále, ovšem Američanka kvůli zdravotním potížím nenastoupila. Dementěvová tak ke třetímu zápasu nastoupila proti náhradnici Petrovové a svou krajanku ve třech setech zdolala.

Třetí vítězství nad ruskou tenistkou v Dauhá se olympijská vítězka pokusí přidat v dnes proti o tři roky mladší Věře Zvonarevové. Ta v Kataru potvrzuje zřejmě životní sezonu, v níž získala dva tituly a vrátila se do první světové desítky.

Zvonarevová se na Turnaji mistryň představuje podruhé. První účast před čtyřmi lety v Kalifornii pro ni dopadla špatně: ve třech duelech neurvala ani set. V Kataru však vyhrála skupinu bez jediné porážky. Základ k postupu položila proti krajance Kuzněcovové, kterou porazila hladce 6-2 6-3. S vítězkou letošního Roland Garros Ivanovičovou bojovala ve třech setech, ale nakonec vyhrála a o pár hodin později už věděla, že postupuje. V pátek tak odehrála se světovou jedničkou zápas o první místo ve skupině. Srbka Jankovičová měla od čtvrtka potíže se zády, a tak je třísetová výhra Zvonarevové trochu zkreslená. Přesto cenná.

Resumé: Z pěti dosavadních vzájemných měření sil vyšla pětkrát vítězně zkušenější Dementěvová, jež vyhrála i poslední dva letošní zápasy. V Dauhá se však jako i na jiných turnajích potýká se špatným servisem. Ten by ji mohl připravit o první finále na Turnaji mistryň. Premiérovému triumfu z velkého turnaje je však blízko také Zvonarevová, kterou by tato skutečnost mohla svazovat. Rozhodně se dá očekávat vyrovnané utkání, čemuž napovídají i kursy společnosti bwin. Na obě hráčky vypsala kurs 1.85.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
carolyn
BROZI jen jsem ti ještě chtěla říct, minule ses ptal zda si neumím vybrat článek ke kterému "nikdo normální" nic nenapíše, a když jsem to tady udělala, tak jediný kdo reagoval si byl jen ty :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mám se smát? Jsou typy článků, které nevyvolají žádnou reakci. Tam můžete debatit. K článkům o důležitých turnajích (Doha, GS nebo turnaje ATP s účastí hráčů #1 a #2) píšou lidi dost.
Reagovat
carolyn
Tak ty nejen že nám říkáš že nemáme chodit na diskuzi, mluvit španělsky, psát k tématu článků, ale ještě tohle! Sám si minule na někoho reagoval že si můžeš psát co chceš a kde chceš, tak se toho taky drž. Děkuju
Reagovat
carolyn
Už mi ty rusandy lezou na nervy! Celej tenhle turnaj je o ničem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš se dívat. Máš nějakou lepší sestavu? Co ti konkrétně vadí?
Vem si tenisty. Milostiví profesionálové nechtějí dělat náhradníky (snad 15 odřeklo účast) a tak se dostalo i na Štěpánka. U ženských k takovému trapasu nedošlo, obě další podle Race tabulky v Doha byly.
Reagovat
carolyn
už se nedívám, už je konec :-P že to říkáš zrovna ty, Serena odstoupila, Nadal se odhlásil,než jim turnaj začal, kdyby to udělal jako ona hned by tu byl od tebe na něj komentář že nemel vůbec nastoupit a podobně. Prostě ten turnaj mistryn je letos divnej
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak se ti to popletlo. Komentáře tohoto typu píše jiný čtenář. Já jejich zdravotní potíže nekomentuju podle toho komu fandím.
Reagovat
carolyn
Víš já si tvé komentáře radši ani pamatovat nechci ty náš "virtualní nepříteli" jen jsem slyšela žes byl včera slušnej tak doufám že ti to vydrží i dnes
Reagovat
smazaný uživatel
Ten neúspěch jsem už vydejchal. Přítel to sleduje, snad ti i něco napíše. Jinak mám dojem, že tvůj úvodní text měl jen někoho vyprovokovat k odpovědi.
Reagovat
carolyn
Seš moc vztahovačnej - zbytečně, nikoho provokovat nechci!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze by to mel bejt hodne vyrovnany zapas ale Lena musi roozhone zlepsit podání....vcera to bylo fakt nic moc!Vera tady hraje vazne skvele a hodne si veri!!Lene verim a doufam ze to dá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist