Preview: Cornetová - Vaidišová

18. 8. 2008, 12:11
Previews 4
Nicole Vaidišová dál prohrává. Je svým způsobem zázrak, že se v žebříčku stále drží kolem 20. místa. Pokud se ale co možná nejrychleji výsledkově zvedne, neúnosným následkům čelit nebude. Na právě startujícím turnaji v New Haven má další možnost, v úvodu ji čeká zápas proti Francouzce Alize Cornetové, které před týdnem v Pekingu podlehla.
Profily hráčů
Vaidišová Nicole

Když by se řeklo tenistce, která dosáhla na sedmé místo světa, že ji čeká 'rok jako na houpačce', radost by z toho pravděpodobně neměla. Česká reprezentantka by ale nejspíš za takovou předpověď byla ráda. V jejím případě se totiž letos jedná spíš o strmý sešup.

Na začátku roku bylo vše v normálu. V Austrálii devatenáctiletá Češka zaznamenala čtvrtfinále v Gold Coastu, semifinále v Sydney a na prvním tamním grandslamu došla alespoň do osmifinále. V následném Fed Cupu počátkem února vyhrála obě své dvouhry. Pak přišel zlom.

O tři týdny později startovala na prestižním turnaji v Dubaji, kde jí Ana Ivanovičová ve druhém kole 'přibalila' na cestu domů i 'kanára'. Ne že by srbská šampionka 6-0 soupeřky porazit neuměla, ale zesměšnit protivnice kolem desátého místa žebříčku snadné nebývá. To byl pro Vaidišovou začátek černé série, která následovala.

Velké turnaje Indian Wells, Miami, Berlín, Řím a French Open. Na všech vypadla rodačka z Norimberku hned v prvním kole. Není jisté zda byl příčinou i pár měsíců trvající vztah s Radkem Štěpánkem, ale uprostřed této katastrofální šňůry se rozešla se svým nevlastním otcem a trenérem Alešem Kodatem. Byly slyšet i názory, že aktuálně jednadvacátá tenistka světa tenisu nedává maximum.

Přišel nový trenér, s ním požadavky na změnu herního stylu a tím pádem další nelehké období. Na trávě se Vaidišové docela dařilo - v Birminghamu, a paradoxně překvapivě i ve Wimbledonu, si zahrála čtvrtfinále. Zdálo se, že se karta obrací a vše se vrátilo do normálu. To by ale držitelka šesti titulů následně nemohla vyletět v Los Angeles ve druhém, a v Montrealu i Pekingu prvním, kole.

Dnes v New Haven narazí na soupeřku, která ji minulý týden na olympijských hrách porazila. O rok mladší Alize Cornetová letos naopak vyletěla strmě vzhůru. Francouzská tenistka si v této sezoně poprvé zahrála ve finále turnaje WTA a o titul pak bojovala ještě dvakrát.

Vždy na antukových turnajích. Koncem února v mexickém Akapulku a v květnovém Římě skončila jako poražená finalistka, o dva měsíce později v Budapešti nad hlavu trofej pro vítězku vyzvedla. Talentovaná Francouzka navíc došla v Amelia Island a Charlestonu do semifinále.

Nevýhodou 18. hráčky žebříčku by v dnešním souboji mělo být, že narozdíl od Vaidišové pro ní 'hard' není ideálním povrchem. Právě na něm ji ale před sedmi dny dokázala porazit, navíc je tu žalostná forma soupeřky.

Nejspíš právě proto bookmakeři bwin vidí favoritku zápasu v Cornetové, na jejíž výhru nabízejí kurs 1,63. Pokud některý sázkař věří v probuzení Vaidišové, může využít kursu 2,13.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
prohrala to a jeste lepsim vysledkem nez na oh tedkom to zvladla ve dvou setech :-)myslim ze pro tento rok by se na to mela vysrat a zacit trenovat doma a potom se vratit bo nemate to jedno jestli budete trenovat doma nebo vypadnete v prvnim kole?
Reagovat
smazaný uživatel
Alize Cornet je bezesportu obrovskej talent světového tenisu, stále se zlepšuje.
Nicol letos hraje opravdu zle a dle mě dnes prohraje a naváže tak na dosti tristní výsledky z letošního roku, kde je čvrtfinále na Wimbledonu pro mě zázrakem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicole tentokrát zvítězí a dojde hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
To by nesměla mít sračku!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist