Preview: Čtvrtfinále Davis Cupu se hraje také ve Francii, Rusku a Chorvatsku

9. 7. 2010, 13:00
Previews 0
Nejen čeští tenisté budou během následujících tří dnů bojovat o semifinále Davisova poháru. Postoupit mezi nejlepší čtyři týmy tradiční týmové soutěže chtějí také Francouzi, obhájci titulu Španělé, Chorvati, Srbové, Rusové a Argentinci.

Zastavit Španělsko ve vítězném tažení Davisovým pohárem se pokusí Francie. Hráči galského kohouta k tomu mají ve čtvrtfinále soutěže o salátovou mísu výhodu domácího prostředí a rychlý povrch v Clermont-Ferrand.

Favoritem utkání jsou přes absenci světové jedničky Rafaela Nadala hráči Španělska, kteří loni ve finále porazili český tým. V pátek začnou zápas francouzská jednička Gael Monfils a David Ferrer, po nich se utkají Michael Llodra a Fernando Verdasco.

"Chci hrát, chci vyhrát," hlásil Monfils. V případě, že Francie uspěje, tak porazí Španělsko poprvé po 87 letech! K tomu má domácím pomoci rychlý povrch, který připravili v městečku vzdáleném dvě hodiny cesty od Lyonu. "Snad pomůže," doufal Monfils.

Španělská armáda si z povrchu hlavu nedělala. "Moji hráči jsou profesionály a mají výsledky na všech površích," řekl španělský kapitán Albert Costa. "Kluci vypadali v tréninku dobře."

V Davis Cupu Španělé už přes dva roky neprohráli. Pokud postoupí do třetího semifinále za sebou, tak budou hrát s vítězem utkání Ruska s Argentinou. V Moskvě jsou favority domácí hráči, kteří se mohou spolehnout na Nikolaje Davyděnka a Michaila Južného.

Argentině chybí zraněný Juan Martín del Potro, ale do sestavy se po zranění vrátil David Nalbandian. "On si věří, umí perfektně číst hru a jeho variabilní hra dělá soupeřům problémy," vychvaloval Nalbandiana argentinský kapitán Tito Vazquez.

Čeští tenisté se pokusí postoupit do semifinále přes Chile v Coquimbu a v tom případě by narazili na vítěze souboje nesmiřitelných sousedů Srbska a Chorvatska. Chorvaté mají v týmu po třech letech Ivana Ljubičiče, který doplní Marina Čiliče. Srbsko má ve svém středu zase světovou dvojku Novaka Djokoviče a Viktora Troického.

"Bude to souboj dvou skvělých národů, který bude vypjatý, plný emocí, ale doufám, že bez komplikací a férový," přál si Čilič. Zápas se hraje ve Splitu a očekává se deset tisíc fanoušků. "Před zápasem to vidím padesát na padesát, tak uvidíme," řekl Čilič.

Srbsko má šanci poprvé postoupit do semifinále Davisova poháru. "Bude to těžké, ale je to v našich silách," řekl Troicki.

Losování pořadí zápasů čtvrtfinále Davisova poháru 2010
(09. - 11. 07. 2010)

Francie - Španělsko (Clermont-Ferrand, tvrdý povrch):
Pátek (začátek 13:00): Monfils - Ferrer, Llodra - Verdasco,
Sobota (14:00): Benneteau, Llodra - Lopez, Verdasco,
Neděle (13:00): Monfils - Verdasco, Llodra - Ferrer.

Rusko - Argentina (Moskva, tvrdý povrch):
Pátek (13:00): Davyděnko - Nalbandian, Južnyj - Mayer,
Sobota (12:00): Kunicyn, Gabašvili - Nalbandian, Zeballos,
Neděle (11:00): Davyděnko - Mayer, Južnyj - Nalbandian.

Chorvatsko - Srbsko (Split, tvrdý povrch):
Pátek (14:00): Ljubičič - Djokovič, Čilič - Troicki,
Sobota (15:00): Dodig, Veic - Tipsarevič, Zimonjič,
Neděle (12:00): Čilič - Djokovič, Ljubičič - Troicki.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist