Preview: Berdych zkusí zlomit černou sérii s Nadalem

28. 3. 2014, 11:28
Aktuality 72
Světová jednička Rafael Nadal bude soupeřem Tomáše Berdycha v semifinále turnaje Masters v Miami. Český tenista se pokusí v duelu se Španělem ukončit černou sérii, která trvá už šestnáct zápasů.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Sony Open Tennis)

"O Rafovi se toho nemusí moc říkat. Je to jeden z nejlepších hráčů a hraje opět výborně. Je třeba se s tím zkusit porvat," řekl Berdych po včerejší výhře nad Ukrajincem Dolgopolovem.

Nadal ve večerním utkání otočil zápas s Milosem Raonicem a Kanaďana po ztrátě první sady porazil ve třech setech za dvě a půl hodiny.

Berdych půjde do zápasu se světovou jedničkou s jistotou, že se v žebříčku posune ze sedmého na páté místo a vyrovná tak své nejlepší umístění v kariéře. "Má to velkou hodnotu, je to jeden z důvodů, proč hrajeme tenis," řekl Berdych. "A když hrajete dlouhodobě dobře a vyrovnaně, tak ještě důležitější je tak zakončit rok."

Český tenista letos opět potvrzuje tradičně vysokou vyrovnanost svých výkonů. Na šestém turnaji sezony je počtvrté v semifinále, do kterého prošel přes nebezpečného Ukrajince. Dolgopolov už letos dokázal porazit Nadala, Davida Ferrera i vítěze Australian Open Stanislase Wawrinku.

"Alex v posledních týdnech ukázal, že je schopen zničit velká jména, proto jsem to bral jako velkou výzvu a zvládl jsem to dobře. Je velmi nepříjemným soupeřem. Těžko se proti němu hledá rytmus. Na to jsem se hodně soustředil a hrál jsem velmi dobře," pochválil se Berdych. "Navíc nepříjemně foukalo a o to to bylo těžší."

Berdych i Nadal vypadli na předchozím turnaji série Masters v Indian Wells hned na začátku, proto bylo pro oba důležité v Miami uspět. "Pro moje sebevědomé to bylo hodně potřeba," přitakal Nadal, který má s Berdychem bilanci soutěžních zápasů 17:3. "Rozdíl mezi čtvrtfinále a semifinále je velký, musím hrát ještě lépe," řekl Nadal směrem k zápasu s Berdychem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

72
Přidat komentář
nitrotaj
To bude řež zase.
Reagovat
Mayo
no snáď vyhrá...jeden z mála titulov, ktorý nemá, patrilo by sa
Reagovat
Mayo
Tak sme dopozerali na dnes :D
Reagovat
VlS
Na ofi webu ATP je pěkný asi 5 minut dlouhý video s Tomášem.
Reagovat
Pe3k
A vyjádřil se tam, proč hodinu před začátkem semifinále odstoupil? Ty samozvaný keltský hrdino?
Reagovat
EllNino
prej žaludeční problémy, prostě se po... už před zápasem
Reagovat
Fandina
je super ... díky
Reagovat
smazaný uživatel
diky, prijemne.. :-)
Reagovat
EllNino
Berdych odstup ...no to snad ne -_-
Reagovat
tmora
Tak on neni přenos na Nova Sport??? No to je sila.. ????????????
Reagovat
Mayo
nestraš ! prečo by nemal byť ?
Reagovat
nitrotaj
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10155950_709572872427808_555764873_n.jpg
Reagovat
Mayo
paráda ! ... už aby to išlo, vlečie sa to :D
Reagovat
Fandina
Už se to blíží, těším se na ten zápas a samozřejmě moc přeji Berďovi, aby se mu podařilo konečně Rafu podařit. V zápase s Dolgem se mi líbilo, jak dovedl vždycky na konci setu zabrat. Tak doufám, že se něco podobného podaří dvakrát i proti Rafovi a držím palce. Berďo pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
oprava ... Rafu porazit ... úsměv
Reagovat
Mayo
vamos RAFA
Reagovat
nitrotaj
vamos RAFA
Reagovat
MarcelPersch
do třetice Vamos Rafa! :)
Reagovat
kada.tom
Škoda, že Kei nemůže hrát, ale alespoň, že Fererra a Federera porazil :-)
Reagovat
tommr
škoda, že Nishikori musel odstoupit už ted a ne až před DC utkáním s náma. Jestli bude proti nám o víkendu hrát tak mě pořádně naštve ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
tommre, tommre..
Reagovat
Mayo
bodaj by sa dal dokopy na DC !
Reagovat
Mark976
my, ale slovákům vždy přejeme (češi) - proč vy nejste stejní???
Reagovat
Mayo
Mark ... to bolo na margo tommrovho príspevku...ináč mi je to jedno ako to dopadne ten súboj fakt...a napríklad na ZOH som vám fandil vo viacerých športoch
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori mě tedy pořádně naštval ! Samozřejmě za to nemůže, pokud se zranění objevilo dnes. Jednou si najdu čas na tenis a zrovna to vzdá ... Obrovská škoda, že se zranil nebo nepostoupil Roger :(
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, teď jsem se k tomu vyjádřila pár řádků dolů, samozřejmě chápu, že zranění jsou nevyzpytatelná a nepříjemná věc, ale přijde mi, že je to nefér vůči Rogerovi z pohledu fanouška, mohli jsme se dočkat pořádný bitvy a nakonec z toho není nic, stejný jako Rafa na Australian Open, Roger hraje letos opět famózně, ale jako naschvál ho zastaví někdo, kdo se díky němu asi zhuntuje :D
Reagovat
Rafaeoli25
Niši se zhuntoval určitě, má holt horší fyzičku, Rafa těžko :)
Reagovat
smazaný uživatel
skoro všichni mají poslední dobou nějaký zranění, proto mě překvapilo, že japončík vyřadil Dimitrova, Ferrera i Federera, když měl předtím zranění, tohle je nejspíš ta daň, u Rafy mi už zůstává rozum stát, co je schopnej předvádět, z brutálního masakru k dost slabým výkonům a další týden opět brutus, zajímalo by mě, jak to dělá a co je mezi tím...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ani Rafa neni stroj na klíček, jsou týdny kdy je zvadlejší ano, jeho tenis je fyzická náročnější a nelze být v permanentní pohodě úplně celou sezonu, holt na deset extra povedených turnajů připadá jeden dva horší, tak to bylo i u Rogera..
Reagovat
VlS
taky si myslím, že nikdo není schopnej vydržet v plný formě celej rok a u každýho se projeví tu a tam pokles formy. Právě ti největší borci ji dokážou ladit na vrcholy sezóny, mezi tím odehrají těch turnajů míň než ostatní a ne každej zápas vyhrajou.
Reagovat
MarcelPersch
No, mám z toho celkem špatný pocit, každá série jednou končí a tahle by mohla končit dnes, Berdych když dneska prohraje bude to vyrovnaný rekord 17 proher v řadě Connerse proti Lendlovi.

Vamos Rafo!
Reagovat
smazaný uživatel
Kei Nishikori

Very sorry to say that I have to pull out today. Very disappointed and I am obviously very sorry for any fans that wanted to come out for this match. This tournament is very special to me and look forward to coming back in the years to come. I will work with my medical team to be back healthy as soon as possible.
Reagovat
MarcelPersch
takže Kei odstupuje? O.o
Reagovat
smazaný uživatel
Nejspíš jo.
Reagovat
MarcelPersch
Nole Luckovic 3x bye v jednom turnaji, neuvěřitelný....
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možný, letos už podruhý Federera porazí hráč, kterej na to pak následující důležitej zápas nemá nebo ani nenastoupí, to je mrhání jeho skvělou formou, takhle si mohl troufnout na Noleho a v Melbourne Nadal totálně zkazil švýcarský finále :/ doufám, že se aspoň Berdych nenechá roznýst na kopytech, mám pocit, že to bude vyrovnanější
Reagovat
Rafaeoli25
Prej totálně zkazil švýcarský finále, dobře víš, o kolik lepší v sf Melbourne Rafa byl, tak neprovokuj, za zranění pak nemoh, to samý Niši, i když u něj bych to tipoval spíš na vyčerpání z důvodu horší fyzičky..
Reagovat
smazaný uživatel
to říkám z frustrace samozřejmě, ono to docela zklame, spousta fanoušků si přála švýcarský finále a mohlo být hodně kvalitní a samo o sobě jedinečný, no a pak jsem se nestačila divit, jak se to posralo, asi nejbizarnější zápas, co jsem kdy viděla
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je holt pech, že se zranil, to ale souvislost se zápasem s Rogem nemělo, tak to prostě nelze brát, sf si vyhrát zasloužil..
Reagovat
tommr
výhra nad Dolgopolovem ve čtvrtfinále v Miami byla jubilejní dvacátá výhra Tomáše v tomto roce. Víc výher mají letos jen Federer (22) a Nadal (21) ... :)
Tato Tomášova výhra byla zároven i jeho jubilejní 450.výhra na okruhu ATP. Víc výher než Tomáš má z aktivních hráčů jen 8 tenistů. Připojuju tabulku celkovýho počtu výher na okruhu ATP k dnešnímu dni:
1. Federer 945
2. Nadal 679
3. Hewitt 600
4. Ferrer 567
5. Djokovic 559
6. Haas 556
7. Davydenko 481
8. Robredo 469
9. Berdych 450
10. Youzhny 441
11. Murray 439
...
Reagovat
Fandina
Zajímavé, no prosím, jak je Berďa dobrý. Berďo pojď! Pěkný přehled, díky.
Reagovat
tommr
doufám, že ještě letos Tomáš předstihne i Robreda a Davydenka a dosáhne na metu 500 výher. Zatím k tomu má slušně nakročeno ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to by možná mohl do konce roku. Vloni měl asi osmdesát zápasů a teď ve čtvrtině roku jich má dvacet. Tak když bude hodně vyhrávat, tak jich klidně těch zbylých padesát urve. Berďo pojď!
Reagovat
Denis92
Snad to Roger dotiahne na tu 1000.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že Roger bude ještě nějaký ten pátek, nejlépe rok hrát a 1000 padne bohatě. Go Rogero go!
Reagovat
patriks
Berdych Nadala neporazí, neboť z něj má komplex. Stejně jako Masha ze Sereny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic není špatně má Grandslemovou úspěšnost. A úsměšnost na Masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha :D ne-.-
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček ATP je podivný ,hráč který za poslední dva roky vyhrál dva turnaje se drží na pátém místě.Tak na tom je něco špatného.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč podivný? On sice nesbírá tituly, ale pravidelně postupuje do sf a čf na velkých turnajích a to stačí..
Reagovat
Mark976
jéé a kolik vyhrál Wawrinka turnajů kromě AO a je třetí:o) kolik loni Fedex, že je 4 :o)
Reagovat
peRFect
Čus, chápu že v této diskuzi trochu offtopic, ale už se ví s jakým modelem rakety Roger hraje? Nebo je stále pro veřejnost tajné? Díky.
Reagovat
Chrenda
No určitě je to Wilson! :-)
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále turnaje v Miami.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do semifinále a může v Miami ještě získat další body:

1. Nadal 13490 (+8770) *
2. Djokovic 11170 (+6450) *
3. Wawrinka 5740 (+1020)
4. Federer 5225 (+505)
----------------------------------
5. Berdych 4720 *
----------------------------------
6. Ferrer 4640 (-80)
7. Del Potro 4260 (-460)
8. Murray 3975 (-745)
9. Isner 2715 (-2005)
10. Raonic 2710 (-2010)
11. Gasquet 2635 (-2085)
12. Tsonga 2615 (-2105)
13. Fognini 2340 (-2380)
14. Robredo 2140 (-2580)
15. Dimitrov 2130 (-2590)
16. Youzhny 2090 (-2630)
17. Haas 2075 (-2645)
18. Nishikori 1985 (-2735) *
19. Anderson 1940 (-2780)
20. Almagro 1750 (-2970)
...

Tomáš Berdych se po postupu do semifinále posunul na pátý místo v žebříčku ...
Teoreticky by se moh ještě dostat před Federera až na čtvrtý místo, ale k tomu by potřeboval v Miami získat titul a to není moc pravděpodobný vzhledem k tomu, že by musel porazit Nadala a Djokovice. Třeba se ale konečně pochlapí a zlomí ten komplex, kterej z nich má ...
Tomáš si taky výrazně vylepšil pozici v boji o účast na TM. Na devátý místo (první nepostupový) už má náskok přes dva tisíce bodů ...

První místo Nadala je zatím neotřesitelný. V Miami se jen rozhodne jak velkej náskok před Djokovicem bude mít při vstupu do antukový sezóny. Podle konečnejch výsledků v Miami to může být v rozmezí od 1680 až po 2960 bodů ...

Do první dvacítky se díky postupu do semifinále vrátil Nishikori, kterej by se v případě zisku titulu moh posunout až na 12.místo. Jeho výborný výkony v Miami jsou varováním pro naše před nadcházejícím DC utkáním proti Japonsku ...
Reagovat
peRFect
Z čeho soudíš, že první místo Nadala je neotřesitelný? (při úvaze, počtu bodů, který obhajuje...)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Cely Wimbledon má Rafa k dobru
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrá zpráva. Ve Wimblu nebude žádné body odepisovat. To je pokrok oproti loňsku.
Reagovat
peRFect
Nemyslím si, že by to mělo takový vliv, i kdyby posbíral např. 1000 bodů, nebo full za výhru. Prostě to co v loni nahrál, je podle mě neopakovatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Všetko to ani neobhaji ale antuku by mohol a tie amaricke turne keď neobhaji tak si to vynahradi na na trave Inak po US open obhajuje viac Novak. Doležita je teraz antuka DDD
Reagovat
tommr
píšu zatím tzn. na tomto turnaji a v nejbližších pár týdnech. O tom jak to s Nadalovou pozicí bude vypadat v antukový sezóně se rozhoduje do určitý míry právě ted v Miami ...
Pokud Djokovic stáhne Nadalův náskok na 1680 bodů je docela možný, že by ho moh v antukový sezóně předstihnout ...
Pokud ale naopak Nadal zvýší svůj náskok až na 2960 bodů tak nejspíš svojí pozici udrží i na antuce ...
Reagovat
Rafaeoli25
A proč by to jako nemohl zopakovat? Je to stejně vyjímečný hráč jako Rogi, já mu věřim, stačí mu obhájit celou antuku a buď obhájit USO nebo vyhrát Wimbl a první místo v pohodě uhájí..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych to projede ale bude to bitka odhaduju tak na 7:6 3:6 7:5 pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si taky dobry babrak
Reagovat
Aresko123
Berdych je strasny babrak a to ze je tam kde je je len zasluhou nevyslovneho stastia, kto neveri nech si pozrie jeho cestu na poslednom GS Australian Open ..........
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi ty slovák? :-)
Reagovat
Mark976
já to nechápu..my fandíme stejně cibulkové, jak kvitové, kližanovi jak rosolovi a slováci fandí všem ostatním, kromě čechů...že by stále komplex méněcennosti:o) a zbytečný....
Reagovat
smazaný uživatel
... vyhraje a upraví stav na 17:4. Vím to, protože 17.4.1975 ? Rudí Khmerové vedení Pol Potem obsadili Phnompenh a nastolili v Kambodži komunistickou diktaturu. A to s tím nemá nic společného, takže by to mohlo vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
A deset let poté se narodil Jo-Wilfried Tsonga. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím Tsongou, jsem nevěděl, ale nepasuje to k Rudým Khmérům. Takže vítězství je jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
A ten rok asi říká, že konečná bilance Nadal-Berdych bude 19:75
Reagovat
Fandina
:-))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist