Preview: Berdych - Seppi

30. 7. 2008, 10:00
Previews 5
Tomáši Berdychovi se minulý týden v Torontu přechod na tvrdý povrch příliš nepovedl. Druhý Čech žebříčku ATP má možnost na reparát v Cincinnati, kde se hraje další podnik série Masters. Tam ho po pondělní výhře nad Chilanem Fernandem Gonzalezem dnes čeká zápas proti Italovi Andreasi Seppimu, s nímž má vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů.
Profily hráčů
Berdych Tomáš

Současná jednadvacátá pozice v žebříčku není vůbec špatná, pro českého borce má ale nejspíš trochu hořkou příchuť. Před třemi a půl měsíci se totiž Berdych krátce po semifinálové účasti na turnaji série Masters v Miami hřál na skvělém devátém místě světa.

V úvodu sezony neodehrál držitel tří titulů ATP špatně ani první grandslam - na Australian Open vypadl v osmifinále. Ve výčtu úspěchů dvaadvacetiletého Čecha ale můžeme k lednovému Australian Open a březnovému Miami přičíst už jen finálovou účast ze švédského Bastadu z počátku tohoto měsíce. Ostatní letošní výsledky se dají z pohledu tenisty jeho kvalit označit za podprůměrné.

Pozitivní by pro Tomáše mohl být fakt, že úspěch ze silně obsazeného antukového turnaje v Bastadu je ještě čerstvý, forma i sebevědomí by tak měly být stále silné. Po něm následoval turnaj série Masters v Torontu, snad i pro nezvládnutý přechod z antuky na 'hard' tam ale český hráč neprošel ani druhým kolem.

Berdych ale na tvrdém povrchu hrát umí a na dalším podniku série Masters se jistě bude chtít ukázat v lepším světle. Čech startuje v Cincinnati počtvrté a jeho nejlepším výsledkem je loňské osmifinále. Letos vstoupil do turnaje velmi dobře - v prvním kole vyřadil turnajovou třináctku Chilana Fernanda Gonzaleze po setech 6:3, 3:6 a 6:3.

Jeho dnešním soupeřem je Andreas Seppi, který v prvním kole porazil dvakrát 7:5 Feliciana Lopeze ze Španělska. Čtyřiadvacetiletý Ital nehraje na hardu tak často a tolik dobře jako Berdych, častěji je vidět na antuce, lépe se mu daří v hale. Na místním turnaji startuje stejně jako český hráč počtvrté. Na rozdíl od něho tu ale tenista, jenž nikdy nevyhrál turnaj ATP, prošel prvním kolem až letos.

Seppimu patří v žebříčku devětatřicátá příčka a i on zaznamenal své rekordní postavení v tomto roce - na začátku července byl 27. Mezi jeho největší letošní úspěchy patří vítězství na kvalitně obsazeném halovém challengeru v Bergamu začátkem února a semifinále z antukového turnaje série Masters v Hamburgu. Na třech dalších turnajích pak v této sezoně došel do čtvrtfinále.

Berdych hrál se Seppim už dvakrát - vždy na antuce v Palermu. V roce 2004 se z hladké výhry radoval Čech, o rok později využil výhodu domácího prostředí ve třech setech Ital. Výsledek jejich posledního vzájemného zápasu je tedy už necelé tři roky starý, navíc spolu nikdy nehráli na tvrdém povrchu.

I z toho důvodu možná bookmakeři bwin na vyrovnanou bilanci těchto hráčů příliš nehledí a jasně favorizují Berdycha (kurs 1,27). Na úspěch Seppiho pak můžete sázet v tučném kursu 3,08.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevite esi to dava galaxie??
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je velmi nevyrovnaný, dokáže porazit skoro každého ale taky téměř s kýmkoli prohrát. Fandím mu! ale nevim nevím.......
Reagovat
smazaný uživatel
Seppimu dost fandim ale na Berdycha nema... toho mam jeste radsi:) na hardu urcite nevyhraje a Tomáš hrál proti Gonzalezovi velice slušně. Jen at mu to vydrží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych by měl vyhrát,přeju mu moc štěstí.
Reagovat
dabelsobul
Podava nevyrovnane vykony, ale Seppi je lepsi na antuce, takze ho snad Beda na hardu porazi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist