Preview: Berdych - Söderling

11. 6. 2008, 08:00
Previews 3
Tomáši Berdychovi se v cestě za obhajobou loňského titulu v Halle postaví do cesty další švédská překážka. Po výhře nad Thomasem Johanssonem dnes český reprezentant ve druhém kole změří síly s Robinem Söderlingem.
Profily hráčů

Tomáš Berdych původně inklinoval spíš k antuce a ještě před čtyřmi lety se po prvních prohrách na travnatém povrchu vyjádřil, že na trávě vůbec hrát neumí a hlavu si s tím příliš neláme. V posledních dvou letech ale na tomto povrchu zaznamenal výrazné úspěchy.

Ještě před loňskou čtvrtfinálovou účastí ve Wimbledonu stačil dvakrát v řadě vybojovat finálovou účast v Halle. Nejprve tu v roce 2006 podlehl Federerovi, ale loni už ho zastavit  nedokázal nikdo. Aktuálně dvanáctý hráč světa a turnajová trojka tak letos v německém Halle obhajuje titul.

V prvním kole Berdych přešel po setech 6-3 a 7-5 přes zkušeného Švéda Thomase Johanssona a shodou okolností dnes bude muset překonat opět švédskou, pravděpodobně ještě těžší, překážku v podobě Robina Söderlinga. Ten v prvním kole mírně zaváhal, když mu domácí Philipp Petzschner dokázal vzít jeden set. Po šesti vzájemných zápasech je stav vyrovnaný, 3-3.

Robin Söderling vládne podobně jako Berdych na travnatém povrchu dobrou úspěšností, jeho oblíbeným turnajem je ale spíš britský Nottingham, kde se v letech 2004 a 2006 probojoval do semifinále.

Letošní sezona byla doposud příznivější spíš pro Söderlinga. Ten se v únoru probojoval do finále turnajů v Rotterdamu a Memphisu. Následná antuková sezona mu na okruhu ATP příliš osobních úspěchů nepřinesla, ale v květnu zaznamenal skvělý úspěch, když se švédským týmem vyhrál Světový pohár družstev v Düsseldorfu. Jako jediný tam přitom dokázal vyhrát všech 8 zápasů včetně čtyřhry a o vítězství Švédů se tak zasloužil obrovským dílem.

U Tomáše Berdycha letos stojí za zmínku pravděpodobně jen semifinálová účast na turnaji série Masters v Miami. Antuková část sezony se mu letos příliš nepovedla a ani po zdravotní stránce to nebylo zcela ideální.

V zápase těchto hráčů nejspíš neuvidíme mnoho dlouhých výměn, jedná se o souboj podobně silových tenistů s dominantními servisy a forhendy. Ani pro bookmakery sázkové kanceláře bwin není snadné určit favorita duelu, nicméně mírně vyšší šance připisují Berdychovi, jenž je k mání v kurzu 1,7. Na Söderlinga pak můžete vsadit v kurzu 1,91.

Tomáš Berdych (12# Česko) - Robin Söderling (42# Švédsko):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud nebude Berdych zbytečně kazit a sedne mu to.Tak si myslím,že Soderlinga dá i když se mu naposledy proti němu moc nedařilo
Reagovat
smazaný uživatel
No ty jsi tedy myslitel!!
Reagovat
Jose
Řekl bych, že Soderling jde hodně nahoru, nečekal jsem, že bude tak dobře hrát na antuce..... ale tráva je hodně o pohybu, uvidíme. Tipuju 76 76 pro Berdycha :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist