Preview: ATP Masters 1000 Indian Wells

7. 3. 2018, 15:10
Previews 10
Již zítra startuje první letošní podnik série ATP Masters 1000. V kalifornském Indian Wells vede herní pole světová jednička a loňský šampion Roger Federer, který bude zároveň největším favoritem na celkový triumf. Z českých tenistů se mezi nasazené vešel Tomáš Berdych. Svého krajana do kalifornské pouště doprovodí Jiří Veselý.

Pozornost tenistů i fanoušků bude v březnu upřena na americký kontinent. Už zítra totiž startuje první ze dvou březnových podniků série ATP Masters 1000. Na rozdíl od ženské části turnaje má ta mužská obrovského favorita. Bude jím světová jednička a loňský šampion Roger Federer, jenž letos vyhrál všech 16 zápasů. Švýcar potřebuje dojít minimálně do semifinále, aby uhájil tenisový trůn.

V případě, že vypadne dříve, se totiž do čela žebříčku vrátí zraněný Rafael Nadal. Kromě Španěla nebudou v Kalifornii startovat ještě David Goffin, loňský finalista Stan Wawrinka, Jo-Wilfried Tsonga, Andy Murray nebo Richard Gasquet. Očekává se naopak návrat pětinásobného vítěze Novaka Djokoviče, který by se měl představit poprvé od Australian Open. Rovněž Nick Kyrgios by měl odehrát první turnaj od domácího grandslamu. Oba borce řadíme mezi černé koně.

Český tenis bude mít v kalifornské poušti dvojí zastoupení. Mezi nasazené se vešel Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista by určitě měl vylepšit loňské třetí kolo. Do Indian Wells dorazil i Jiří Veselý, jenž se pokusí přerušit sérii tří porážek.

Čtyři z pěti divokých karet pořadatelé udělili domácím hráčům. Volnou vstupenku do hlavní soutěže obdrželi Reilly Opelka, Bradley Klahn, Ernesto Escobedo, Tennys Sandgren a ještě Australan Alex de Minaur.

Celková dotace mužského turnaje činí skoro 9 milionů dolarů (cca 184 milionů korun). Vítěz obdrží šek na 1 340 860 dolarů (více než 27 milionů korun) a připíše si do žebříčku ATP rovných 1 000 bodů.

BNP PARIBAS OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Federer (9-Švýc.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 7-5
Nejvýše nasazení: Federer (1. v ATP), Čilič (3.), Dimitrov (4.), A. Zverev (5.), Thiem (6.), Del Potro (8.), Anderson (9.), Sock (10.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 8,909.960 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Federer (1-Švýc.) - Thiem (5-Rak.) | H2H 1-2
Dimitrov (3-Bulh.) - Anderson (7-JAR) | H2H 6-2
Sock (8-USA) - A. Zverev (4-Něm.) | H2H 2-1
Del Potro (6-Arg.) - Čilič (2-Chorv.) | H2H 10-2
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Berdych (12-ČR) - volný los
Veselý (ČR) - Kicker (Arg.) | H2H 0-0
Kompletní los


Největší favorité

Roger Federer má letos naprosto fantastickou formu a prožívá ještě lepší vstup do sezony než loni. Šestatřicetiletý Švýcar vyhrál v rámci Hopmanova poháru všechny čtyři zápasy a po boku krajanky Bencicové získal trofej pro vítěze. Posléze obhájil triumf na Australian Open a připsal si rekordní 20. grandslamový vavřín. V polovině února si v Rotterdamu došel pro 97. kariérní titul a zajistil si po více než pěti letech návrat na tenisový trůn. O něj může už po Indian Wells přijít, pokud nedojde minimálně do semifinále.

Federerovi se v Indian Wells téměř vždy dařilo. Z posledních pěti účastí byl čtyřikrát ve finále a dvakrát turnaj vyhrál. Z celkového vítězství se radoval v letech 2004 až 2006, 2012 a loni. V kalifornské poušti bude startovat posedmnácté a jen čtyřikrát skončil dříve než v osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam, Australian Open (vítěz)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (vítěz)
Bilance: 12-0
Bilance na betonech: 7-0
Grandslamy: Australian Open (vítěz)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 57-12
Nejlepší výsledek: vítěz (2004 - 2006, 2012, 2017)
Loňský výsledek: vítěz
Generálka: žádný únorový turnaj na venkovních betonech

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: R. Harrison (H2H 2-0), NEBO Delbonis (H2H 0-1)
3K: (25) Krajinovič (H2H 0-0)
OF: (16) Fognini (H2H 3-0)
ČF: (5) Thiem (H2H 1-2)
SF: (3) Dimitrov (H2H 7-0)
F: (2) Čilič (H2H 9-1)


Marin Čilič do letošní sezony vstoupil v Puné a uhrál semifinále, v němž nestačil na pozdějšího vítěze Simona. Na Australian Open porazil šest soupeřů a zahrál si své třetí grandslamové finále. V něm padl s Federerem a druhý grandslamový vavřín nevybojoval. Po skončení úvodního grandslamu sezony se už představil jen na antuce v Rio de Janeiru, kde skončil ve druhém kole na raketě Monfilse.

V Indian Wells se dlouhodobě nejlepšímu chorvatskému tenistovi příliš nedaří. Do osmifinále poprvé postoupil až v roce 2014 při své sedmé účasti. V následujících letech dokázal své maximum vylepšit jen o stupínek, a to před dvěma lety. Loni ztroskotal hned na prvním soupeři.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (finále);  Puné (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (finále); Puné (semifinále)
Bilance: 9-3
Bilance na betonech: 8-2
Grandslamy: Australian Open (finále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 9-10
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: žádný únorový turnaj na venkovních betonech

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Troicki (H2H 6-5), NEBO Fucsovics (H2H 1-0)
3K: (31) Kohlschreiber (H2H 3-6)
OF: (15) Isner (H2H 8-2)
ČF: (6) Del Potro (H2H 2-10)
SF: (4) A. Zverev (H2H 1-4)
F: (1) Federer (H2H 1-9)


Grigor Dimitrov měl fantastický závěr loňského roku, ale letos se i přes solidní výsledky spíše trápí. V Brisbane skončil v semifinále na domácím Kyrgiosovi a neobhájil titul. Na Australian Open překvapivě vypadl ve čtvrtfinále s Edmundem. V hale v Rotterdamu vcelku suverénně došel až do finále, v němž uhrál jen čtyři gamy s Federerem. Největší zklamání přišlo v Dubaji, kde v roli nasazené jedničky v prvním kole nestačil na Džazírího.

Indian Wells dle výsledků rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější turnaje bulharského tenisty. Dimitrov totiž v kalifornské poušti ještě ani jednou nepřešel přes třetí kolo, přestože letošní start je jeho celkově už sedmým v kariéře.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam (finále);  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (semifinále)
Bilance: 10-4
Bilance na betonech: 6-3
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 5-6
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2013 - 2015, 2017)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dubaj (1. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Verdasco (H2H 2-1), NEBO Pella (H2H 1-1)
3K: (27) Rubljov (H2H 2-1)
OF: (13) Bautista (H2H 3-2)
ČF: (7) Anderson (H2H 6-2)
SF: (1) Federer (H2H 0-7)
F: (2) Čilič (H2H 1-3)


Alexander Zverev na tom letos není vůbec dobře. Dvacetiletému německému talentu trvalo přes dva měsíce probojovat se alespoň do čtvrtfinále. Na Australian Open skončil už ve třetím kole a na grandslamový průlom bude minimálně do června čekat. Ve druhém kole v Rotterdamu nestačil na Seppiho. Prvního čtvrtfinále se dočkal minulý týden v Acapulku. V mexické metropoli dohrál v semifinále, v němž jasně nestačil na pozdějšího vítěze Del Potra.

Zverev bude v hlavní soutěži BNP Paribas Open startovat potřetí. Před dvěma lety si při své premiéře v hlavní soutěži hned zahrál osmifinále. Loni skončil o kolo dříve.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko (semifinále)
Bilance: 8-3
Bilance na betonech: 5-2
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 4-2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2016)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Acapulko (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Južnyj (H2H 3-0), NEBO J. Sousa (H2H 1-0)
3K: (32) Raonic (H2H 1-1)
OF: (14) Schwartzman (H2H 0-1)
ČF: (8) Sock (H2H 1-2)
SF: (2) Čilič (H2H 4-1)
F: (1) Federer (H2H 2-3)


Dominic Thiem letos na turnajích pravidelně postupuje do závěrečných kol. Při svém prvním letošním vystoupení v Dauhá se probojoval do semifinále, k němuž ale kvůli nemoci nenastoupil. Na úvodní grandslam sezony Australian Open byl ovšem připravený a došel do osmifinále, ve kterém nestačil na senzaci letošního ročníku Sandgrena. Poté se přesunul na oblíbenou antuku. V Buenos Aires získal bez ztráty setu svůj první letošní titul, na dalším antukovém podniku v Rio de Janeiru skončil v roli obhájce titulu ve čtvrtfinále a stejného výsledku dosáhl na betonech v Acapulku.

V Indian Wells se představí popáté. V posledních dvou letech měly jeho výsledky vzestupnou tendenci. V roce 2016 došel do osmifinále, loni do čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Buenos Aires (vítěz);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá (semifinále)
Bilance: 16-3
Bilance na betonech: 8-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 7-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Acapulko (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Albot (H2H 0-1), NEBO Tsitsipas (H2H 1-0)
3K: (30) Cuevas (H2H 2-1)
OF: (12) Berdych (H2H 0-2)
ČF: (1) Federer (H2H 2-1)
SF: (3) Dimitrov (H2H 2-2)
F: (2) Čilič (H2H 1-0)


Juan Martín Del Potro si hned na svém prvním letošním turnaji v Aucklandu zahrál finále, v němž ale prohrál s Bautistou. Na Australian Open dohrál ve třetím kole, když jasně nestačil na Berdycha. Na svém oblíbeném podniku v Delray Beach skončil už ve druhém kole na raketě překvapivého vítěze Tiafoea. V Acapulku byl naprosto suverénní. V pěti zápasech ztratil jediný set, porazil tři hráče Top 10 a vybojoval 21. titul.

Nejlepšího výsledku v Indian Wells dosáhl v roce 2013, kdy se probojoval do finále. Na kontě má dále jedno semifinále a dvě čtvrtfinále. V posledních dvou letech se v Kalifornii příliš nezdržel. V roce 2016 skončil ve druhém kole a loni o kolo později.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (vítěz);  Auckland (finále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko (vítěz); Auckland (finále)
Bilance: 11-3
Bilance na betonech: 11-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 18-7
Nejlepší výsledek: finále (2013)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Delray Beach (2. kolo), Acapulko (vítěz)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Struff (H2H 2-0), NEBO de Minaur (H2H 0-0)
3K: (29) Ferrer (H2H 6-6)
OF: (10) Djokovič (H2H 4-14)
ČF: (2) Čilič (H2H 10-2)
SF: (4) A. Zverev (H2H 2-0)
F: (1) Federer (H2H 6-18)


Kevin Anderson má letos výbornou formu. Jihoafričanovi nevyšlo pouze Australian Open, kde hned v prvním kole prohrál pětisetový souboj s pozdějším semifinalistou Edmundem. Předtím ale vyhrál exhibici v Abú Dhabi a v Puné si zahrál finále. Po skončení úvodního grandslamu sezony triumfoval v hale v New Yorku a další finálovou účast přidal v Acapulku. V mexické metropoli prohrál s Del Potrem.

V Indian Wells byl nejdále ve čtvrtfinále, a to v letech 2013 a 2014. V dalších šesti případech skončil vždy v úvodních kolech.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: New York (vítěz);  Acapulko,  Puné (finále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko, Puné (finále)
Bilance: 11-3
Bilance na betonech: 7-3
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 10-8
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2013 - 2014)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Acapulko (finále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Chačanov (H2H 0-0), NEBO Donskoj (H2H 3-0)
3K: (26) Džumhur (H2H 0-1)
OF: (11) Carreño (H2H 3-0)
ČF: (3) Dimitrov (H2H 2-6)
SF: (1) Federer (H2H 0-4)
F: (2) Čilič (H2H 1-6)


Jack Sock měl fantastický závěr loňského roku, ale letos se extrémně trápí. Na čtyřech odehraných turnajích slavil jediné vítězství, když v Delray Beach, kde obhajoval titul, prošel prvním kolem. Záhy však nestačil na domácího Opelku. V Aucklandu, na Australian Open a v Acapulku se loučil hned po prvním zápase. Letos má talentovaný Američan hrozivou bilanci 1-4.

A měl by co nejdříve začít porážet své soupeře, protože v Indian Wells bude obhajovat loňské semifinále, které je zároveň jeho kalifornským maximem. V opačném případě mu hrozí vypadnutí z Top 10.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Delray Beach (2. kolo)
Největší úspěchy na betonech: Delray Beach (2. kolo)
Bilance: 1-4
Bilance na betonech: 1-4
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 8-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Delray Beach (2. kolo), Acapulko (1. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Fabbiano (H2H 0-0), NEBO Klahn (H2H 3-0)
3K: (28) F. López (H2H 2-1)
OF: (9) Pouille (H2H 1-0)
ČF: (4) A. Zverev (H2H 2-1)
SF: (2) Čilič (H2H 3-0)
F: (1) Federer (H2H 0-4)


Černí koně

Novak Djokovič sice první letošní podnik série Masters stihl, ale otázkou je, v jaké formě se představí. Srb od loňského Wimbledonu laboroval se zraněním pravého lokte. Letos se sice představil na Australian Open, kde v osmifinále prohrál s Hyeon Chungem, nicméně zdravotně na tom stoprocentně rozhodně nebyl.

Djokovič kalifornské akci Masters v posledních letech kraloval. V letech 2014 až 2016 nenašel přemožitele a turnaj ovládl ještě v letech 2008 a 2011. Loni skončil překvapivě už v osmifinále, již tehdy měl však zdravotní problémy.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (osmifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (osmifinále)
Bilance: 3-1
Bilance na betonech: 3-1
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 49-7
Nejlepší výsledek: vítěz (2008, 2011, 2014 - 2016)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikant
3K: (22) Nišikori (H2H 11-2)
OF: (6) Del Potro (H2H 14-4)
ČF: (2) Čilič (H2H 14-1)
SF: (4) A. Zverev (H2H 0-1)
F: (1) Federer (H2H 23-21)


Nick Kyrgios měl na začátku roku výbornou formu, když na domácí půdě v Brisbane ukončil více než roční čekání na čtvrtý kariérní titul. Na domácím grandslamu došel do osmifinále, v němž mu porážku právě z Brisbane oplatil Dimitrov. Dvaadvacetiletý Australan se poté už představil jen na začátku února v Davis Cupu a od té doby léčil zranění lokte.

V Indian Wells dosáhl nejlepšího výsledku loni. Australan ve třetím kole zaskočil Alexandera Zvereva, vyřadil i Djokoviče a měl sehrát očekávaný duel s Federerem. Proti pozdějšímu vítězi ale kvůli zdravotním problémům nenastoupil.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Brisbane (vítěz)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (vítěz)
Bilance: 8-2
Bilance na betonech: 7-1
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 4-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Johnson (H2H 0-1), NEBO Medveděv (H2H 0-0)
3K: (11) Carreño (H2H 2-0)
OF: (7) Anderson (H2H 0-2)
ČF: (3) Dimitrov (H2H 1-3)
SF: (1) Federer (H2H 1-1)
F: (2) Čilič (H2H 1-1)


Češi v akci

Tomáš Berdych nezažil úspěšný vstup do letošní sezony. V Dauhá totiž prohrál hned první zápas se Struffem a neobhájil loňské semifinále. Na Australian Open se naopak rozehrál do skvělé formy a došel až do čtvrtfinále, v němž ale neměl šanci proti Federerovi. Ve skvělých výkonech pokračoval i v hale v Rotterdamu, ale před čtvrtfinálovým duelem z turnaje kvůli nemoci odstoupil. Rychle se dal do pořádku a o týden později hrál ještě halovou akci v Marseille. Tam skončil v semifinále, ve kterém překvapivě snadno podlehl pozdějšímu šampionovi Chačanovovi.

Dlouhodobě nejlepší český tenista byl v Indian Wells nejdále v semifinále. Mezi nejlepší kvarteto postoupil před pěti lety. Dále se dvakrát dostal do čtvrtfinále. Loni skončil už ve třetím kole, když neudržel jasné vedení proti Japoncovi Nišiokovi.

Letos by mohl loňský výsledek minimálně zopakovat. Coby nasazená dvanáctka má v prvním kole volný los a v úvodním utkání narazí na Iva Karloviče, nebo Maximiliana Marterera. Chorvatského veterána příliš v lásce asi nemá, jelikož s ním ve vzájemné bilanci prohrává 3-5. S o deset let mladším Martererem by se utkal poprvé.

Berdychovi los příliš nepřál. Ve třetím kole totiž může potkat Hyeon Chunga, který letos hraje velmi dobře. Překvapivého semifinalistu letošního Australian Open v obou případech porazil. V případném osmifinále by mohl vyzvat Dominica Thiema, jehož rovněž dvakrát zdolal, a ve čtvrtfinále loňského šampiona Rogera Federera, se kterým naopak prohrál posledních devět soubojů.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Marseille (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (čtvrtfinále)
Bilance: 8-3
Bilance na betonech: 4-2
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 21-13
Nejlepší výsledek: semifinále (2013)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: žádný únorový turnaj na venkovních betonech


Jiří Veselý pokračuje ve velkém trápení. Kariéra čtyřiadvacetiletého Čecha stále stagnuje. Na prvním letošním turnaji v Puné prohrál už v prvním kole s hráčem druhé stovky Ojedou Larou. Nejlepšího letošního výsledku dosáhl postupem do čtvrtfinále v Aucklandu. Na Australian Open se poté dočkal premiérového vítězství, když porazil krajana Šafránka. Ve druhém kole mu ovšem stopku vystavil Mannarino. Na oblíbené antuce si žádnou výhru nepřipsal. V Buenos Aires i Rio de Janeiru skončil v prvním kole.

V Indian Wells se mu nejvíce dařilo při jeho premiéře v roce 2014. Tehdy došel do třetího kola a sahal po skalpu Andyho Murrayho. V dalších dvou letech skončil v prvním kole a loni v kole druhém.

Veselý se v prvním kole utká s Nicolasem Kickerem. Na argentinského antukového specialistu narazí poprvé v kariéře a má velkou šanci přerušit sérii tří porážek. V případě vítězství vyzve 26. nasazeného Džumhura, s nímž prohrál všechny tři souboje. Pokud přesto uspěje, čeká ho zřejmě nasazená sedmička Kevin Anderson. S Jihoafričanem má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Auckland (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Auckland (čtvrtfinále)
Bilance: 3-5
Bilance na betonech: 3-3
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 3-4
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2014)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: žádný únorový turnaj na venkovních betonech


Tipujeme čtvrtfinalisty
Roger Federer letos nemá konkurenci. Fenomenální Švýcar vyhrál všechny zápasy a přemožitele dlouho nenajde ani v kalifornské poušti. Hráči jako Filip Krajinovič, Adrian Mannarino nebo Fabio Fognini by rozhodně neměli ohrozit postup loňského šampiona do čtvrtfinále.
1. čtvrtfinalista: Roger Federer


Mnohem těžší je tipovat druhého čtvrtfinalistu. Téměř stejnou šanci totiž mají Tomáš Berdych, Hyeon Chung i Dominic Thiem. Berdych s Chungem by měli druhé kolo zvládnout a rozdat si to o osmifinále. Thiem by neměl mít s postupem do osmifinále větší potíže.

Půjdeme tady s mírným překvapením a budeme věřit Chungovi, který se po Australian Open opět rozehrál do slušné formy. Jednadvacetiletý Korejec má nejvyšší čas prorazit také na podnicích série Masters.
2. čtvrtfinalista: Hyeon Chung


Grigor Dimitrov má v Indian Wells velkou šanci poprvé přejít přes třetí kolo a dát tak zapomenout na nedávné selhání v Dubaji. Bulhara by ve druhém kole mohl potrápit nevyzpytatelný Fernando Verdasco a v kole třetím ruský mladík Andrej Rubljov.

V osmifinále Dimitrov zřejmě narazí na Roberta Bautistu, který minulý týden triumfoval v Dubaji. Španěl ale letos po skvělém výsledku tradičně nějakou dobu předvádí horší výkony, a proto podle nás do čtvrtfinále dojde Dimitrov.
3. čtvrtfinalista: Grigor Dimitrov


Nick Kyrgios má bezesporu obrovský talent a pokud mu vše sedne, může porazit kohokoli. Dvaadvacetiletý Australan se na kurty vrací po měsíční pauze způsobené zraněním lokte a los až do osmifinále nemá vůbec špatný. Ve třetím kole nejspíše změří síly s Pablem Carreñem. Španěl nemá dobrou formu a neměl by být výraznější překážkou.

Mnohem více práce bude mít Kyrgios, pokud k tomu opravdu dojde, s nasazenou sedmičkou Andersonem. Jihoafričan totiž letos hraje ve skvělé formě a z posledních devíti zápasů se osmkrát radoval z vítězství. Australana navíc v obou vzájemných duelech porazil. Přesto podle nás postoupí Kyrgios, jenž v Kalifornii zopakuje skvělé výkony z loňska.
4. čtvrtfinalista: Nick Kyrgios


Lucas Pouille dle nás trefil jackpot a zahraje si své třetí čtvrtfinále na Masters. Francouz se na třech z posledních čtyř turnajů dostal až do finále a do jeho sekce pavouka mu počítač nalosoval trápící se nasazené hráče. Jack Sock je totiž absolutně z formy, Feliciano López rovněž nehraje svůj nejlepší tenis a trápí se i domácí Sam Querrey.
5. čtvrtfinalista: Lucas Pouille


Další trápící se hráče najdeme hned v další části letošního losu. Do třetího kola se zřejmě probojují Milos Raonic a Alexander Zverev. Ani jednoho ovšem na čtvrtfinále netipujeme. Podle nás mezi nejlepší osmičku dojde Kyle Edmund. Britský tenista na začátku roku exceloval, když v Brisbane prohrál těsné čtvrtfinále s Dimitrovem a na Australian Open došel až do semifinále.

Největší překážku Brita nevidíme v Raonicovi ani Zverevovi, nýbrž v Diegovi Schwartzmanovi. Argentinec už dávno není antukovým specialistou. Skvělé výsledky v posledních měsících sbírá také na betonech. Velkým otazníkem je forma Edmunda, který od Australian Open kvůli zdravotním problémům nehrál. Přesto to riskneme.
6. čtvrtfinalista: Kyle Edmund


Novak Djokovič se představí teprve na druhém turnaji od loňského Wimbledonu a v prvním zápase bude čelit kvalifikantovi. Na rozehrání ale moc času nemá. Hned ve třetím kole totiž nejspíše narazí na Keie Nišikoriho. Do osmifinále by se měl dostat Juan Martín Del Potro, který se minulý týden v Acapulku představil ve skvělé formě.

Djokovič možná návrat po menším zákroku na pravém loktu uspěchal, možná ne. My budeme tipovat, že si Srb tentokrát dal pozor a bude stoprocentně připravený. Na Del Potra i Nišikoriho umí a půjde z těchto borců nejdále. Kurty v Indian Wells mu navíc sedí perfektně.
7. čtvrtfinalista: Novak Djokovič


Marin Čilič se letos zatím na betonech prezentoval velmi dobrou formou a není důvod si myslet, že by měl v Indian Wells skončit dříve než ve čtvrtfinále. Chorvatská jednička nemá nijak náročný los. Nejdříve potká Viktora Troického, nebo Martona Fucsovicse a poté nejspíše Philippa Kohlschreibera.

Potenciální soupeři pro osmifinále John Isner i Gilles Müller se letos zatím trápí a neměli by Chorvata ohrozit. Tím se otevírá možnost pro Gaëla Monfilse. Nevyzpytatelný Francouz by klidně mohl kromě Američana a Lucemburčana vyřadit i Čiliče. My si to ale nemyslíme.
8. čtvrtfinalista: Marin Čilič


Tipujeme semifinalisty
Tady není o čem debatovat. Roger Federer má prostě letos absolutně skvostnou formu a ani talentovaný Korejec Hyeon Chung švýcarského fenoména nezastaví.
1. semifinalista: Roger Federer


Možná k nejzajímavějšímu čtvrtfinále letošního ročníku se schyluje ve druhé čtvrtině pavouka. Grigor Dimitrov a Nick Kyrgios by se spolu utkali letos již potřetí a mají to 1-1. Dimitrov minulý týden obrovsky selhal v Dubaji, Kyrgios léčil loket. Dáme přednost Australanovi, Bulhar se nám zdá letos až moc nekonzistentní.
2. semifinalista: Nick Kyrgios


Ve třetí části očekáváme překvapivý souboj Lucase Pouilleho s Kylem Edmundem. Z něho podle nás vyjde jako vítěz Pouille, který za poslední týdny, během nichž Edmund léčil zranění, dokráčel třikrát do finále a bude rozehranější než Brit. Ve vzájemné bilanci navíc vede 2-1, poslední dva souboje vyhrál.
3. semifinalista: Lucas Pouille


Pokud se Novak Djokovič opravdu dostane do čtvrtfinále, tak se ještě minimálně kolo v Indian Wells zdrží. Marin Čilič by neměl Srba porazit. Chorvat s Djokovičem prohrál úvodních 14 soubojů, v tom posledním předloni v hale v Paříži ovšem konečně recept na jeho hru našel. Djokovič ale Čiličovi poslední porážku oplatí. V Indian Wells se cítí na rozdíl od Čiliče jako doma.
4. semifinalista: Novak Djokovič


Tipujeme finalisty
Roger Federer a Nick Kyrgios spolu sehráli dvě tie-breakové bitvy. Před třemi lety v Madridu překvapivě uspěl Australan, loni v Miami naopak Švýcar. Dalším trhákem a klidně i tie-breakovou bitvou by mohlo být jejich střetnutí v semifinále Indian Wells. Kyrgios se proti aktuální světové jedničce umí namotivovat, ale stačit to nebude. Federer je letos až moc famózní.
1. finalista: Roger Federer


Novak Djokovič se podle nás dostane až do finále. Srb má dle našich tipů paradoxně těžší los v prvních kolech, která přesně ukážou, jak na tom dvanáctinásobný grandslamový šampion je. S Lucasem Pouillem si musí poradit. Pro rodáka z Bělehradu by byl zřejmě hřích, kdyby v Indian Wells došel tak daleko a prohrál v semifinále s o hodně méně zkušeným Francouzem.
2. finalista: Novak Djokovič


Tipujeme vítěze
Na celkové vítězství ale Novak Djokovič nedosáhne. Roger Federer totiž ve finále Srba porazí a obhájí loňský titul. Šestatřicetiletý Švýcar prostě v úvodních měsících letošní sezony září a hraje s neuvěřitelnou lehkostí. Do takové formy se Djokovič během pár zápasů nedostane. Srbovi nepomůže ani vedení 23-21 ve vzájemné bilanci. Federer a Djokovič by na sebe narazili poprvé od Australian Open 2016.
Vítěz: Roger Federer


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Federer porazí Hyeon Chunga
2. čtvrtfinále: Kyrgios porazí Dimitrova
3. čtvrtfinále: Pouille porazí Edmunda
4. čtvrtfinále: Djokovič porazí Čiliče
1. semifinále: Federer porazí Kyrgiose
2. semifinále: Djokovič porazí Pouilleho
Finále: Federer porazí Djokoviče

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Mayo
Vsetcia budeme držať palce Juančovi, snáď to tam vyhra cele.
Reagovat
Mayo
Pamätám na rok 2013 kde hral výborne a nebol ďaleko od triumfu ale ako inak legendárny Rafael bol nad jeho sily. Toho roku tam takého supera nevidím (:
Reagovat
smazaný uživatel
Take si zaprognostikuji:)

QF
Federer / Chung

Agut / Anderson
(Dimitrov neprejde znovu prez Kvida,
celkem pech pro Dimiho chytit Kvida znovu po roce:)

Tiafoe / Schwartzman nebo Zverev

Potro / Cilic

SF
Federer / Anderson
Tiafoe / Potro

FINALE
Federer / Potro

Vitez Juan M. d. Potro:)
Reagovat
Pe3k
Článek pěkný a výživný, leč pozdní.
Roger chytl lehký los, jak si n.1 zaslouží ;)
Spodní část pavouka je hustá, spousta potencionálně zajímavých duelů.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_BNP_Paribas_Open_-_Men%27s_Singles#Draw

2. kolo - kvalifikant
3. kolo - Nishikori
4. kolo - del Potro/Ferrer
ČF - Čilič/Isner/Kohlschreiber/Müller/Monfils/Simon/Troicki
SF - A. Zverev/Sock/Pouille/Querrey/F. Lopez/Schwartzman/Raonič/Edmund
F - Federer/Dimitrov/Thiem/Berdych/Chung/Fognini/Bautista/Anderson/Kyrgios...

Na začátek palec nahoru panu Jiráskovi nejen za dnešní prewiew, ale i za favorizování No1eho, který by mohl postoupit do finále proti Federerovi, finále v tomto složení by mělo náboj souboje o zdejší rekord, oba dva jsou pětinásobnými vítězi (ND - 2008, 2011, 2014-2016; RF - 2004-2006, 2012, 2017).
Já osobně žádná přehnaná očekávání nemám, pro Djoka je IW prvním turnajem po operačním zákroku, jak je na tom s rozehraností se ukáže za několik dní.
Reagovat
janek_da
být tebou bych to pro jistotu zkrátil na
2. kolo - kvalifikant
Reagovat
annah
Taky by mě moc zajímalo, jak by dopadl duel Roger versus Djok. Protože Novak je jediný z Big 4, s nímž Roger po svém návratu nehrál.
Ale zase - kdyby to mělo pomoci, aby se Roger dostal do finále, nebo turnaj dokonce vyhrál, tak se bez zjištění, jak by to dopadlo, radši obejdu... :-)
Reagovat
panzer.dragon
Přijde mi to trochu narychlo od djokera, jak jsem četl na twitteru "pokud djoker hazarduje a znovu si obnoví zraneni, sympatie jdou stranou"
Reagovat
Mayo
Pán Jirásek stále favorizuje Nojeho, takze žiadne prekvapenie.
Reagovat
smazaný uživatel
ak sa zase vrati nepripraveny a bude sa vyhovarat na zranenie,tak urobi zo seba jedine saska,dufam ze sa to nestane
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist