Preview: Baghdatis - Ginepri

6. 3. 2008, 15:50
Previews 7
Na lasvegaském podniku Tennis Channel Open jsou dnes na programu zbylé čtyři zápasy druhého kola. Jméno posledního čtvrtfinalisty vzejde z duelu Baghdatis - Ginepri, který je naplánován až na pozdní noční hodiny SEČ. Pro hráče to bude první vzájemný souboj.
Profily hráčů
Marcos Baghdatis (Kypr) - Robby Ginepri (USA)

Kypřan Marcos Baghdatis, aktuálně sedmnáctý hráč světa, letos na první finálovou účast stále čeká. Pouze na halovém turnaji v Marseille, kde obhajoval finále, se dostal mezi nejlěpší čtyřku - na Chorvata Ančiče už nestačil. O týden později prohrál v Rotterdamu už v 1. kole s Robinem Söderlingem, jenž se po návratu na kurty prezentuje kvalitními výkony.

Baghdatis si však může během následujícího měsíce v žebříčku ATP polepšit - před rokem v Dubaji, Indian Wells i Miami prohrál hned úvodní zápas a tak letos za každý postup získá body navíc. Tuto sezonu dal před Dubají přednost podniku v Las Vegas, kde plní roli turnajové trojky. V prvním kole si už poradil s domácím Vincentem Spadeou, se kterým si vytvořil osm brejkbolů a tři z nich využil. Kypřan vyhrál 7-6 6-1.

Pětadvacetiletý Američan Robby Ginepri by dosavadní letošní sezonu mohl rozdělit na dva díly - 1. část "neúspěšnou australskou" a druhý díl "úspěšný americký". Ginepri totiž odehrál tři turnaje v Austrálii a ani jednou se nedostal z kvalifikace. V USA se však jeho výsledky rapidně zlepšily. Na challengeru ve Waikoloe sice prohrál v 2. kole se Spadeou (toho před dvěma dny Baghdatis porazil), ale v Delray Beach se dostal pokaždé až do semifinále, ve kterých nestačil na Jamese Blaka a Radka Štěpánka.

Ginepri, bývalá světová patnáctka, na loňskou sezonu v dobrém rozhodně nevzpomíná. Během krátkého období musel překousnout dvě slabé série 7 a 5 proher v řadě. Postupně tak vypadl dokonce z elitní stovky a před měsícem se zastavil až na 170. místě. Semifinálové účasti ho sice přiblížili zpěz ke stovce nejlepších tenistů světa, ale Ginepri má určitě na víc, než na 108. pozici. V Las Vegas si dokázal ve třech setech poradit s Belgičanem Malissem. Američanův postup byl ale doslova utrápený - musel odvracet 12 brejkbolů, měl špatnou úspěšnost podání a oproti zvyklostem dal jen dvě esa.

Dnes tedy bude v prvním vzájemném duelu favoritem Marcos Baghdatis, který je bezesporu univerzálnějším tenistou. Ginepri se včera na postup natrápil a dnes to bude mít těžké, ač hraje na domácí půdě.

Marcos Baghdatis (Kypr) - Robby Ginepri (USA):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
souhlasim s vami dvema ze by mel Baghdatis vyhrat... ale tennis je strasne vyrovnany a hraci jako Ginpri jsou nevyspitatelni...ale fandim Baghdatisovi...j to dobrej hrac kterej s nerozciluje a saptnymu mici s zasmeje...
Reagovat
dabelsobul
Asi tak, je to sympatickej tenista. A mas pravda, hraci jako Ginepri, co maji dobrej servis, dokazou potrapit silnejsi soupere. Jenze co predvedl s Malissem, bylo pod jeho uroven, a pochybuju, ze se jeho hra zlepsi natolik, aby porazil Baghiru...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nás všechny Baghdatis asi nemile překvapil, co?
Reagovat
dabelsobul
Ano, to prekvapil :)
Reagovat
dabelsobul
Myslím, že Baghdatis vyhraje ;)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si to stejny Baghdatis vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se asi shodne většina na tom, že Baghdatis by měl vyhrát jasně 2:0 na sety...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist