Preview: Berdych - Karlovič

21. 2. 2008, 10:50
Previews 1
Na druhého Chorvata v řadě narazí v Rotterdamu český tenista Tomáš Berdych. Pátý nasazený hráč si především díky vynikajícímu servisu poradil v prvním kole s Ivanem Ljubičičem a nyní se chystá na obrovitého Iva Karloviče.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Ljubičič přiletěl do Rotterdamu jako čerstvý vítěz challengeru v jihoafrickém East Londonu. Obsazení turnaje sice bylo pochopitelně mnohem horší než v Nizozemsku, vítězství ve dvou setech nad Thomasem Johanssonem a Stefanem Koubkem jsou ale určitě cenná.

V Rotterdamu ovšem Chorvat rychle narazil. S turnajem se rozloučil už v prvním kole po parádním představení od Tomáše Berdycha. Český hráč, v Rotterdamu pátý nasazený, při svém servisu nepustil Ljubičiče vůbec do hry: nejen, že mu nepovolil jediný brejkbol, Chorvat za oba sety uhrál na příjmu jen pět bodů, z toho dva díky Berdychovým dvojchybám.

Český tenista tak jen potvrdil slušnou formu z posledních týdnů. Už na Australian Open prošel prvními třemi koly bez větších problémů, aby ve čtvrtém vypadl s Rogerem Federerem. Dlouhou pauzu využil k přípravě na Davis Cup, v němž nejprve smetl Vliegena 3-0 na sety a spolu se Štěpánkem pak v dramatické pětisetové bitvě vybojoval rozhodující bod ve čtyřhře.

Ve druhém kole rotterdamského turnaje bude velkou zkouškou Berdychovy formy jeden z nejnebezpečnějších halových hráčů, Chorvat Ivo Karlovič. 208 centimetrů vysoký tenista se - podobně jako Berdych - může spolehnout na vynikající servis. Díky němu exceluje především na rychlých površích, hrát ale umí i na antuce, jak loni dokázal v Houstonu, kde vyhrál první titul své kariéry. Další úspěchy pak přidal i v Nottinghamu a Stockholmu a díky nim ve své průlomové sezoně se dokázal vyšplhat až na 22. místo žebříčku ATP.

Začátek letošního roku se Karlovičovi tolik nevyvedl: jeho největším úspěchem je zatím třetí kolo na Australian Open, v Dauhá ani před týdnem v Marseille prvním, respektive druhým kolem díru do světa neudělal.

V Rotterdamu ale Karlovič jako by ožil. V souboji nejvyššího a nejmenšího tenisty turnaje svedl v prvním kole bitvu s Belgičanem Rochusem. Přesněji řečeno, měl svést. Rochus Chorvata potrápil na příjmu jen v prvním gamu, od té doby to byla jednoznačná záležitost pro Karloviče, který i díky jedenácti esům zvítězil 6-1 6-2 - a to přesto, že měl s Rochusem nepříznivou bilanci zápasů 0:3.

Dnešní soupeři na sebe narazili už dvakrát, pokaždé v loňské sezoně. Poprvé se radoval Berdych, který v Bangkoku našel recept na Karlovičovo podání a porazil nepříjemného soupeře 7-5 6-4. Ve druhém utkání pak v Basileji rozhodovaly tie-breaky a po tom třetím se radoval Chorvat z výhry 6-7(5) 7-6(2) 7-6(13).


 Detail zápasu:
 Tomáš Berdych - Ivo Karlovič

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych mu dá naprdel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist