Preview: Davydenko - Muller

2. 9. 2008, 06:00
Previews 0
Zřejmě největší senzace dosavadního průběhu US Open se dnes popere o postup do čtvrtfinále. Gilles Muller se stal prvním tenistou z Lucemburska, který se kdy dokázal probojovat do osmifinále grandslamového turnaje. V cestě mezi nejlepších osm mu stojí Nikolaj Davyděnko.
Profily hráčů

Gilles Muller se doposud na grandslamových turnajích podíval nejdále do třetího kola Wimbledonu v roce 2005, kde vyřadil Rafaela Nadala. V témže roce se dokázal prosadit na US Open proti favorizovanému Roddickovi, ale vzápětí skončil ve druhém kole.

V letošním roce zvítězil lucemburský tenista na dubnovém challengeru v Portoriku a na stejném typu turnaje nenašel přemožitele ani v květnu v tureckém Izmiru. Na elitních podnicích však o aktuálně až 130. hráči světa nebylo vůbec slyšet. Zde v New Yorku tak 25letý tenista prožívá malou tenisovou pohádku.

„Je pěkné být nejlepší v Lucembursku, ale to není mým cílem. První zápas v kvalifikaci jsem navíc téměř prohrál, protože jsem přiletěl pozdě z challengeru v Turecku,“ dodal Muller, který vyhrál tři utkání v řadě poprvé od července 2005. Postupně vyřadil Francouze Recouderca, Němce Haase a naposled nasazenou osmnáctku Nicolase Almagra.

Nikolay Davyděnko se se svým dnešním soupeřem utkal už dvakrát. V roce 2006 ho zdolal v Estorilu a vítězství si nenechal ujít ani o rok později na Australian Open. Ruský tenista skončil v posledních dvou letech na dvorcích ve Flushing Meadows pokaždé v semifinále s Rogerem Federerem a letos na něj může narazit už ve čtvrtfinále. Nasazená pětka v dosavadním průběhu turnaje ještě neztratila ani jeden set a postupně vyřadila Izraelce Selu, Argentince Calleriho a naposled krajana Tursunova.

„Potřebuji ovládat hru od základní čáry, což se mi dnes dařilo,“ dodal po výhře nad Tursunovem ukrajinský rodák, který v tomto utkání zaznamenal jenom dvě esa. Na začátku sezony se 27letý tenista dostal do semifinále v Dauhá, v Dubaji a v Miami dokonce triumfoval. Následně se mu dařilo i na antukových turnajích. Titul si odvezl z rakouského Poertschachu i z Varšavy. Návrat na beton však světové pětce nevyšel a ani v Pekingu Davyděnko nijak nezazářil.

Na vítězství Nikolaje Davyděnka vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.13. Na senzační postup Gillese Mullera do dalšího kola si můžete vsadit ve vysokém kursu 5.05.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist