Preview: Berdych - Wawrinka

15. 3. 2008, 14:16
Previews 0
Je tomu půl, co se Tomáš Berdych a Stanislas Wawrinka utkali v Sazka aréně. Daviscupový duel vyhrál český tenista, který tímto výsledkem pomohl reprezentaci k udržení se mezi světovou tenisovou elitou. Dnes 22letí tenisté změří své síly v Indian Wells, favoritem je bezesporu Berdych, který měl v prvním kole volný los.
Profily hráčů

Ve prospěch rodáka z Valašského Meziříčí nevypovídá jen postavení na žebříčku ATP, ale také dosavadní vzájemné zápasy. Kromě zmíněného vítězství z Prahy, porazil Wawrinku i na jeho domácí půdě v Basileji, čímž se dostal do vedení 2:1 na zápasy. Vůbec první utkání totiž vyhrál před třemi lety na římské antuce Švýcar.

Dnes může Wawrinka bilanci srovnat, Berdych však bude jistě proti. Současná světová desítka loni prožila vůbec nejlepší sezonu své dosavadní kariéry. Přítel tenistky Lucie Šafářové totiž poprvé v historii postoupil mezi Top 10 žebříčku ATP - v srpnu byl dokonce devátý. K tomuto úspěchu mu pomohl zisk jednoho titulu - soupeře nenašel v německém Halle. Semifinálovou účastí okořenil podniky v Mnichově a Monte Carlu.

Vstup do letošní sezony však 195cm vysokému Berdychovi nevyšel tak, jak by si představoval. V Sydney prohrál ve čtvrtfinále a s Australian Open se loučil ještě o zápas dříve. Třetí turnaj navštívil Berdych před měsícem v Rotterdamu, ale už ve druhém kole nestačil na Iva Karloviče. Svou ztracenou formu nenašel ani minulý týden v Dubaji a do Indian Wells tak jistě nepřicestoval s čistým svědomím.

Stanislas Wawrinka vstoupil do sezony bezesporu lépe. Hned na úvod si zahrál finále v Dauhá, v němž až po třísetové bitvě podlehl Andymu Murrayovi. Od té doby však tápe, jelikož se nejdále probojoval do druhých kol v Melbourne a Marseille. Na Australian Open však vypadl dosti smolně, když sice vedl 2:1 na sety s Marcem Gicquelem, ale následně si poranil koleno a z úvodního grandslamu sezony musel odstoupit. Na kurty se na rozdíl od loňského úvodu sezony, kdy laboroval s loktem, vrátil velmi rychle. V Indian Wells rozhodně touží po úspěchu, což mu zatím vychází - v úvodním kole porazil Kanaďana Levineho.

Bookmakeři společnosti bwin moc nevěří, že Wawrinka Berdycha porazí. Na Švýcarovo vítězství tak vypsali kurs 2.87. Věříte-li ve výhru českého tenisty, pak využijte kursu 1.31.

  

Tomáš Berdych (Česká republika) - Stanislas Wawrinka (Švýcarsko):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Mirek Umlauf

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist