Preview: Čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Paříži

13. 11. 2009, 10:45
Previews 26
Jo-Wilfried Tsonga a Robin Söderling se stále drží ve hře o Turnaj mistrů. Jedno místo uvolnil svým zaváháním Verdasco, a pokud se před něj chtějí dostat, musí v Paříži postoupit minimálně do finále. Dnes je čekají čtvrtfinálové souboje, stejně jako českého tenistu Radka Štěpánka.
Hala Bercy
Čtvrtfinálový program v hale Bercy:
14:00 Djokovič (3-Srb.) - Söderling (9-Švéd.)
16:00 Nadal (2-Šp.) - Tsonga (8-Fr.)
19:30 Čilič (12-Chorv.) - Monfils (15-Fr.)
21:30 Del Potro (5-Arg.) - Štěpánek (13-ČR)

Boj o Londýn se dostává do přehledných čísel. Jako sedmý si účast zajistil Davyděnko, osmou příčku drží Fernando Verdasco, který však v Paříži už vypadl a letenku stále nemá jistou.

Připravit ho o ni můžou Jo-Wilfried Tsonga a Robin Söderling. Oba musí postoupit alespoň do finále. Od něj je ale dělí ještě dvě výhry, navíc je čekají soupeři z kategorie nejtěžší: Novak Djokovič a Rafael Nadal. Pokud by dnes Francouz i Švéd uspěli, zahrají si v sobotu o Turnaj mistrů ve vzájemném souboji.

14:00 Djokovič (3-Srb.) - Söderling (9-Švéd.)
Příblížit se cestě do Londýna může Robin Söderling jen v případě dnešní výhry. Prohra znamená konec nadějí. Finalista French Open zažívá životní sezonu a aktuální formu potvrdil do čtvrtfinále již na šestém turnaji v řadě.

V Paříži vyřadil Karloviče i Davyděnka. Dnes ho však čeká Novak Djokovič, jenž se v případě zisku titulu stane poprvé světovou dvojkou. Oba hrají o hodně a oba jsou ve skvělé formě. Dvaadvacetiletý Srb před týdnem vyhrál turnaj v Basileji, kde ve finále zdolal jedničku Federera. V hale Bercy ještě neztratil set s Monakem a Clementem.

Djokovič se s o dva roky starším Seveřanem střetl celkem čtyřikrát a set prohrál jen v prvním duelu na antuce. Na rychlém povrchu byl vždy lepší Srb, naposledy před měsícem v Pekingu. Přiblíží se po dnešku Söderling premiéře na Turnaji mistrů, nebo Djokovič vyhraje osmý zápas v řadě a pomůže si ve hře o post světové dvojky?

16:00 Nadal (2-Šp.) - Tsonga (8-Fr.)
První dva čtvrtfinálové duely jsou pikantní v tom, že v semifinále na sebe mohou narazit konkurenti v boji o Turnaj mistrů, nebo druhé místo ve světovém žebříčku.

Rafael Nadal v Paříži předvedl už dva obraty. V prvním zápase odvrátil 5 mečbolů s Almagrem, včera byl dva míčky od vyřazení s dalším krajanem Robredem. "Nehrál jsem nejlíp, ale určitě to bylo lepší než v předešlém zápase. Odehrál jsem řadu náročných výměn bez chyb, a to je pozitivní," komentoval Nadal postup do čtvrtfinále.

Světovou dvojku čeká souboj s domácím Tsongou, který je stále ve hře o Turnaji mistrů. "Jo bude favoritem, podmínky budou na jeho straně - rychlý kurt i fanoušci. Ale já se předem nevzdávám," prohlásil rodák z Mallorky.

Tsonga loni v Paříži triumfoval a na poslední chvíli se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Letos mu stačí postoupit do finále. "Nemyslím na Londýn, chci tu obhájit titul," říká před pátým soubojem s Nadalem Tsonga. Ten vyhrál jen loni na Australian Open, další tři vyrovnané bitvy zvládl lépe třiadvacetiletý Španěl.

19:30 Čilič (12-Chorv.) - Monfils (15-Fr.)
Vůbec k první vzájemný zápas se v Paříži uskuteční mezi domácím Gaelem Monfilsem a Chorvatem Marinem Čiličem.

Monfils hraje už na šestém turnaji během sedmi týdnů. Na úvod této série získal titul v Métách, pak ale ztroskotal na favoritech nebo zůstal za očekáváním. Hlavně díky skvělému servisu zatím ve francouzské metropoli nezaváhal. Poradil si s krajany Guezem a Benneteauem.

Čilič však bude těžším soupeřem. Za poslední měsíc hrál dvakrát ve finále a dlouho zůstával ve hře o Turnaj mistrů. Jednadvacetiletému Chorvatovi ale pomalu dochází síly. Poslední čtyři duely hrál na tři sety, a to se proti Kubotovi a Troickému příliš nečekalo. Na druhou stranu včera zdolal Verdaska.

21:30 Del Potro (5-Arg.) - Štěpánek (13-ČR)
Hezké vzpomínky má na Paříž Radek Štěpánek, pro kterého poslední tři účasti skončily až na raketách pozdějších šampionů. Před pěti lety prohrál ve finále a o rok později hrál semifinále. Loni podlehl ve třech setech s následným vítězem Tsongou. A oblíbenost tohoto prestižního podniku Masters potvrzuje i letos.

Nejprve hladce smetl Srba Troického a včera si vyšlápl na světovou čtyřku Murrayho. První set český tenista prohrál 1-6, ale zbraně neskládal. "Chytil jsem svůj rytmus a od té doby jsem odehrál fantastické utkání," mohl se pochválit třicetiletý Štěpánek, jenž duel otočil.

Navazuje na dobré výkony z Basileje, kde v semifinále neproměnil mečboly proti Djokovičovi. Dnes se potřetí během krátké doby utká s dalším hráčem Top 10 Del Potrem. Argentinec po triumfu na US Open nepředvádí přesvědčivé výkony. I vinou zraněného zápěstí dvakrát nezvládl úvodní zápasy. Ten v Paříži vyhrál až po třísetové bitvě, když zdolal loučícího se Safina. Včera odvracel několik mečbolů s Fernadem Gonzalezem. Kritické momenty ustál a Chilan za stavu 1-1 na sety kvůli bolesetm kolena vzdal.

Ale ani Del Potro nebyl zdravotně v pořádku. Trápily ho břišní svaly, které ho limitovaly především při servisu.

Třicetiletý Štěpánek se zatím s Del Potrem utkal jednou. Úřadujícího vítěze US Open porazil v únoru ve čtvrtfinále v Memphisu 2-0 na sety. "Budu se snažit předvést opět co nejlepší výkon, abych znovu zvítězil," podotkl Štěpánek před čtvrtfinálovým zápasem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no comment
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte k tomu samotnému kurtu. Je to strašené. Tými kamerami sa na to ani nedá dívať, naviac to vypadá hrozne zmáčknuté, akokeby boli 3 kroky od base line k sieti. A vaj ty hráči vyzerajú nejako divne. Ty údera, ako to letí..... hrúza! A naviac zelený kurt.... zelenú nenávidím... najkrajšie kurty sú podla mňa na Australian Open abo na antuke :-) Naviac mi pripadá akokeby sa ľudia zobudli z jesenného spánku až teraz..
Reagovat
smazaný uživatel
Děs, hrůza co to dneska Nole předváděl, chce se mi zvracet, hůř hrál naposledy v Cincinnati proti Chardymu. S takovou Tsongu neporazí
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne s tebou súhlasím.. všetko sa mi to zdá nejako doondíté :-) nie je to tým kurtom? Už sa naň niekto sťažoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimalo by me proc se tu porad pise, ze Djokovic se stane svetovou dvojkou kdyz ziska titul. To autori clanku zapomneli, ze se mu v pondeli 16.11.odecte 1300 bodu za lonske finale. Nebo se pletu?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se pleteš pač ty body jsou už odečtený ne?
Reagovat
smazaný uživatel
prave mi prijde ze nejsou

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=rb
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou.
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Aha já myslel že už jo :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jako fanousek Nadala bys mel pripojit spis usmevavy smajlik, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obávat se musí o post světové dvojky, ze kterého ho bude chtít již poněkolikáté sesadit Novak Djokovič. Srb posílený skalpem Federera a následným triumfem v Basileji ztrácí na druhé místo 545 bodů. Musí tak postoupit minimálně do finále a doufat, že Nadal prohraje v prvním zápase. Pokud by Djokovič v Paříži triumfoval, bude druhým hráčem světa. Nadal by totiž nesměl postoupit do finále, a o to by se případně postaral sám Djokovič v semifinále. Srbský tenista ale v hale Bercy nehrál ani ve čtvrtfinále.

Takhle to tady bylo psáno.
Když něco nevim tak to není důvod k usmívání ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevedomost ne. Ale mene bodu Djokovice ano. :)
(bral jsem to z tveho pohledu, ja mam mnohem radsi Novaka)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mam Novaka taky rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Správně Rafo bojuj,protože jak se dostane Čonga do laufu tak to bude konečná.VAMOS RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan dostene dneska na prdel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene. Rafan to musí vyhrať páč keby hral Tsongáč s Djokerem, tak to by bola vražda, kt. by asi pre môjho favorita nedopadla príliš ružovo. Takže Rafane dotoho!! A tým pádom zabijeme dve muchy jednou ranou, pže Tsonga nezíska titul a tým pádom Fernie postúpi na TM! Takže Nadalje teraz pre mňa veľmi dôležitý, dúfam že dnes zahraje dobre, ale zajtra hrozne :-)) Držím palce.. good luck
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Tsongovi, mám na něho vsazeno a je to můj oblíbenec, myslím, že je schopný i turnaj vyhrát a prakticky je mi jedno, jestli bude na TM Tsonga nebo Nando, oba mám na stejné úrovni
Reagovat
smazaný uživatel
No ale mne to jedno neni víš....
Reagovat
smazaný uživatel
A Tsongáč by sa mal už konečne ostrihať... on snáď nemá na izbe satelit..
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se jeho afro líbí
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Akoby povedala jedna moja profesorka: Si akože myslíš že si teraz s dlhými vlasmi zaujímavejší?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, já měl vlasy až po prdel a zajímavý jsem pořád :D
Reagovat
smazaný uživatel
Paaaannii... to snad nemyslíš vážne...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, fakt, mám ještě fotky s hárem :D a pak jsem ty vlasy prodal
Reagovat
smazaný uživatel
metalisto :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist