Preview: Berdych - Davyděnko

27. 6. 2009, 08:00
Previews 39
S nikým tak hrozivou bilanci vzájemných zápasů nemá. Tomáš Berdych totiž s Davyděnkem prohrál všech osm střetnutí. Dnes bude mít na Rusově neoblíbené trávě devátou možnost prokletí konečně zlomit. Zápas třetího kola Wimbledonu začíná ve 14 hodin na kurtu číslo 1.
Tomáš Berdych - Nikolaj Davyděnko

Tomáš Berdych ideální sezonu rozhodně neprožívá. Vždyť za necelých šest měsíců nezvládl hned na sedmi turnajích už svůj úvodní zápas. Úspěchem bylo osmifinále na Australian Open a titul z mnichovské antuky.

Nevyšla mu ani příprava na Wimbledon, když sice v německém Halle porazil krajana Hernycha, ovšem ve druhém kole nevyužil mečboly proti domácímu Zverovovi a skončil. Tráva je však jeho oblíbeným povrchem. Ve Wimbledonu je již pátým rokem v řadě minimálně ve třetím kole, předloni byl dokonce ve čtvrtfinále, v němž podlehl Nadalovi, a vyhrál turnaj v Halle.

Letos český tenista na kurtech v All England Clubu vyhrál druhé utkání na novém dvorci číslo dvě. Nejprve si ve třech setech poradil s domácím Bogdanovičem a ve čtvrtek znovu hladce porazil Francouze Paula-Henryho Mathieua, když ho z míry nevyvedlo ani sedm neproměněných mečbolů. "Musím říci, že výkon byl určitě od začátku do konce vyrovnaný, koncentrovaný a skoro bezchybný," prohlásil Berdych.

Berdych se během prvních dvou utkání ve Wimbledonu dopustil jen 23 nevynucených chyb. Navíc se dosud mohl spolehnout na dobrý servis, který ani jednou neprohrál, a dokonce soupeřům dohromady povolil jen jeden brejkbol. "Mám za sebou dva vyhraný zápasy, dva dobrý zápasy, forma je. Jen pokračovat a jít dál," přál si Berdych.

Nyní si věří i na svého soupeře v třetím kole Rusa Nikolaje Davyděnka, i když nad ním ještě nevyhrál. "Musím to brát jako výzvu," řekl Berdych. S favorizovaným Rusem totiž prohrál všech osm vzájemných zápasů, v kterých získal jen čtyři sety. "Ale na trávě jsme spolu ještě nehráli," upozornil. "Myslím také, že jsem přece jen větší 'travař' než on. To by mohla být moje výhoda," zhodnotil své vyhlídky nejvýše postavený český tenista současnosti.

Naposledy hrál s Davyděnkem loni na podzim a v pařížské hale uhrál s ruským soupeřem jen dva gamy. Nejblíže skalpu neoblíbeného soupeře byl před rokem v Davis Cupu, ovšem za stavu 2-2 na sety si na antuce podrvtl kotník a musel vzdát.

Davyděnkova pověst špatného "travaře" je obecně známá. Ve Wimbledonu přešel jen dvakrát přes první kolo, nejlepšího výsledku dosáhl předloni, když vypadl až v osmifinále. To je na stabilního hráče první světové desítky hodně málo. Před rokem vypadl už v prvním kole ve třech setech s Beckerem. Letos dokázal zvládnout roli favorita proti Evansovi i Crivoiovi, ale první těžký zápas ho dnes teprve čeká.

Osmadvacetiletý Rus letos laboroval se zraněním paty a přišel o spoustu bodů. Finále si ještě nezahrál, nejlepšího výsledku dosáhl na French Open, kde nestačil ve čtvrtfinále na Söderlinga. Před Wimbledonem žádný přípravný turnaj neabsolvoval.

I navzdory hrozivé bilanci je dnes mírným favoritem Berdych. Davyděnko je na trávě poloviční, naopak Berdych na zelených dvorcích dokáže aplikovat svou agresivní hru, díky které by se dnes mohl dočkat první výhry nad o pět let starším Rusem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
no i ja jsem se zmylil, priznavam, ze jsem necekal az tak dobrou hru od tomase, ale taky zaroven otresnou hru nikolaje, jak jsem rikal, davydenko ma nekdy den a to je schopny porazit kohokoliv a nekdy ho nema a prohraje s kymkoliv
Reagovat
smazaný uživatel
tak samé to má berdych:-)ale ted předvádí vyrovnané(dobré výkony na Wimbledonu).Tak snad mu to vydrží Roddick je určitě hratelný (zase vyrovnaný zápas) no a s Hewittem,Ferrerem nebo Štěpánkem by Tomáš měl vyhrát:-)No uvidíme jak to bude vypadat příští týden:-)Držím palce:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Parada Tome věřím ti!!GOGO do finále!!!
Reagovat
smazaný uživatel
do finále? prosímtě... příští kolo končí
Reagovat
smazaný uživatel
naivnějšího člověka tady pohledat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimtě podle tebe končil už v 1. kole:-)
Reagovat
smazaný uživatel
já tady nic takového nepsal že skončí v prvním kole to sis ted vymyslel ve svojí kebuli
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně se mu začíná dařit když takhle bude hrát aji v příštím zápase tak může rodicka porazit
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně ho smetl.
Reagovat
smazaný uživatel
PRO BROZ: DÍKY HNED SI BBC ZAJISTÍM, DÍK.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak TOM natrhnul všem posměváčkům zadek, stejně tak jako Davyděnkovi!!! PARÁDA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ta přihlouplá NOVA místo Wimbledonu vysílá to samé na dvou programech!! Nic proti motorkám, ale snad je vysílat na dvou kanálech je to dosti zbytečné!!! Nechápu proč kupujou vysílací práva, když člověk ani nemůže fandit v přímém přenosu českým sportovcům!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě to dělá dojem, že Nova koupí práva, jen aby nemohla Wimbledon vysílat konkurence, stejný program na dvou kanálech, to je tedy fakt vrchol.:(
Reagovat
dabelsobul
Nova to uz je demence prvniho stupne, opravdu nechapu, proc na Sportu nemaji tenis... asi jsou pro ne prava na Wimbledon pakatel, tak proc by to vysilali :))
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit může, milánku. Štěpánek i Berdych jsou na kanálech BBC, na satelitu úplně zadarmo.
Informace o tom, jak si snadno zařídit příjem BBC, jsem vám tady psal od konce května. Všichni jste měli dost času se zařídit. Vaše chyba.
Velký tipér Miguel se mi dokonce smál a tvrdil, že streamy na internetu mu úplně stačí. Proč prý šaškovat s parabolou !!!
Reagovat
smazaný uživatel
My už o té parabole víme fakt už úplně všechno, tohle je však diskuse úplně, ale úplně o něčem jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem, proč se nedíváš na svých sedmdesát kanálů BBC a jsi zde? :))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
V tenisu jsou ob dva gemy pauzy, víš :-) Takže je čas i kouknout, co se děje na webu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáci typu "luko010, AZa ..." vůbec nerozuměj tenisu a už vůbec nejsou fanoušci sportu! Tomáš je chytrej kluk a tenis rozhodně hrát umí, je delší dobu ve světové špičce! Zřejmě jste zakomplexovaní lidé, kteří nikdy nic nedokázali, tak aspoň nezáviďte!!! Velice vás lituji, chudáčci!!!
Reagovat
smazaný uživatel
dělal sem si srandu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhra. Sice na trave mu to nikdy neslo ale v minulosti vypadaval skorej na Wimbledone tohto roku je aspon v 3. kole a Berdycha da viac ako set mu nezobere. Berdych zatial mal lahkych superov a spoliehat sa ze Davydenko na trave neumi je blbe prehra si myslim.A ti co tvrdia ze v dalsiom kole Roddick je hranetelny tak pochybujem ze by Berdych dal este aj Roddicka Roddicka vidim jasne na stvrtfinale proti Hewittovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdyby čirou náhodou Berdych postoupil, myslím, že Roddick by byl také hratelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick je určitě hratelný to nám už Berďa nekolikrát ukázal:-)A myslím že čirou náhodou se sem nehodí:-)Berda ukazuje na Wimbledonu dobré výkony...Davydenko na trávě neumí.Takže si myslím že to bude hodně vyrovnané s vítězným koncem pro našeho hráče:-)
Reagovat
smazaný uživatel
zaslepený berdychův fanoušek... "čirou náhodou se sem nehodí"... "myslím že to bude hodně vyrovnané"... tak co si vlastně myslíš? jednou mluvíš o jasném postupu, a jednou o tom že to bude hodně vyrovnané
Reagovat
smazaný uživatel
čirou náhodou=Berdych nemá šanci nebo uplně minimální.Reálně si myslím že to bude vyrovnané v každém setu a že je Berdych favorit:-)Můj tip Berdych 3-1:-)Jinac souhlasím se skottem hodně napoví 1. set
Reagovat
smazaný uživatel
lidi podle me jasny favorit davydenko vzajemna bilance 8 - 0 a nektere zapasy se hrali i na tvrdem povrchu trava sice davydenkovi nevoni ale zase berdych pri sve vysce nevyuziva hru servis volej se kterou by snad davydenka mohl na trave porazit od zakladni cary nema sanci ani na trave
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tvůj názor:-)Ta bilance je samozřejmě strašná:-)Ale někdy se to zlomit musí a já věřím že dnes:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Okomentuj zápasy na tenis foru nebo si tam založ ve Fanzoně forum svého oblíbence.
Reagovat
skott
Klicovy by mohl byt prvni set, kdyz se mu Kolja nedostane ¨do hlavy¨, ma Tomas velkou sanci.Videl sem cast utkani s Mathieum a hral vyborne.Kdyz ne tady, tak uz nevim, kde jinde by mel vyhrat...;)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud se davydenko dobre vyspi a nevsadi si, tak je podle me jasny vitez, berdych na neho neumi hrat a s tim jeho prehnanym sebevedomim to projede
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlob se na mě ale jsi proti němu zakomplexovaný:-)Já mu fandím a věřím že je v utkání silný favorit:-)3-1 pro Tomáše:-)Tome gogo do finále:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je tak akorát chlap s gulama z Valašského Meziříčí, ještě ten tenis by se měl naučit hrát!
Reagovat
smazaný uživatel
tomas hra vyborne a nikolaj by sa nemal na trave dostat k svojej strojovej hre ,tomas hra ozaj vyborne a postupi
Reagovat
smazaný uživatel
konečně někdo rozumný:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já si myslím že Berdych je strašně hloupý kluk a dneska vyhoří, vyháže se, na davydenka neumí tak uvidíme co předvede
Reagovat
smazaný uživatel
a ty jsi co za experta že tomu tak rozumíš?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tenisový expert a kdo jsi ty?
Reagovat
smazaný uživatel
¨Já jsem ten s kterým máš skore v tenise asi 10:1 :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to zase ne :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist