Preview: Berdych - Chardy

9. 5. 2009, 10:20
Previews 3
Český tenista Tomáš Berdych dnes může podeváté v kariéře postoupit do finále turnaje ATP. V Mnichově nastoupí čtvrtý nasazený hráč v semifinálovém utkání proti Francouzi Jeremymu Chardymu, s kterým se střetne poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Tomáš Berdych - Jeremy Chardy

Tomáš Berdych byl v bavorské metropoli v semifinále už předloni, kdy v něm podlehl Rusovi Michailu Južnému. Na toho muže Berdych tentokrát narazit v boji o titul, protože Južnyj se ve druhém dnešním duelu utká s Němcem Danielem Brandsem, který startuje v turnaji na divokou kartu.

Mezi nejlepší kvarteto hráčů se třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí dostal poprvé od loňského září, kdy vyhrál turnaj v Tokiu, díky pátečnímu vítězství nad bývalou světovou jedničku Australanem Lleytonem Hewittem. V předešlých duelech zdolal Němce Kloera a Becka.

Český tenista hrál v Mnichově letos vůbec poprvé ve čtvrtfinále, od úvodu sezony se totiž výsledkově i herně trápí. Světlým momentem bylo jen Australian Open, kde v osmifinále vedl 2-0 nad Federerem. Zápas do vítězného konce nedovedl a následně prohrál na třech turnajích hned v úvodním kole. Zkusil se tak rozehrát na challengeru v Sunrise a podlehl až ve finále 1-6 1-6 Söderlingovi. Následně v Miami udolal Južného i Blakea a vypadalo to na pomalý vzestup.

Jenže změna povrchu třiadvacetiletému rodákovi z Valašského Meziříčí vzala vítr z plachet: v Monte Carlu prohrál s Fogninim, v Barceloně udolal Hernandeze, aby následně po boji podlehl Verdaskovi a v Římě selhal proti Zverevovi.

Dvaadvacetiletý Francouz Jeremy Chardy na sebe upozornil poprvé loni na domácím grandslamu French Open. I přes Nalbandiana postoupil až do osmifinále. Letos se mu dařilo hlavně na hardu, když hrál semifinále v Delray Beach a ve finále v Johannesburgu podlehl až Tsongovi.

Očekávalo se, že na antuce bude tenista ze země galského kohouta v dobrých výkonech pokračovat. Jenže ze čtyř utkání vyhrál jen nad Američanem Levinem. Chytl se až v Mnichově, kde si postupně poradil s Koroljovem, Kieferem a včera ve třech setech i s druhým nasazeným Chorvatem Čiličem.

Resumé: Tomáš Berdych rozhodně ani v Mnichově herně nepookřál, ale včerejší vydřená výhra nad Hewittem, s nímž odehrál dobrý zápas, by mo mohla snad nakopnout. Chardy pro něj bude neznámou, a tak se dá ze začátku duelu očekávat opatrný tenis. Tomáš se však antuce těžko přizpůsobuje, naopak Chardy má na tento povrch dobré vzpomínky. Potvrdí Berdych žebříčkové postavení a zavelí konečně na vzestup? Utkání začíná v 15:00 hodin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tome pojď, máš na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, doufám, že mi uděláš radost!
Reagovat
smazaný uživatel
Tome drzim palce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist