Preview: Del Potro - Nišikori

1. 9. 2008, 11:00
Previews 7
Žádný tenisový fanoušek by si dnes na US Open neměl nechat ujít osmifinálový souboj mezi dvěma mimořádně talentovanými teenagery. Na 23 zápasů v řadě v něm bude chtít svou vítěznou sérii prodloužit Argentinec Juan Martin Del Potro. Soupeřem mu bude Kei Nishikori z Japonska, čerstvý přemožitel světové čtyřky Davida Ferrera.
Nishikori Kei

Zatímco o Del Potrovi se už loni vědělo, že má velký potenciál, Nishikoriho poznal tenisový svět až letos. Osmnáctiletý Japonec na sebe upozornil ve velkém stylu na únorovém turnaji v americkém Delray Beach. Hráč, který se do té doby účastnil hlavně challengerů, tam vyřadil několik domácích borců, včetně Querreyho v semifinále a Blakea v boji o titul. Takový úspěch samozřejmě nemohl vzniknout náhodně, je výsledkem neoddiskutovatelných tenisových schopností.

V dubnu Nishikori vyhrál silně obsazený antukový challenger v Bermudách a živě se o něm diskutovalo opět v červnu, když na travnatém turnaji v Queen's Clubu sebral set suverennímu Rafaelu Nadalovi. Ten po zápase tvrdil, že japonský tenista může v budoucnu patřit k absolutní světové špičce a vyzdvihl Japoncův forehand, který přirovnal ke smrtící zbrani.

126. hráče žebříčku ATP ale na následném turnaji potkaly problémy s břišním svalem, což znamenalo delší herní výpadek. Nejspíš i to bylo důvodem jeho brzkého vyřazení z olympijského turnaje a výborné výkony tak opět podává až na aktuálně probíhajícím US Open.

Nishikori, jemuž se nejvíce daří právě na tvrdém povrchu, si v prvním kole poradil s Juanem Monakem z Argentiny, následně mu za stavu 2:0 na sety skrečoval Chorvat Roko Karanušič a další vlnu zájmu na sebe strhl v kole třetím, v němž po pětisetové bitvě triumfoval nad loňským semifinalistou US Open a současnou světovou čtyřkou Davidem Ferrerem ze Španělska i přesto, že ho od třetího setu trápily křeče.

V boji o čtvrtfinále se proti Nishikorimu postaví Argentinec Juan Martin Del Potro, další fascinující teenager. V případě devatanáctiletého tenisty prakticky není možné okamžitě nezmínit jeho současnou vítěznou šňůru, která trvá už 22 zápasů.

195 centimetrů vysoký Jihoameričan naposledy prohrál 25. června se Švýcarem Wawrinkou ve Wimbledonu. Od té doby triumfoval na čtyřech turnajích - ve Stuttgartu a Kitzbühelu na antuce, a v Los Angeles a Washingtonu na 'tvrdém'. Současné úspěchy 17. hráče světa jsou o to zajímavější, že si do 13. července na žádném turnaji nezahrál ani finále.

3 vítězné zápasy si už tenista, jehož nejoblíbenějším povrchem je podle vlastních slov 'hard', stačil připsat i na newyorském grandslamu, kde vyřadil krajana Caňase, Brazilce Bellucciho a naposledy po pěti setech Gillese Simona z Francie.

Půjde o první vzájemné utkání těchto hráčů a bookmakeři bwin se tak řídí hlavně postavením v žebříčku a aktuální vítěznou šňůrou Del Potra, na jehož výhru tak nabízejí kurs 1,22. Nishikoriho vítězství je sázkařům k dispozici s kursem 3,8.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nishikori je budoucí top hráč, nebýt jeho častých zranění, tak už je úplně jinde. Del Potro má super fazónu, ale Nishikori si tuhle šanci ujít nenechá. Těším se na semifinále Nadal-Nishikori.
Reagovat
smazaný uživatel
aby nedopadl jako cadiz robo
Reagovat
smazaný uživatel
Cádiz hraje za dva roky Primeru.
Reagovat
smazaný uživatel
a za tři fin. LM s notinghamem
Reagovat
smazaný uživatel
Japonec mě překvapil, když dokázal uhrát ten rozhudující set s Ferrerem, to jsem nečekal. Záleží jak teď zregeneruje.. On i Del Potro toho už má jistě plné zuby, tři těžké zápasy na US Open..předtím taky náročný program.. Souboj nadějných mladíků, vsadil bych spíš na Del Potra, ale ten kurz.. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to na Del Potra
Reagovat
smazaný uživatel
ja idem dat na nishikoriho za 500.za ten kurz sa to oplati risknut.aj fish ma dobry kurz a kludne moze tiez vyhrat.japonec ma uz 2krat zlikvidoval pred OH.zakzdym skrecoval tak dufam,ze dnes to zvladne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist