Preview: ATP Masters 1000 Madrid

5. 5. 2018, 17:00
Previews 3
Již zítra startuje hlavní soutěž dalšího podniku série Masters. Nabité herní pole v Madridu vede světová jednička, pětinásobný šampion a obhájce titulu Rafael Nadal. Do španělské metropole dorazí kompletní elitní desítka kromě Rogera Federera a Marina Čiliče. Z Čechů se na španělské antuce představí pouze dlouhodobě nejlepší český tenista Tomáš Berdych.

Již zítra startuje hlavní soutěž mužské části turnaje Mutua Madrid Open. Největším favoritem bude světová jednička, pětinásobný šampion, obhájce titulu a letos na antuce zatím neporažený Rafael Nadal. Roli nasazené dvojky bude plnit Alexander Zverev. Z elitní desítky budou chybět pouze Roger Federer, který antukové jaro stejně jako loni kompletně vynechává, a zraněný Marin Čilič.

Pro letošní ročník jsme zvolili jediného černého koně, a sice Novaka Djokoviče. Od dvojnásobného šampiona a loňského semifinalisty očekáváme v Madridu výrazné zlepšení a postup do závěrečných kol. Třicetiletého Srba však nečeká nic jednoduché, hned na úvod bude čelit Keiovi Nišikorimu.

České barvy bude na turnaji hájit jen Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista na španělské antuce už od roku 2011 tradičně postupuje mezi nejlepší.

Tři divoké karty pořadatelé udělili domácím hráčům - Pablovi Andújarovi, Robertovi Carballésovi a Guillermovi Garcíaovi-Lópezovi - a poslední volnou vstupenku do hlavní soutěže obdržel talentovaný devatenáctiletý Řek Stefanos Tsitsipas.

Celková dotace mužského turnaje činí bezmála 7,2 milionů eur (téměř 184 milionů korun). Vítěz obdrží šek na 1 190 490 eur (více než 30 milionů korun) a připíše si do žebříčku ATP rovných 1 000 bodů.

MUTUA MADRID OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Nadal (4-Šp.) - Thiem (8-Rak.) 7-6(8) 6-4
Nejvýše nasazení: Nadal (1. v ATP), A. Zverev (3.), Dimitrov (5.), Del Potro (6.), Thiem (7.), Anderson (8.), Isner (9.), Goffin (10.)
Kategorie: ATP World Tour Masters 1000
Místo konání: Madrid, Španělsko
Povrch: antuka
Dotace: 7,190.930 eur
• Možná čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Thiem (5-Rak.) | H2H 6-2
Del Potro (4-Arg.) - Anderson (6-JAR) | H2H 7-0
Goffin (8-Belg.) - Dimitrov (3-Bulh.) | H2H 1-10
Isner (7-USA) - A. Zverev (2-Něm.) | H2H 1-3
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Berdych (14-ČR) - Gasquet (Fr.) | H2H 9-7
Kompletní los


Největší favorité

Rafael Nadal si ve čtvrtfinále Australian Open přivodil zranění kyčle a musel utkání s Marinem Čiličem skrečovat. Téměř tři měsíce mu trvalo se na kurty vrátit.

Návrat uskutečnil ve španělské Valencii, kde v rámci daviscupového utkání snadno přehrál Philippa Kohlschreibera i Alexandera Zvereva.

A na antuce i nadále dominuje. V Monte Carlu ani Barceloně neztratil jediný set a na obou podnicích kraloval pojedenácté. Na antuce vyhrál už 46 setů a 19 zápasů v řadě.

V Madridu zatím posbíral pět trofejí. Naposley domácí antukový turnaj Masters dobyl loni. Ve španělské metropoli bude startovat pošestnácté a jen třikrát vypadl dříve než ve čtvrtfinále.

Nadal potřebuje v Madridu obhájit loňské prvenství. Na druhého Rogera Federera má totiž jen stobodový náskok a cokoli jiného než obhajoba titulu by znamenala konec na tenisovém trůnu.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Barcelona,  Monte Carlo (vítěz)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona,  Monte Carlo (vítěz)
Bilance: 16-1
Bilance na antuce: 10-0
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 47-10
Nejlepší výsledek: vítěz (2005, 2010, 2013 - 2014, 2017)
Loňský výsledek: vítěz
Generálka: Monte Carlo (vítěz), Barcelona (vítěz)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Monfils (H2H 13-2), NEBO kvalifikant
OF: (13) Schwartzman (H2H 4-0)
ČF: (5) Thiem (H2H 6-2)
SF: (4) Del Potro (H2H 9-5)
F: (2) A. Zverev (H2H 4-0)


Alexander Zverev se letos dlouho trápil, než začal sbírat úspěchy. Na Australian Open prohrál už ve třetím kole a stále čeká na grandslamový průlom. V Rotterdamu dokonce vypadl už ve druhém kole.

Prvního kvalitního výsledku se dočkal postupem do semifinále v Acapulku, vzápětí však v Indian Wells ztroskotal hned na prvním soupeři. Probudil se až v Miami, kde po zvládnuté bitvě s Daniilem Medveděvem došel do svého prvního letošního finále. V něm ve třech setech nestačil na domácího Johna Isnera.

V Davis Cupu jasně přehrál Davida Ferrera, ale stejně jednoznačně padl s Rafaelem Nadalem. Na Masters v Monte Carlu prohrál semifinálový souboj s Keiem Nišikorim. Na domácím podniku v Mnichově si zítra zahraje o úspěšné obhájení loňského triumfu.

V Madridu bude jednadvacetiletý Němec startovat teprve podruhé. Při své loňské premiéře došel do čtvrtfinále, ve kterém podlehl Pablovi Cuevasovi.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Mnichov (zatím finále); Miami (finále);  Monte Carlo,  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Mnichov (zatím finále); Monte Carlo (semifinále)
Bilance: 20-7
Bilance na antuce: 6-1
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 3-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Monte Carlo (semifinále), Mnichov (zatím finále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant, NEBO Tsitsipas (H2H 0-0)
OF: (16) Fognini (H2H 2-0)
ČF: (7) Isner (H2H 3-1)
SF: (3) Dimitrov (H2H 2-1)
F: (1) Nadal (H2H 0-4)


Grigor Dimitrov měl i přes nevyrovnané výkony velmi slušné výsledky. Na začátku sezony v roli obhájce titulu došel do semifinále v Brisbane, v němž padl s pozdějším šampionem Nickem Kyrgiosem. Na Australian Open ve čtvrtfinále překvapivě nestačil na Kylea Edmunda. Poté si zahrál své první letošní finále v hale v Rotterdamu, ve kterém neměl šanci proti Rogerovi Federerovi.

Od té doby se ale Bulhar neskutečně trápil. Úvodní zápas nezvládl v Dubaji, kde prohrál s Malekem Džazírím, ani v Indian Wells po prohře s Fernandem Verdascem. Sérii tří porážek přerušil v Miami, když porazil Maximiliana Marterera. Vzápětí ovšem prohrál s Jérémym Chardym.

Vstup do antukového jara mu celkem vyšel. V Monte Carlu prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem a v Barceloně uhrál čtvrtfinále.

V Madridu bude hrát hlavní soutěž pošesté v kariéře a jen jednou se nedostal minimálně do osmifinále. Jeho maximem je postup mezi nejlepší osmičku z roku 2015.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam (finále);  Monte Carlo,  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (semifinále)
Bilance: 16-8
Bilance na antuce: 5-2
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 9-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Monte Carlo (semifinále), Barcelona (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant, NEBO Raonic (H2H 4-1)
OF: (15) Pouille (H2H 2-0)
ČF: (8) Goffin (H2H 10-1)
SF: (2) A. Zverev (H2H 1-2)
F: (1) Nadal (H2H 1-11)


Juan Martín Del Potro si hned na svém prvním letošním turnaji v Aucklandu zahrál finále, v němž ale prohrál s Robertem Bautistou. Na Australian Open dohrál ve třetím kole, když jasně nestačil na Tomáše Berdycha. Na svém oblíbeném podniku v Delray Beach skončil už ve druhém kole na raketě překvapivého vítěze Francese Tiafoea.

Od té doby Argentinec válí. V Acapulku v pěti zápasech ztratil jediný set, porazil tři hráče Top 10 a vybojoval 21. titul. Svou vítěznou sérii prodloužil o dalších šest utkání v Indian Wells, kde po vítězství nad Rogerem Federerem ukořistil premiérový titul z turnajů Masters a utnul vítěznou šňůru Švýcara.

V Miami hrál rovněž skvěle a uhrál semifinále. V něm podlehl pozdějšímu šampionovi Johnovi Isnerovi. Od té doby se na turnajích neukázal.

V Madridu tradičně, až na dvě výjimky, postupuje do závěrečných kol. Jeho maximem je semifinále z let 2009 a 2012. V roce 2008 byl ještě ve čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells,  Acapulko (vítěz);  Auckland (finále);  Miami (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 21-4
Bilance na antuce: 0-0
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 14-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2009, 2012)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Benneteau (H2H 2-0), NEBO Džumhur (H2H 1-0)
OF: (14) Berdych (H2H 5-5)
ČF: (6) Anderson (H2H 7-0)
SF: (1) Nadal (H2H 5-9)
F: (2) A. Zverev (H2H 2-0)


Dominic Thiem letos pravidelně postupoval do závěrečných kol. V Dauhá útočil na finále, ale nakonec kvůli nemoci musel před semifinálovým utkáním odstoupit. Na Australian Open se dostal do osmifinále. Pro první letošní titul si došel na antuce v Buenos Aires, poté si ještě zahrál čtvrtfinále v Rio de Janeiru.

V Acapulku, kde se připravoval na americké březnové podniky Masters, uhrál čtvrtfinále. V Indian Wells si ve třetím kole proti Pablovi Cuevasovi poranil kotník a vzdal.

Na kurty se vrátil až na prvním antukovém Masters v Monte Carlu. V Monaku porazil Andreje Rubljova a Novaka Djokoviče, ale ve čtvrtfinále schytal výprask od Rafaela Nadala. Do čtvrtfinále se probojoval také v Barceloně, kde překvapivě nestačil na senzaci letošního ročníku Stefanose Tsitsipase.

V Madridu došel při své premiéře do osmifinále. Předloni vypadl už v prvním kole. Nejlepšího výsledku dosáhl loni, když postoupil do finále, v němž výrazně potrápil Rafaela Nadala.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Buenos Aires (vítěz);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (vítěz)
Bilance: 21-6
Bilance na antuce: 10-3
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 6-2
Nejlepší výsledek: finále (2017)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Monte Carlo (čtvrtfinále), Barcelona (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant, NEBO M. Zverev (H2H 1-1)
OF: (9) Carreño (H2H 6-1)
ČF: (1) Nadal (H2H 2-6)
SF: (4) Del Potro (H2H 0-4)
F: (2) A. Zverev (H2H 4-1)


Kevin Anderson má letos výbornou formu. Jihoafričanovi nevyšlo pouze Australian Open, kde hned v prvním kole prohrál pětisetový souboj s pozdějším semifinalistou Edmundem. Předtím ale vyhrál exhibici v Abú Dhabi a v Puné si zahrál finále.

Po skončení úvodního grandslamu sezony triumfoval v hale v New Yorku a další finálovou účast přidal v Acapulku. V mexické metropoli prohrál s Juanem Martínem Del Potrem. V Indian Wells i v Miami prošel do čtvrtfinále a vyhrál tak 14 z posledních 17 zápasů.

Vstup do antukového jara mu však nevyšel. V Estorilu prohrál hned úvodní zápas, v němž čelil rozjetému Stefanosovi Tsitsipasovi.

V Madridu se Anderson představí poosmé a španělské Masters rozhodně nepatří mezi jeho nejoblíbenější turnaje. Jen jednou se probojoval do osmifinále, jinak vždy končil v prvním nebo druhém kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: New York (vítěz);  Acapulko,  Puné (finále)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (2. kolo)
Bilance: 17-6
Bilance na antuce: 0-1
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 5-7
Nejlepší výsledek: osmifinále (2013)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Estoril (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant, NEBO Carballés (H2H 0-0)
OF: (11) Bautista (H2H 0-1)
ČF: (4) Del Potro (H2H 0-7)
SF: (1) Nadal (H2H 0-5)
F: (2) A. Zverev (H2H 0-4)


John Isner byl na tom letos hodně dlouho mizerně. Americký servisman před startem Masters v Miami vyhrál jediný turnajový zápas, a to v Delray Beach. Vzápětí však vypadl ve druhém kole. V Aucklandu, na Australian Open, v New Yorku, v Acapulku i v Indian Wells skončil na raketě prvního protivníka.

V Miami však ožil. V úvodním zápase ve třech sadách přehrál Jiřího Veselého a v dalších čtyřech utkáních neztratil jediný set. V semifinále navíc vyřadil 15 zápasů neporaženého Juana Martína Del Potra. Ve finále po obratu zdolal Alexandera Zvereva a připsal si premiérový triumf na Masters.

První letošní antukový podnik absolvoval v Houstonu. Na domácí antuce si poradil s Henrim Laaksonenem, ale ve čtvrtfinále prohrál třísetovou bitvu s pozdějším šampionem a krajanem Stevem Johnsonem.

V Madridu se divákům představí po třech letech. Nejlepšího výsledku dosáhl při své poslední účasti v roce 2015, kdy došel poprvé do čtvrtfinále. Na kontě má ještě dvě osmifinále a třikrát vypadl ve druhém kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (vítěz)
Největší úspěchy na antuce: Houston (čtvrtfinále)
Bilance: 10-7
Bilance na antuce: 1-1
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 9-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Houston (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: García-López (H2H 2-1), NEBO R. Harrison (H2H 6-3)
OF: (12) Sock (H2H 5-3)
ČF: (2) A. Zverev (H2H 1-3)
SF: (3) Dimitrov (H2H 2-1)
F: (1) Nadal (H2H 0-7)


David Goffin se letos dlouho nemohl prosadit. V Hopman Cupu sice jednoznačně vyhrál všechny tři zápasy, nicméně na Australian Open se překvapivě loučil už ve druhém kole po porážce s Julienem Benneteauem.

Kvalitní výsledky přišly až v evropských halách. V Montpellier a Rotterdamu se Belgičan probojoval do semifinále. V nizozemské hale ovšem utrpěl nešťastné zranění oka a do akce se vrátil až v Miami, kde schytal debakl. V zápase s Joaem Sousou uhrál jen jeden game.

Mnohem lepší to bylo na antuce. V Monte Carlu si zahrál čtvrtfinále, v němž podlehl Grigorovi Dimitrovovi, a v Barceloně došel do semifinále, ve kterém jasně nestačil na Rafaela Nadala.

V Madridu vyhrál při svých prvních třech účastech jen jeden zápas. Loni však postoupil až do čtvrtfinále a své madridské maximum tak výrazně vylepšil.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Barcelona,  Rotterdam,  Montpellier (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona (semifinále)
Bilance: 12-6
Bilance na antuce: 5-2
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 4-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Monte Carlo (čtvrtfinále), Barcelona (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Haase (H2H 3-1), NEBO Hyeon Chung (H2H 2-1)
OF: (10) Djokovič (H2H 1-5)
ČF: (3) Dimitrov (H2H 1-10)
SF: (2) A. Zverev (H2H 1-1)
F: (1) Nadal (H2H 1-4)


Černý kůň

Novak Djokovič od loňského Wimbledonu nehrál kvůli zranění pravého lokte. Do akce se vrátil na letošním Australian Open, kde v osmifinále nestačil na Hyeon Chunga. Bolestí se ovšem nezbavil a podstoupil menší operační zákrok.

Ten třicetiletému Srbovi sice pomohl od bolestí, ale Djokovič se teď trápí a je momentálně na míle daleko od své nejlepší formy, což potvrzuje fakt, že v Indian Wells (Taro Daniel) i Miami (Benoit Paire) prohrál hned úvodní zápasy. Nyní se pod vedením svého bývalého kouče Mariána Vajdy, kterého zatím na dobu neurčitou angažoval před startem antukového jara, pokusí najet zpět na vítěznou vlnu.

Ani s Vajdou to zatím není ono. V Monte Carlu Djokovič porazil Dušana Lajoviče a Bornu Čoriče, ale poté neudržel vedení proti Dominicovi Thiemovi. V Barceloně se loučil hned po prvním zápase a překvapivé porážce s Martinem Kližanem.

V Madridu si letos odbyde jubilejní 10. start a jen dvakrát vypadl dříve než ve čtvrtfinále. Dvakrát madridskou antuku dobyl. Loni uhrál semifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monte Carlo,  Australian Open (osmifinále)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (osmifinále)
Bilance: 5-5
Bilance na antuce: 2-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 23-7
Nejlepší výsledek: vítěz (2011, 2016)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Monte Carlo (osmifinále), Barcelona (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: Nišikori (H2H 11-2)
2K: Medveděv (H2H 2-0), NEBO Edmund (H2H 3-0)
OF: (8) Goffin (H2H 5-1)
ČF: (3) Dimitrov (H2H 6-1)
SF: (2) A. Zverev (H2H 0-1)
F: (1) Nadal (H2H 26-24)


Češi v akci

Tomáš Berdych zahájil sezonu porážkou s Janem-Lennardem Struffem v Dauhá, kde obhajoval semifinále. Poté se však rozehrál do velmi slušné formy. Na Australian Open padl až ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem.

V hale v Rotterdamu se dostal do čtvrtfinále, k němuž ovšem kvůli nemoci nenastoupil. V dalším týdnu uhrál v Marseille své jediné letošní semifinále. Na březnových Masters se českému tenistovi nedařilo. V Indian Wells ve třetím kole vypadl s Hyeon Chungem a stejného výsledku po prohře s domácím Francesem Tiafoem dosáhl také v Miami.

Své letošní působení na antuce odstartoval na Masters v Monte Carlu, kde prohrál hned v prvním kole s pozdějším finalistou Keiem Nišikorim.

V Madridu už od roku 2011 pravidelně postupuje do závěrečných kol. Jeho maximem je finále z roku 2012. Loni vypadl v osmifinále. Madridského Masters se zúčastní počtrnácté.

Los dlouhodobě nejlepšímu českému tenistovi příliš nepřál. Do prvního kola dostal Richarda Gasqueta, s nímž se utká posedmnácté. Dalším soupeřem by byl zřejmě Karen Chačanov, který Berdycha porazil loni na French Open a letos v Marseille. V osmifinále by česká jednička nejspíše narazila na Juana Martína Del Potra. Se světovou šestkou má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Marseille (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (1. kolo)
Bilance: 10-6
Bilance na antuce: 0-1
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 23-14
Nejlepší výsledek: finále (2012)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Monte Carlo (1. kolo)


Tipujeme čtvrtfinalisty
Rafael Nadal by neměl mít žádný problém s postupem do čtvrtfinále. Antukový král může ve druhém kole potkat Gaëla Monfilse, který se vrací po zranění a nemá dobrou formu. Svůj nejlepší tenis nehraje ani nasazený Diego Schwartzman.
1. čtvrtfinalista: Rafael Nadal

Dominica Thiema by mohl nejvíce potrápit Pablo Carreño. Na Španěla může narazit nejdříve v osmifinále. Thiem je ale na antuce více doma než španělský hráč a měl by se do čtvrtfinále probojovat.
2. čtvrtfinalista: Dominic Thiem

Na kurty se vrací Juan Martín Del Potro. Po fantastickém březnu by měly přijít úspěchy také na antuce. Argentinec bude odpočatý a největší výzvou pro něj v úvodu turnaje bude Tomáš Berdych, nebo Richard Gasquet. Del Potro rozhodně má na to, aby mezi nejlepší kvarteto prošel. Berdych nemá dobrou formu a Gasquet na antuce rovněž neexceluje.
3. čtvrtfinalista: Juan Martín Del Potro

Na amerických turnajích se dařilo rovněž Kevinovi Andersonovi. Na antuce je to ale úplně něco jiného a v Madridu se navíc Jihoafričanovi vůbec nedaří. Tím se otevírá šance pro Roberta Bautistu a Philippa Kohlschreibera. Kohlschreiber španělského tenistu vyřadil tento týden v Mnichově, a proto má velkou šanci se dostat do čtvrtfinále.
4. čtvrtfinalista: Philipp Kohlschreiber

Novak Djokovič nemá jednoduchý los. Hned v prvním kole narazí na Keie Nišikoriho. Japonce však stále trápí bolesti zápěstí a Djokovič na něj navíc umí a měl by postoupit. Dále to bude Daniil Medveděv, nebo Kyle Edmund, rovněž překonatelná překážka pro Srba. V osmifinále by nejspíše potkal Davida Goffina, nebo Hyeon Chunga. Pokud se dostane do osmifinále, měl by být již rozehraný a žádné zaváhání nedopustit, i když snadné to nebude.
5. čtvrtfinalista: Novak Djokovič

Grigor Dimitrov má ze všech aktérů této sekce nejlepší formu. Na antuce se probudil k mnohem lepším výkonům, než které předváděl před startem antukového jara. Milos Raonic letos podává nevyrovnané výkony a Lucas Pouille se letos na oranžové drti hodně trápí.
6. čtvrtfinalista: Grigor Dimitrov

John Isner by měl úspěšně navázat na triumf na Masters v Miami. Na antuce v Houstonu se předvedl ve slušné formě a má vcelku příznivý los. Další nasazený v této části pavouka Jack Sock naopak nemá vůbec formu, ani Albert Ramos s Pablem Cuevasem zatím na antuce nepředvádějí svůj nejlepší tenis.
7. čtvrtfinalista: John Isner

Alexander Zverev může už ve druhém kole narazit na hodně nepříjemnou překážku - rozjetého Stefanose Tsitsipase. V souboji mladíků by ovšem měl mít mírně navrch díky zkušenostem. Další potenciální hrozby v podobě Fabia Fogniniho a Fernanda Verdasca nemají dobrou formu.
8. čtvrtfinalista: Alexander Zverev


Tipujeme semifinalisty
Rafael Nadal a Dominic Thiem proti sobě nastoupili už osmkrát a vždy na antuce. Antukový král bude mít znovu navrch a přidá sedmé vítězství. Thiema naposledy porazil nedávno v Monte Carlu, kdy ztratil pouhé dvě hry.
1. semifinalista: Rafael Nadal

Jasného favorita by mělo i druhé semifinále. Juan Martín Del Potro by si měl s Philippem Kohlschreiberem poradit. S Němcem vyhrál sedm z devíti soubojů, naposledy se po obratu radoval letos v Indian Wells.
2. semifinalista: Juan Martín Del Potro

Pokud se Novak Djokovič opravdu probojuje do čtvrtfinále, tak by ještě neměl končit. Na Grigora Dimitrova umí. V sedmi předchozích vzájemných duelech s ním prohrál jen jednou, a to právě v Madridu před pěti lety. Má tak Bulharovi co oplácet.
3. semifinalista: Novak Djokovič

V posledním semifinále se utkají John Isner a Alexander Zverev. Poslední vzájemné měření sil letos ve finále v Miami vyhrál Američan, nicméně antuka sedí spíše Zverevovi.
4. semifinalista: Alexander Zverev


Tipujeme finalisty
Rafaela Nadala na antuce nejspíše výrazně nepotrápí ani Juan Martín Del Potro. Argentinec hrál loni na US Open skvěle, a přesto od Nadala po vyhraném úvodním setu schytal výprask. Španěla navíc vyzve na jeho nejoblíbenějším povrchu.
1. finalista: Rafael Nadal

Novak Djokovič a Alexander Zverev se utkali jen jednou, a to loni ve finále antukového Masters v Římě, kdy ve dvou setech zvítězil německý tenista. I v semifinále by mohl uspět, Djokovič se v Madridu ještě do své nejlepší formy s největší pravděpodobností nedostane.
2. finalista: Alexander Zverev


Tipujeme vítěze
Rafael Nadal ovládne madridské Masters pošesté v kariéře, protáhne svou momentální 19 zápasovou neporazitelnost a udrží se na tenisovém trůnu. Alexandera Zvereva porazil ve všech čtyřech případech. Naposledy letos v Davis Cupu na antuce ve španělské Valencii.
Vítěz: Rafael Nadal


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Nadal porazí Thiema
2. čtvrtfinále: Del Potro porazí Kohlschreibera
3. čtvrtfinále: Djokovič porazí Dimitrova
4. čtvrtfinále: A. Zverev porazí Isnera
1. semifinále: Nadal porazí Del Potra
2. semifinále: A. Zverev porazí Djokoviče
Finále: Nadal porazí A. Zvereva

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Mayo
SVK 2-3 pp CZE
Reagovat
janek_da
velký zápas, zase sme vás vyfackali
Reagovat
Mayo
Ako vždy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist