Preview: Blake - Ljubičič

9. 6. 2009, 09:38
Previews 2
Už druhé kolo turnaje v Queen's Clubu nabídne prestižní souboj. Utkají se tenisté, kteří ve své kariéře nasbírali celkem již 18 titulů. Světovou šestnáctku Jamese Blakea čeká v prvním letošním zápase na trávě někdejší třetí hráč světa Ivan Ljubičič.
Profily hráčů
James Blake - Ivan Ljubičič

Když hrál James Blake v Queen's Clubu před třemi lety naposledy, prohrál až ve finále se čtyřnásobným vítězem turnaje Lleytonem Hewittem. V minulých sezonách dal přednost podniku v Halle, kde si připsal čtvrtfinálovou a semifinálovou účast. Jsou to přípravné turnaje na Wimbledon, na kterém hrál pouze dvakrát ve třetím kole, přestože v generálkách se mu dařilo více.

Jeho letošními nejlepšími výsledky jsou osmifinále z Melbourne a finálová účast na antukovém klání v Estorilu. Naposledy se však představil na French Open, kde už v úvodním kole neuhrál ani set s Leonardem Mayerem. Evropská antuka hře devětadvacetiletého Američana zkrátka nesedí. Nyní tak věří v lepší výsledky na zelených dvorcích.

Ivan Ljubičič býval třetím hráčem světa, nyní se ale nachází až v osmé desítce světového žebříčku. Třicetiletý Chorvat za poslední rok udělal tři kvalitní výsledky, když postoupil do čtvrtfinále podniků Masters v Indian Wells a na antukách v Monte Carlu a Madridu. Na French Open prohrál v pěti setech úvodní zápas s Juanem Carlosem Ferrerem a před týdnem hrál challenger v Prostějově, kam sice přijel vyhrát, ale ve čtvrtfinále nestačil na pozdějšího vítěze, domácího Jana Hájka.

V roce 2007 vyhrál chorvatský tenista turnaj na trávě v Hertogenboshi, jinak však na tomto povrchu dobrých výsledků nedosahuje. Odehrál dalších 18 turnajů, ale jen na dvou (Wimbledon 2006 a 2007) dokázal přejít alespoň přes dva soupeře. A dál už ne.

Dnes to tak bude souboj dvou zkušených tenistů, kteří se nenachází zrovna v optimální formě. Svou tenisovou kvalitu ovšem nepostrádají a stále mají co nabídnout. První čtyři vzájemné souboje vyhrál Ljubičič, naposledy však uspěl Blake. Od té doby uplynuly již téměř tři roky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jamesi, už konečně začni něco hrát!!! Ivan bude trochu rozhozenej tím, jak ho vypráskal Hájkoun v Prostějově, uvidíme, co zahraje dnes...
Reagovat
smazaný uživatel
no řek bych, že už rozhozenej nebude, protože včera porazil Stachovského, ale stejně vyhraje Blake
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist