Preview: Australian Open 2013

13. 1. 2013, 11:00
Previews 118
Petra Kvitová ani Tomáš Berdych za sebou nemají oslnivý vstup do sezony, přesto mají z českých tenistů asi největší šance na nadcházejícím Australian Open. Favority na titul z úvodního grandslamu ale zdaleka nejsou. Prvenství v Melbourne obhajují Novak Djokovič a Victoria Azarenková. Srb je největším adeptem na výhru i letos, mezi ženami je nejžhavější favoritkou Serena Williamsová.
Obhájci titulu Djokovič a Azarenková

Petře Kvitové se v úvodu sezony nedařilo. Světová osmička, která obhajuje v Melbourne semifinále, od loňského US Open včetně extraligy vyhrála čtyři z jedenácti zápasů. V Brisbane ji trápilo astma, po prohře v Sydney s Dominikou Cibulkovou zase říkala, že si nevěří, ale snažila se o pozitivní pohled. "Čeká nás grandslam a doufám, že tam bude všechno lepší," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy. 

V prvním kole ji čeká souboj s bývalou vítězkou French Open Francescou Schiavoneovou, s níž loni třikrát vyhrála. "S Franceskou je vždy těžké hrát. Hraje nepříjemný tenis, má výborný čop z bekendu a lift z forhendu, takže budu muset být připravená co přijde. Je na tom dobře fyzicky, hodně toho vyběhá, takže se budu snažit hrát agresivně a dohrávat i na síti, když to půjde," napsala Kvitová krátce po losu na Facebooku.

Pokud bude chtít zopakovat loňské semifinále, zřejmě bude muset ve čtvrtfinále porazit Serenu Williamsovou.

Tomáš Berdych zdolal slabší soupeře, ale vedle porážky s Davidem Ferrerem dvakrát prohrál i s hráči světové osmdesátky. "Všechno směřuje k Australian Open, to je první vrchol roku," uvedl před sezonou. 

Na exhibici Kooyong Classic Berdych prohrál v semifinále s bývalým prvním hráčem světa Lleytonem Hewittem. Australan v prosinci odhadoval, že český tenista letos prorazí a získá grandslamový titul. Loni na US Open si Berdych zahrál semifinále. "Berdych je vynikající a dokáže porazit každého, ale nejtěžší pro něj je, aby to dokázal opakovaně, protože na grandslamu musí porazit dvě tři esa po sobě," řekl Hewitt deníku The Australian. 

Berdych po loňském triumfu v Davisově poháru doufal, že konečně prorazí také individuálně. "Bylo by krásné, kdyby to poprvé vyšlo a povedlo se to na jednom z těch čtyř (grandslamových turnajů)," řekl v prosinci v Prostějově. 

V generálce na Melbourne si Berdych přeci jen sebevědomí trochu zvedl, když v Kooyongu v boji o 3. místo porazil bývalého finalistu Australian Open Marcose Baghdatise. Český tenista soutěž zahájí proti Američanu Michaelu Russellovi a cesta za třetím čtvrtfinále v řadě není nikterak složitá. Mezi nejlpeší osmičkou pak může narazit na neoblíbeného soupeře Djokoviče.

Obhájci titulu Victoria Azarenková a Novak Djokovič v pátek přivezli trofeje do Melbourne Parku lodíNovaku Djokovičovi letos chybí v pavouku jeho loňský soupeř ve finále Rafael Nadal ze Španělska, který nehraje kvůli zdravotním potížím od loňského Wimbledonu. Sesadit Srba z trůnu by tak nejspíše mohli Švýcar Roger Federer nebo Ivanem Lendlem trénovaný Brit Andy Murray. "Tahle trojka má nejreálnější šance tady vyhrát a Murray je podle mě na vrcholu, řekl Australan Pat Cash. 

"Grandslam v Austrálii je mým nejúspěšnějším, ale také je znám jako jeden z nejnevyzpytatelnějších. Do závěrečných fází turnaje se dostávají hráči, od kterých se to příliš nečeká, obzvláště v posledních šesti, sedmi letech. Uvidíme. Australian Open vždy přinese něco zajímavého," všiml si trojnásobný šampion Djokovič, který bude letos útočit na třetí titul v řadě.

Soupeřem pětadvacetiletého Srba v prvním kole bude Paul-Henri Mathieu. Djokovič se se zkušeným Francouzem neutkal od roku 2009, ve vzájemných duelech z pěti zápasů vyhrál ve čtyřech případech Srb. "Možná je momentálně v žebříčku řazen na nižších pozicích, ale byl v TOP 20. Ví, jak hrát velké zápasy. Nelze jej podcenit, to je jasné, musím být od začátku soustředěný,“ uvědomuje si hlavní favorit turnaje.

Švýcar Federer myslí i v 31 letech na svůj celkově pátý triumf, přestože letos ještě nehrál žádný soutěžní zápas. "Samozřejmě někdy cítíte velký tlak, když jdete do prvního kola,“ řekl Federer, jenž zahájí proti Francouzi Pairemu, ale pak už ho mohou čekat soupeři jako Davyděnko, Tomic, Raonic, Tsonga a v semifinále Murray. "Mám hodně zkušeností. V mém věku vím, jak na tom jsem i bez ostrých zápasů. Absence na turnajích nebude mít na mě žádný negativní dopad, vše záleží na mně, jak budu servírovat, jak se pohybovat. Jsem připraven bojovat," dodal odhodlaně.

Podobně jako sedmadvacetiletý Berdych čeká na grandslamový vavřín Španěl David Ferrer , který je při neúčasti Nadala nasazenou čtyřkou a v případném semifinále může narazit na Djokoviče, a k okruhu favoritů patří také Argentinec Juan Martín del Potro či Jo-Wilfried Tsonga, který měl ale před turnajem zdravotní potíže.

U českých tenistů se mohl prosadit Radek Štěpánek, jenž se vešel mezi nasazené, úvod sezony mu ale komplikují zranění a čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné ví, že nemůže myslet vysoko. "Mé cíle se teď zmenšily. Budu rád, když nastoupím a zbytek ať dopadne, jak dopadne, ale určitě nebudu riskovat," řekl loňský šampion ve čtyřhře, do které letos nastoupí opět s Indem Paesem.

Ženskou favoritkou Serena Williamsová
Mezi ženami je největší pozornost upřena na Serenu Williamsovou, která má za sebou skvělou druhou polovinu uplynulého roku, v níž vyhrála Wimbledon, olympiádu, US Open i Turnaj mistryň. Letos si zahrála jen v Brisbane a soupeřky drtila. Konkurence v soutěži byla silná, jenže ostatní hráčky z Top 10 popadaly na prvním turnaji sezony dřív, než mohly Serenu vyzvat.

"Na papíře je jedničkou Azarenková, ale po tom, čeho Serena loni dosáhla, si myslím, že by na tomhle místě měla být ona," řekla Australanka Samantha Stosurová.

Vedle obhjkyně titulu Victorie Azarenkové se rozjetou Američanku pokusí zastavit Ruska Maria Šarapovová. Výbornou formu v úvodu roku má Polka Agnieszka Radwaňská, která má na kontě už dva tituly a 9 vyhraných zápasů, a také Číňanka Na Li, která pod novým trenérem Carlos Rodriguezem předělala forhend a švih servisu. V Sydney hrála výborně Slovenka Dominika Cibulková, která porazila tři hráčky ze světové desítky, než utrpěla debakl s Radwaňskou.

Azarenková měla infekci v palci a odstoupila ze semifinále v Brisbane, na úvodní grandslam je ale připravená. "Je to výrazně lepší," řekla Běloruska při pátečním losu Australian Open. 

Mezi českými tenistkami by mohla prodat velmi dobrou formu Klára Zakopalová, či dobrý los v dobrý výsledek proměnit Lucie Šafářová. I ostatní Češky mají v prvním kole přijatelné soupeřky (více v článku Los Australian Open: Kvitovou ani Štěpánka nešetřil, Berdych může být spokojený).

Turnaj rozdělí rekordní odměny v celkové výši 31 milionů australských dolarů. Vítězové dostanou 2,43 milionu (zhruba 48,1 milionu korun).

Austrálii sužují velká vedra, ale podle meteorologa Boba Leightona by jen dva tři dny z prvního týdne turnaje měly teploty dosahovat extrémní čtyřicítky. Jinak má být přes dvacet stupňů a první tři dny občas i déšť.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

118
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím, pokud má někdo zajem o 100% jisté zapasy, a´t se ozve na email lealonso@seznam.cz nebo 773 083 555 , tam podám víc informací https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-70523829409&idb=-1&hash=qwaQNidjVtCvHMU9CqFEdQRQPU%3D&popup=1 , https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-70523511295&idb=-1&hash=7Jr4LjEFiu9iEnoeyOoPydL4ao%3D&popup=1 ,
https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-70528961870&idb=-1&hash=rfButt3qVIym8u2O85xjD3uQh0%3D&popup=1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja jedu první pětku u chlapů + Querry,Janowicz a Hewitt
U ženskejch Azarenku,Sharapku,Williams,Errani,Makarova,Pavlyuchenková a Hradecká
Reagovat
smazaný uživatel
Přidejte mě, prosím :) podal jsem žadost
Reagovat
smazaný uživatel
Přidejte mě, prosím :) podal jsem žadost
Reagovat
Mayo
za chvíľu nám to vypukne chlapci a dievčatá :P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem kliknul na ten link v mailu a dál nevim kam zmáčknout. Prosím poraďte.
Reagovat
dadaft
přihlaš se ("Log In" - jméno, heslo z registrace)
najeď na "Leagues" na vodorovné liště
vyjede ti seznam
najeď na "My Leagues"
vyjede ti "TenisPortal League"
no a jsi tam. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíľu máš deadline, tak sa poponáhľaj, ak si online..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že vyhraje Ferrer a S. Williams
Reagovat
Heather_Fedex
ferrer ;)) ale chvalim vyber kone 1***
Reagovat
dadaft
"Na Li, která pod novým trenérem Carlos Rodriguezem předělala forhend a švih servisu."
odkud pochází ta informace?
Reagovat
Karl
mužská:
http://www.australianopen.com/en_AU/scores/draws/md/index.html

ženská:
http://www.australianopen.com/en_AU/scores/draws/wd/index.html
Reagovat
Bob
williamsky :/
Reagovat
PetaM
Naštěstí v jiné části pavouka :) :)
Reagovat
tommr
H+H los mimořádně přál - všechny jejich největší konkurentky včetně Williamsek jsou ve druhý polovině pavouka - postup minimálně do semifinále je pro ně povinností ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nechápu tu motivaci W. pořád hrát i čtyřhru, vždyt už by se na to mohly klidně vykašlat a věnovat se jen singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi sesterská láska. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-column-the-australian/

Nový Andyho blog, viděls už?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď sem to zrovna čet. Hodně dobrej sloupek. Doufám, že takovýhle bude víc.

Jinak tady pro připomenutí ten šílený zápas s Haasem z UO 2011 u nějž sem byl snad ještě nervóznější než u loňského finále. Haase tam zahrál fakt skvěle. Doufám, že teď nepředvede něco podobnýho.

http://www.youtube.com/watch?v=coyW00fF7AI
Reagovat
smazaný uživatel
O tom mi ani nemluv, já byl tehdy na operačním sále a rvali mi osmičky. Nebo možná den předem, pak jsem si půjčil od kolegy na pokoji noťas a nevěřil jsem vlastním otčím, co se tam dělo :D

Sloupek dobrý, má vždy zajímavé věci, snad hodí během turnaje další, jak slíbil. Jez vypadá hodně fajnově, musí s ním být dobrá prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc to bylo na posraném Armstrongu, tam má Andy vždycky problémy, loni s Čiličem a Lopezem, vyletěl tam s Wawrinkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ten 5. set byl příšernej vedl 4:0 a nechal ho dotáhnout na 4:4. Naštěstí ho pak hned zase brejknul a už to dopodával. Zas na druhou stranu takovejhle zápas vždycky dost nakopne.
Tak tos měl celkem stylovou atmosféru k tomu. :D
Jj Jez je velkej sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
:D koukej na tohle

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/309561_10151221828416966_1148751122_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda :DDD
Reagovat
Denis92
mas na EF takyto isty nick?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, mám.
Reagovat
Denis92
ja tam mam wild..to len tak nahodou ked uz tam riesime AO :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ahá, ale dneska jsi byl na opačné straně barikády co ve fotbale? :D
Reagovat
Denis92
hej :D a takisto budem aj v semi AO ak bude Federer - Murray :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už ste tu zmínili fotbal. Nekoukali ste dneska na Arsenal-City? Hráli sme (Arsenal) hodně špatně?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem nekoukal, jelikož se musím učit. Fandíš Gunners jo? To máš jako Andy. Já Liverpoolu no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už se těším, snad to semifinále vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Andy a Arsenal, to je dost tragická kombinace. :D Ale tak Andy už to snad zlomil, od Arsenalu ale v blízké budoucnosti nic nečekám. Jedině kdyby za ně opravdu hrál Andy, jak sem nedávno čet. :D
Reagovat
Denis92
Zapas poznamenalo skore vylucenie Koscielneho..odvtedy to mal uz Arsenal velmi tazke..prvy polcas vsak aj napriek vylucenie hral tragicky..po zmene stran sa trocha zlepsil,ale dnes nemal narok na body..tazk povedat ako by zapas vyzeral nebyt skoreho vylucenia,ale na keby sa nehra..skoda toho.ja som dufam ze Arsenal zaboduje a strata City na nas bude este vacsia
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já Andy a Liverpool, taky fajn kombinace :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha takže klasika. Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Liverpool alespoň občas něco vyhraje. (vloni Carling Cup) Arsenal vůbec nic. Ale zase v PL je na tom v posledních letech Liverpool ještě hůř než Arsenal to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Zuby se trhají na operačním sále? Nepatříš náhodou mezi ty stupidní vyšinutce, kteří požadují trhání v narkóze?
Reagovat
smazaný uživatel
Polib mi prdel blbečku. A když chcceš slovíčkařit, tak netrhal, ale řezal, protože některé nebyly ještě úplně venku a rostly špatně. A ano, byl jsem na jeden lokálně, týden regenerace. Tak proč pak nemít za týden v klidu všechny 3 než se srát po jednom a mít v prdeli 4 týdny, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Dva pahýly stoliček mi řezal chirurg. Tohle i další trhání se zvládlo s obvyklou injekcí. Bez bolesti. Každá narkóza je riziková, děkuju nechci.
Reagovat
gigin
Zdar!! Budeš kecat Djokárnu? Jestli jo, víš co se sluší a patří...
Reagovat
smazaný uživatel
Našel jsem sestřihy Mariiných zápasu :-)
http://vimeo.com/aussiesharapova/videos
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Heather_Fedex
http://touch.dailymotion.com/video/xrj827_sharapova-s-171-winners-roland-garros-2012_sport
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné, při tom finále jsem byl docela naměkko. :) Sice se mi to trochu sekalo, ale jsem rád, že konečně někdo našel takové video. Viděl jsem třeba hodně odkazů na winnery Petry ve Wimbledonu 2011, ale na to jsem se samozřejmě nikdy nepodíval. :D Takže díky za odkaz, takové video jsem si moc přál vidět. :)

Nezbývá než doufat, že to Mashe bude takhle lítat i teď v Melbourne a nejlépe v celém roce. :)
Reagovat
Heather_Fedex
to video vyslo pomerne davno...stacilo mrknout na youtube video stosur 180 winners at us open a pod videem byl odkaz na marusku.
jinak doufam v to same co ty ;) i kdyz je pravda maria dosud vyhrala grandslam jen pokud to byl sudy rok...tak snad letos bude vyjimka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Je čas změnit tradici! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je čas, vyhraje Petra ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, rád tě tady vidím, ale tentokrát s tebou bohužel nemůžu souhlasit. Na druhou stranu, kdo vyhraje, to je zatím ve hvězdách... Nemám nic proti Sereně, ale doufám, že těch 1112 lidí v anketě nemá pravdu. Pak je totiž velká naděje, že uspěje některá z mých favoritek. :)
Reagovat
carolyn
možná se všichni dočkáme překvapení, kterým ao většinou bývá. A serena ani nole to třeba nebudou
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, ráda pokecám se "starými" známými :-)
Myslím, že Serena to letos nebude, klidně může Vika obhájit, ale já to přeju spíše Petře, a kdyby se ji vzhledem k tomu astmatu nedařilo, pak titul přeju Máše :-)
a u chlapů Andymu, nebo Davidovi ..
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky rád pokecám a hlavně s tebou, Emičko. :) Přiznám se, že v anketě jsem hlasoval pro Viku. Před RG budu zase hlasovat pro Mashu, aby každá měla svoje jako loni. :) U chlapů je mi to jako vždycky jedno. Myslím, že z té špičky jsou sympaťáci všichni... Novak mi byl teď sympatický na Hopman Cupu s Aničkou, Rogerovi fandí Lindsey, Andy je taky fajn, Tsonga nebo Del Potro taky, Davida jsem viděl při Davis Cupu a hrál výborně, pak Tomáš se svojí krásnou Ester atd. :) Mužské zápasy sledovat nebudu, ale ať vyhraje ten nejlepší... Je škoda, že Rafa nehraje, ale neboj Emičko, on se brzy vrátí. :)

Jinak nedívala ses dneska na lyžování? Myslím samozřejmě na ženy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedívala, ale zaregistrovala jsem, že je Lindsey zpět, což je dobře pro lyžování jako takový..bez těch největších es v jakýmkoliv sportu je to pak o dost ochuzený, myslím, že ona představuje v lyžování pojem, jako v tenise Máša..myslím ted z žen :-)
pokaždý, když se dívám na přenos, tak komentátor zmiňuje drby a vůbec všechno, co se Lindsey týče. Ale nejen ji, takže už mám taky docela přehled. Přiznám se, že mě mužský lyžování vůbec nebaví, ale dřív to bylo naopak. Koukám ale na klasický lyžování a Lukáše B. ale fandím Northugovi, správný rebel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to je hezké přirovnání. Krásné blondýnky jsou obě dvě. :) Navíc je pravda, že Lindsey fandila Mashe na posledním RG a samozřejmě hlavně Rogerovi... Máš pravdu, Lindsey je zpět a když si vezmu, že skoro měsíc nezávodila, tak teď o víkendu předvedla dva docela dobré výkony. Včera ve sjezdu byla šestá a dneska v super-G čtvrtá. O jednu jedinou setinu jí dneska utekla bedna, to mě docela štvalo. Ale jinak jsem strašně rád, že ji zase vidím jezdit. Ty závody pak pro mě mají úplně jiný význam. :)

S těmi drby máš pravdu. Hlavně to dělá Kárník, který tenhle víkend komentoval ženské závody. Po dlouhé době jsem viděl lyžování na českém Eurosportu... Pamatuješ si, jak jsme se tenkrát bavili o tom "sporu" mezi Lindsey a Tinou, a jak jsi mi psala, že komentátor českého Eurosportu označil jejich vzájemné vysvětlení a podání ruky za neupřímné? Tak dneska Tina vyhrála (mimochodem, Tina se dneska stala šestou lyžařkou historie, která vyhrála závod SP ve všech disciplínách) a Lindsey šla kolem cílového prostoru. Normálně jí s úsměvem pogratulovala a Tina byla ráda. No a Kárník se divil, že to vypadalo upřímně a pak tam zase začal rozebírat tu "kauzu"... Takže už jistě vím, že to byl on, kdo tenkrát pochyboval. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo včera taky říkal, že Lindsey má deprese a zase papouškoval jenom nějaký titulek, který si přečetl a zbytek článku už asi nestihl... Já jsem zrovna dneska našel docela hezký článek na stránkách německého Eurosportu, kde se k tomu Lindsey ještě jednou vrací. Říká tam, že sport jí dává sílu a kdyby nelyžovala, tak by měla v životě mnohem větší problémy. Taky se tam zmiňuje o tom, že nechtěla původně mluvit o svém osobním životě, ale tížilo ji to a potřebovala to o těch depresích prostě říct, aby se jí ulevilo. Pak po tom rozhovoru pro magazín People a všech těch článcích dostala spoustu povzbuzujících zpráv (samozřejmě i ode mě :)) a říká, že jí to moc potěšilo a že je teď šťastný člověk. Pak tam taky mluví o té pauze, kterou si potřebovala dát, protože po té nemoci neměla tolik sil a musela poslouchat svoje tělo, které nemělo tolik prostředků, aby mohla bojovat na svahu... Dál tam taky je, že po rozvodu se svým manželem má Lindsey mnohem větší kontrolu nad svým životem a více soukromí. Taky je pro ni moc důležité, že po deseti letech obnovila vztah s otcem a je šťastná, že s ní na závody jezdí její sestra Laura (o víkendu jí několikrát zabírali)... Takže se to čte moc hezky a jsem rád, že je Lindsey momentálně šťastná. :)
Tady je odkaz na ten článek: http://de.eurosport.yahoo.com/news/ski-alpin-vonn-sport-mir-kraft-gibt-105733093.html

No a ještě co se týče Kárníka, tak to je vážně nejhorší komentátor na českém Eurosportu... Zaprvé má strašně divný hlas a zadruhé se kolikrát ani pořádně neumí vyjadřovat. Dneska byla jeho největší perla, že prý mezi rakouskými lyžařkami panuje "zdravá nevraživost" kvůli nominaci na MS. "Zdravá nevraživost", to je asi něco jako "hranatá koule". :D
Jinak na klasické lyžování nekoukám (nebaví mě to), ovšem vím, že Northug má občas turbo zrychlení, ale někdy mu dojde šťáva... Takže tolik asi k lyžování všeho druhu. :)

Víš, která sportovkyně mi dneska zase udělala radost? (kromě Lindsey) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za hezký příspěvek k lyžování, to myslím vážně. To s tou Tinou pamatuju..ale víš, jak to je: komentátoři aspoň mají o čem mluvit, bulvár si smlsne, přitom se vlastně nic moc nestalo, takových "kauz" je ve sportu denně plno, ale pořád je to jen sport, jsou důležitější věci..
Kárníka už taky po hlase poznám, jo, byl to on, který to tenkrát rozebíral..:-)
Já obdivuju každýho sportovce, který má nějaký zdravotní potíže a dělá vrcholový sport. Respekt.
Kdo ti udělal radost? Vím, že byl v TV biatlon..ale jinak fakt nevím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, Emičko. :) No jo, máš pravdu. Ale aspoň vidíš, že jsem ti napsal, jak to mezi Lindsey a Tinou skutečně bylo... Některé komentátory vůbec nemá cenu poslouchat, Kárníka obzvlášť. :D

No, to o čem chci mluvit, se v televizi nevysílalo... Tedy možná v nějaké korejské. :D Zase mi udělal radost "můj basketbalový objev" - Sonia Ursu. :) V korejské lize mají momentálně přestávku, ale mladé hráčky teď hrají nějaký univerzitní Challenge Cup (aspoň mi to tak přeložil Google z korejštiny :D). Sonia tam samozřejmě hraje za svůj tým Woori Bank Hansae a protože na tom turnaji hrajou jenom mladé hráčky, tak dostává mnohem víc prostoru než v lize... Dneska hrál její tým svůj první zápas a vyhráli vysoko 97:61 nad týmem Dankook University. A co je důležité, Sonia byla nejlepší hráčkou zápasu. Hrála necelých 33 minut a zaznamenala 25 bodů (krásné číslo :)) a 15 asistencí. Připsala si tak ceněný double-double (dvojciferná čísla ve dvou ukazatelích). :)

Takže mám velkou radost, že se jí takhle zadařilo. :) Taky už jsou na stránkách jejího týmu dva články skoro jenom o ní... Překládal jsem si to a píšou tam, že je velkým talentem a taky se na ní dobře kouká, protože je moc hezká. (to já už vím od loňského srpna) :)

Sonia taky dala na svůj facebook nějaké fotky z dnešního zápasu, tak se můžeš podívat, jestli chceš... Je tam i fotka s jejím korejským tátou. :)
https://www.facebook.com/soniaursu2407
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, já jsem si myslela, že to bude něco se Soniou :-)
zatím nemá moc fanoušků, ale ten, kdo si ji bude chtít najít, tak ji najde..:-)
líbí se mi na tom jejím FB ta kresba uhlem, nebo tužkou..moc hezký :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba facebook nemám, ale najdu si ji vždycky. :) Jinak Sonia si taky vede svůj fotoblog... Má tam spoustu pěkných fotek, těžko vybrat jednu. :)

Tady je odkaz: http://sonyarice.tumblr.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Fotky: nádherný, originální, neotřelý..líbí se mi všechny, fakt těžko vybírat..asi jak sedí na židli s míčem, nebo v tý kšiltovce..:-) a pěkný název, je i film stejnýho znění, kde zpívá Linkin Park :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je její motto, má to napsané i na botech... :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/602768_533832096651261_505033447_n.jpg

Jinak mně se taky moc líbí ta fotka, jak sedí na židli s míčem. Sonia má výhodu, že je basketbalistka a taky trochu modelka a umělkyně. :) Jsem moc rád, že na ni mám celoživotní památku a přál bych si ji vidět naživo ještě jednou. Úplně největší pecka by byla, kdyby někdy hrála Euroligu a přijela do Prahy na USK. Anebo kdyby ji rovnou přivedli do USK, to bylo bylo nejlepší. :) Klidně se to může někdy stát... Třeba teď přivedli lotyšskou rozehrávačku Elinu Babkinu, která se mi taky moc líbí (viz odkaz). A předtím Míšu Zrůstovou, kterou jsem viděl kdysi při poháru naživo ještě za Valosun Brno... Co se týče dobrých a pěkných basketbalistek, mají ve vedení asi stejný vkus jako já. :D
http://galeri3.uludagsozluk.com/199/elina-babkina_195141.jpg

A jak píšu, že bych Soniu ještě někdy rád viděl naživo, tak to samé platí samozřejmě o Mashe. :) Svým způsobem mě mrzí, že už mám tu exhibici za sebou... Dal bych si ji letos ještě jednou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, vís co se rika : ze nejhorsi, co se muze stat, je splnit si sve sny..tak sni dal, urcite
holky jeste uvidis, nikdy se nevzdavej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi napsala moc hezky, Emičko. :)

Teď už se jdu pomalu dívat na Mashu... Aspoň na obrazovce ji uvidím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
replay, replay, replay...nic víc, Tome:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, ve finále si vás opět podáme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abyste na to podceňování Federera nedojeli;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho nepodceňuju, ale zároveň i musím přeci věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
To zas jo...
Tak věřte, my budem věřit taky a uvidíme...kdo s koho:-)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Takze snad
Djoko
Victoria
držim palce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
vendulkabendulka
AO players party, smokin hot :)
http://g oo.gl/RbGTk
Reagovat
gigin
Rosol/Troicky - :-OOOOO
Halejulia/Stosur - :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka u článku mi připomněla jedno video, jak Vika přicestovala do Melbourne... Má pěknou tašku, takovou bych taky chtěl. :)
http://www.youtube.com/watch?v=_BpvPEtzKpo

Jinak se samozřejmě těším na začátek prvního grandslamu v roce. Jsem rád, že Ana hraje zítra od 10:30, to je příznivý čas. Ještě nevím, jestli dneska vydržím na Mashu do jedné v noci, ale pokusím se. Přece jenom už jsem ji dlouho neviděl hrát a stýská se mi. A taky věřím, že to Masha nebude moc protahovat. :)
Reagovat
skott
jen ať to Maria klidně protahuje, abych si stihnul užít i Olgu. Krátký proces si může schovat na další kolo..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přece nechceš, aby se Maruška unavila hned v 1. kole, ne? :) Ale jinak tě chválím, že máš rád ruské holky. Mně se taky líbí nejvíc ze všech a nemyslím jenom tenistky. :)
Reagovat
carolyn
Vy dva jste se hledali, koukám
Reagovat
skott
monty si to pokaždý přebere po svým..;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tolik fandíš ruským holkám, tak mi neříkej, že se ti nelíbí. :D Ale ne, vždyť já vím, že tobě jde hlavně o ten sport jako takový. :) Abych řekl pravdu, já tu Olgu moc neznám (Olgu znám jenom Govortsovu). Tak jsem si tu Olgu Puchkovou vyhledal a taky nevypadá špatně... Takže proto ta moje reakce. :D Jak říkáš, přebral jsem si to po svým, ale zároveň jsem to myslel naprosto vážně. :) Mně se ruské holky fakt líbí a to myslím obecně, nejenom ty co známe... Třeba když se dívám na Dynamo a zaberou tam ty jejich roztleskávačky nebo "ice girls", tak se mi na ten hokej hned kouká příjemněji. :) Jenom je škoda, že bez Alexe, Bäckströma a Komarova to teď bude mít Dynamo o dost těžší... Ještě co se týče těch holek, tak na Dynamu je mají nejhezčí a pak ještě v Minsku. Odtamtud je Vika, takže to by odpovídalo. :)

carolyn: Nenech se mýlit, skott nemusí hned tři moje oblíbené tenistky. Máme společnou pouze zálibu v Marušce. :)
Reagovat
skott
Neber to špatně, monty, ale jen mi občas vadí, že skoro každou debatu zvrhneš úplně jiným směrem. Přitom vím, že umíš diskutovat zajímavě, ale poslední dobou se mi zdá, že každý příspěvek od tebe je jak o soutěži krásy. Zhruba před rokem, když jsem sem chodil, mi přišli tvoje komentáře víc k věci. A je to škoda, protože v záplavě neustále stejných témat tady, je tvůj zájem o jiné hráčky docela osvěžením.
Neříkám, že se mi některé tenistky nelíbí, ale nemám potřebu o tom stále mluvit. Je to moje věc, která opravdu nemá nic společného s tím koho mám rád.
Jinak souhra Backstrom - Ovie byla parádní a přál jsem si aby NHL nezačala, ale já jsem v ruském sportu přes Kazaň, takže mě problémy Dynama až tak nepálí;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pardon. Někdy se prostě neubráním a trošku to pojmu po svém. :) Já myslím, že až to v Melbourne vypukne, tak budu psát zase víc o tenise... Jo, taky jsem chtěl, aby už NHL nezačala. Ale když jeden z mých oblíbených týmů (Capitals, Ducks) vyhraje Stanley Cup, tak budu nakonec rád, že začala. :) Zase si užiju souhru Alex - Nicklas ve Washingtonu, tak aspoň něco... Dynamo to teď bude mít těžké a ještě k tomu pustili Gyngeho do Lva. :( Teď jsem zvědavý na Kubu Petružálka... Jo, Kazaň je město sportu. V roce 2018 tam bude MS ve fotbale a zanedlouho by tam mohl být Turnaj mistryň. :)
Reagovat
skott
Máš pravdu, ale především letos bude v Kazani Univerziáda, která je velice prestižní a nové sportovní komplexy si s ničím nezdají s těma, které rostou v Číně.
O Turnaji mistryň jsem také slyšel, ale nevim na kolik je to priorita, ikdyž by to bylo jen dobře. V Kazani je hotové tenisové centrum, kam by se měli soustředit mladé talenty a pokud nevyjde Turnaj mistryň bude tam během pár let nepochybně jiný turnaj. Nehledě na to, že své zápasy by tam měly hrát i DC a FC týmy. Chlapi už tam hráli s Brazílií.
Reagovat
smazaný uživatel
Za Ducks jeden velký palec :-) A Ovieho si můžeš strčit víš kam, toho nemám rád jako celé Caps. Ale na Flyers nic nemá, největší odpad.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, o té univerziádě taky píšou na wikipedii. :) Myslím, že na minulé univerziádě hrály české basketbalistky. To je asi jediné, co jsem tam sledoval... Tak to je zajímavé, že se v Kazani budou soustřeďovat mladé tenisové talenty. Upřímně řečeno, já snad neznám ruskou tenistku, která by byla z Kazaně. Většina z nich jsou asi rodačky z Moskvy... No, ten Turnaj mistryň bych bral, protože by Masha hrála v domácím prostředí. :)
A ještě co se týče Kazaně a sportu, tak samozřejmě nesmím zapomenout na Ak Bars, který vyhrál první dva ročníky KHL. A taky na fotbalový Rubin. Ten poměrně nedávno vyhrál na Barce, to je teda troufalost! :D A pak myslím, že basket a volejbal v Kazani je taky Rubin...

tomasinho: Nedávno jsem tady viděl tu diskusi o NHL, takže znám tvoje oblíbené kluby... Já zase nemám rád Penguins a Crosbyho. :D Flyers mi nevadili, když za ně hrál Jarda Jágr. Ale předtím to byl spíš takový klub rváčů... Chápu, že jako příznivce tučňáků tě pensylvánské derby nemůže nechat chladným. :D Kačery mám rád už od dětství. Akorát se mi jednu dobu nelíbilo, jak změnili znak. Mně se totiž moc líbil ten starý, ale nakonec jsem to překousnul. Škoda, že už nehraje Paul Kariya, to býval můj hrdina. :) Tak aspoň zbyl ještě Teemu... Mám je doma oba podepsané. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem na tom podobně, Kariya a Selanne, legendární dvojka, mí idolové. Znak jsem tak dlouho rozdýchával, ale zvyknul jsem si. Myslím ale, že nám Teemu po sezoně skončí. Už to oddaluej dost dlouho, i když na to furt má. Kdes sebral ty podpisy? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mám kontakty za oceánem. :D Vzdálené příbuzenstvo... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle. Já mám vzdálenou rodinu ve Vancouveru.
Reagovat
dadaft
miluju tenhle turnaj.
:-)))))))))
Reagovat
carolyn
a kdo asi tady nééé?? :-))))))))
Reagovat
carolyn
A první GS bez Andyho :-( Doufám, že se mu zasteskne až je tam všechny uvidí a vrátí se.
Reagovat
carolyn
Začínám mít tucha, že AO nakonec shrábne Můra.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dost možný...nakopal by zadek celé anketě...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
O tom snad někdo pochybuje? :D
Reagovat
carolyn
Nestrašte!! :-)
Reagovat
Pe3k
Můra bude rád, když v dojde do semi kde prohraje s elegánem.
Reagovat
carolyn
Obávám se právě opaku :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Opäť sa organizuje tenisportálovská liga v rámci AO13. Boli trochu ťahanice okolo názvu, ale nakoniec sme to s Giginom vyriešili...Už nás tam pár je, bolo by fajn, ak by nás bolo ešte viac..tu je postup.

Po kliknutí na link máte v pravej časti Fantassy tennis for real tennis fans (sign up). Kliknete a prejdete si štandardnou registráciou, 10 minútová záležitosť, svoj účet aktivujete "confirmačným mailom", ktorý vám príde do schránky. Následne v menu nájdete "league", "browse league", v zozname vyhľadáte TenisPortal league (Sorry Chazy) a pošlete žiadosť..

K pravidlám, v skratke. Opäť si vyberáte 8 mužov a 8 žien. 5 z nich môže byť nasadená od 1. miesta do 16. Zvyšok musia byť nižšie nasadení hráči, resp. jeden z nich musí byť úplne nenasadený. Zo svojho zoznamu následne určite aj svojich semifinalistov, finalistov a víťaza. Kapitán mužstva neexistuje. Za túto osmičku budete získavať body podľa výsledkov v turnaji. Najväčšou zmenou je, že od osemfinále sa bude tipovať aj víťaz každého zápasu zvlášť, za čo sa budú získavať extra body..To je 15 posledných zápasov mužského i ženského turnaja.

Ak môžete uživateľský nick si voľte podľa nicku na TP, nech vieme, kto sme kto...Bolo by fajn, ak by sme sa nazbierali aspoň desiati, ale je to celkom narýchlo..Stihnúť sa to však dá..GOOD LUCK :)

http://www.grandslamfantasytennis.com/
Reagovat
smazaný uživatel
zůstává Nole v čele tvého týmu?:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, zostáva ;)
Reagovat
Denis92
tak po Premiel league Fantasy a NHL fantasy idem poprvykrat skusit Tenis fantasy :)
Reagovat
Denis92
ziadost poslana :) este taky maly dotaz..ta fantasy je len o grandslamoch? a hraci sa mozu menit pred kazdym GS alebo takto to je na celu sezonu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, request accepted ;) Určite sa dajú nájsť aj stránky na celú sezónu, ale hráme to len počas GS..Pre mňa osobne to má väčšie čaro takto a nie je to ani tak časovo náročné :)
Reagovat
smazaný uživatel
A hráčov si zadávaš pred turnajom, good luck ;)
Reagovat
Denis92
dakujem ;) uz sa na to tesim..vyapada to fakt zaujimavo
Reagovat
smazaný uživatel
žádost zaslána jako cigi46, předem dík za přijmutí :).
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud můžu, jdu do toho. Žádost jsem odeslal :)
Reagovat
smazaný uživatel
poslal jsem také přihlášku :) Snad se můžu zúčastnit...
Reagovat
smazaný uživatel
Odesláno :)
Reagovat
dadaft
do kdy musím postavit svůj tým?
jsem v lize, ale zatím tam nikoho nemám...
Reagovat
smazaný uživatel
než začne AO, tzn. do 1:00 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsme odeslal žádost. Snad bude sranda :D Dosud jsme hrál jen Fantasy Premier League
Reagovat
smazaný uživatel
Takisto ako väčšina očakávam víťazov Serenu a Novaka, ale vyjadrím sa len k mužskej časti, lebo tá ženská mi je dosť ukradnutá, keby vyhrala Ai Sugiyamová z dôchodku, je to jedno.

Novak je favorit č.1, v jeho prospech hovorí skoro všetko, los turnaja, kurty ktoré mu sedia a aj minulé víťazstvá. Nebude pod tlakom z obhajoby nejako výrazne, nakoľko sa mu to už minulý rok podarilo a v zásade mu aj to víťazstvo prajem, celkom si ma na Tennis Classic získal :) - samozrejme ak by hrali vo finále dvaja najvyššie nasadení, prajem Rogerovi.

Niežeby som nemal rád Murrayho, ale doprial by som Del Potrovi postup do SF z jeho sekcie, škoda len, že Berdych dostal Noleho do QF.

Slovenský pohľad je trošku skromnejší ako český, Kližan je síce nasadený, ale ak prejde už cez Brandsa bude to úspech. Teoreticky by ho to však mohlo nakopnúť, nevidím však cestu kadiaľ by prešiel cez Tomiča. To je ten Murphyho zákon, hoci je nasadený, dostane podľa mňa kvalitatívne hráča top 15 už do 2.kola :)

Lacko dostal v 1.kole Mullera a veľmi by som si prial aby sa stretol s Hewittom v druhom. Nielen preto, že to na neho vie, ale aj preto, že by to pravdepodobne bol nočný zápas na RLA. Uvidíme najbližšie dni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím..Až na tú Sugiyamovú. Osobne budem fandiť Cibuľkovej..

Predpokladám, že Lacko i Kližan poletia už v prvom kole bohužiaľ.
Reagovat
smazaný uživatel
Lackovi proti Mullerovi verím, Luxemburčan sa vracia po zranení, zatiaľ hral len v kvaldách a poprehrával. Na 3 víťazné na neho Lukáš má, ak sa presadí. Kližan to hej, iný prípad ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych bude hrát v Meblourne zatím bez loga, i když svého nového sponzora v úterý představí. Je to prý módní a ne sportovní značka, která ještě v tenise nebyla.
Reagovat
tommr
vyhrajou největší favoriti - Novak Djokovic a Serena Williams ...
Našim jedničkám moc šancí na dobrej výsledek nedávám - postup do čtvrtfinále bych u nich považoval za velkej úspěch. Větší šanci na něj má podle mě Tomáš Berdych, u Petry Kvitový by mě to hodně překvapilo ...
S napětím očekávám i deblový soutěže, zejména ženskou část kde doufám ve výraznej úspěch osvědčenýho páru H+H ... :)
Reagovat
Nola
"Federer, jenž zahájí proti Francouzi Pairemu, ale pak už ho mohou čekat soupeři jako Djokovič, Tomic, Raonic, Tsonga a v semifinále Murray"

Djokovič ho môže čakať až vo finále, za predpokladu, že tam obaja postúpia,je na opačnej strane pavúka,... to finále by sa mi páčilo, už dávno sa nestretli vo finále GS
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist