Preview: Berdych - Robredo

13. 7. 2008, 08:25
Previews 0
Tomáš Berdych si dnes poprvé v této sezoně zahraje finále turnaje ATP. Postoupit do boje o titul se mu podařilo ve švédském Bastadu, kde v sobotním semifinále porazil Španěla Fernanda Verdaska. V cestě za čtvrtým turnajovým titulem v kariéře mu bude stát další Španěl Tommy Robredo.
Profily hráčů

Berdych včera proti Verdaskovi nezačal vůbec dobře, ztratil úvodní čtyři gamy zápasu a první set nakonec prohrál 2:6. Ani ve druhé sadě to dlouho nevypadalo příliš nadějně, zdálo se, že Španělův servis je nedotknutelný. Český hráč se ke svému prvnímu breakballu propracoval až v osmé hře druhé sady, od té chvíle ale vyhrál osm ze zbylých deseti gamů a svého přemožitele z Wimbledonu nakonec porazil 2:6, 6:3, 6:2.

V předešlých kolech na švédském antukovém turnaji vyřadil čtvrtý nasazený Čech domácího Thomase Johanssona a Itala Potita Staraceho, vždy ve dvou setech. Hodnotná byla hlavně hladká výhra nad Staracem, jenž je antukovým specialistou a v Bastadu předtím přešel přes Španěla Moyu a Rusa Safina.

Tomáš Berdych si letos zahraje teprve první finále ATP, jeho největším dosavadním úspěchem v této sezoně byla semifinálová účast z podniku Serie Masters v Miami. Na místním turnaji už 23. hráč světa jednou zazářil - v roce 2005 zde prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem 4:6 ve 3. setu.

Svůj zápas musel včera otáčet i Berdychův finálový soupeř. Tommy Robredo s favorizovaným Davidem Ferrerem první sadu prohrál hladce 2:6, v následujících dvou setech ale svému krajanovi a obhájci loňského titulu povolil překvapivě pouze 3 gamy. Třetí nasazený Robredo v předchozích kolech vyřadil domácího veterána Jonase Björkmana a Fina Jarkka Nieminena.

Sedmnáctému hráči světa se v Bastadu v minulosti dařilo ještě více než Berdychovi. Tři semifinálové účasti následoval titul z roku 2006. Španělský tenista už letos jedno finále hrál - před měsícem ve Varšavě v něm podlehl Rusu Nikolaji Davyděnkovi. Na začátku evropské antukové sezony se Robredovi vydařil i domácí turnaj ve Valencii, kde prohrál až v semifinále právě s Davidem Ferrerem.

Z porovnání vzájemných zápasů vychází lépe Čech, který vyhrál tři ze čtyř duelů včetně jediného na antuce. Ten byl zároveň jejich posledním měřením sil a odehrál se loni v Monte Carlu.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin více věří Robredovi, na jehož výhru nabízejí kurz 1,56. Pokud chcete vsadit na turnajový triumf Tomáše Berdycha, k dispozici je vám kurz 2,13.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist