Preview: 1. kolo Davisova poháru

30. 1. 2014, 23:30
Previews 213
Tento víkend bude patřit prvnímu kolu Davisova poháru. Na osmi místech světa se v sobotu, nepozději však v neděli, rozhodne o čtvrtfinalistech tradiční týmové soutěže. Mimo duelu Čechů s Nizozemci se atrakivní duel hraje v Sbrsku, kade přivítají Švýcarsko i s Wawrinkou a Federerem.
Davis Cup

Poprvé po devíti letech se v Davisově poháru sejdou v jednom týmu dva grandslamoví vítězové. Díky nenadálé účasti Rogera Federera se mohou takovým výběrem pyšnit Švýcaři v utkání 1. kola proti oslabeným Srbům. Federer totiž doplnil v týmu čerstvého šampiona z Australian Open Stanislase Wawrinku. Zato srbským tenistům v sestavě chybějí všechny opory včetně Novaka Djokoviče.

Že Federer Švýcary nakonec posílí, vyšlo najevo teprve den před čtvrtečním losem. "Vždycky jsem si nechával dvířka trošku pootevřená. Mluvili jsme o tom, že bych mohl hrát, a nakonec se to rozhodlo narychlo. Teď jsem rád, že jsem tady," řekl sedmnáctinásobný grandslamový šampion Federer, kterému ve sbírce úspěchů "salátová mísa" chybí. "Je příjemné strávit čas s dobrými kamarády," dodal.

Švýcarsko je nyní v Srbsku jasným favoritem. Domácím chybí světová dvojka Djokovič, ale také zraněný Janko Tipsarevič a distancovaný Viktor Troicki a proto je jedničkou Dušan Lajovič, až 102. tenista pořadí ATP. Vítěz duelu narazí v dubnovém čtvrtfinále na lepšího z dvojice Belgie - Kazachstán. Možná i proto cítí Federer šanci dojít v DC daleko.

V jednom daviscupovém týmu hráli dva vítězové grandslamu naposledy v roce 2005. Tehdy za USA nastoupili André Agassi a Andy Roddick a za Španělsko Juan Carlos Ferrero a tehdy poprvé jako vítěz French Open Rafael Nadal.

V dalších zápasech 1. kola přivítají čeští dvojnásobní držitelé "salátové mísy" z loňského a předloňského roku v Ostravě Nizozemsko a opět se mohou spolehnout na osvědčenou dvojici Tomáš Berdych, Radek Štěpánek.

V případě postupu poletí Češi nejspíš do Japonska, které doma s Keiem Nišikorim hostí Kanadu. Tým javorového listu nemá v sestavě Milose Raonice, který chybí kvůli zranění kotníku, a Vasek Pospisil vinou problémům se zády zvládne odehrát jen čtyřhru.

Vyrovnané klání se čeká v Německu, kde domácí tým hostí Španělsko. Němci postaví jen do čtyřhry Tommyho Haase, neboť jejich jedničku trápí problémy s ramenem. Za Španělsko při neúčasti tradičních opor Rafaela Nadala, Davida Ferrera i Nicoláse Almagranastoupí Roberto Bautista Agut a Feliciano López.

Francie je favoritem proti Austrálii, protože se může spolehnout na sestavu v čele s dvojicí Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga. Neočekává se tak, že by tým kapitána Patricka Raftera s Lleytonem Hewittem mohl pomýšlet na zázrak. Chybí jim totiž Bernard Tomic, kterého čeká operace zad, a v týmu tak jsou mladíci Kokkinakis a Kyrgios, které doplňuje zkušený Chris Guccione.

Británii si Američané pozvali do San Diega a po vzoru hokejistů se zápas hraje na baseballovém hřišti. Kurt byl postaven v Petco Parku týmu Padres. "Před deseti lety jsem tady viděl pálit homeruny Marka McGwirea," zavzpomínal americký singlista Sam Querrey

Británie spoléhá na šestého hráče světa Andyho Murrayho, na kterého ale připravil výběr USA antuku. "Víc nám vyhovuje, svědčí nám," věřil ve výhodu Querrey.

Američané však přišli o Johna Isnera, kterého do hry nepustí zranění nohy. V nominaci americkou jedničku nahradil Donald Young, který se v páteční úvodní dvouhře postaví světové šestce Murraymu. Domácí spoléhají hlavně na bod ze čtyřhry, ve které se mohou opřít o světové jedničky bratry Bryanovy.

Vítěze utkání USA s Británií čeká zápas s lepším z duelu Argentiny a Itálie. Domácímu výběru už tradičně nepomůže jejich jednička Juan Martín Del Potro, tradiční opora David Nalbandian loni ukončil kariéru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

213
Přidat komentář
MarcelPersch
Něco mi říká, že Roger posílí svoji pozici v Goat debate ziskem Davis cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co, bude nebo nebude?
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam :)
Reagovat
smazaný uživatel
prostě díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
22 minut a Pánes 6:1 první set, Young je tragický, Andy všecko přes jeho BH a pohoda. Hlavně rychle, at je fit na debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem set jenom, ale pohoda. Povinná výhra, Wardo ted může jenom překvapit. Mohl by zkusit Sama aspoň utahat trochu.
Reagovat
smazaný uživatel
chtela jsem napsat, ze Sam uz "odpaluje" s jistotou, ale ono jen uhajit brejk na 3:1 ve ctvrtem byla pekelna fuska.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já naštěstí nekoukám, mrknu na debla asi zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
ale je po brejku, 4:4, pro me.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a taky se uz nekoukam, 0:3 v patem, Sam prestava poznavat mety.. :-(
Reagovat
VlS
A co home runs, daří se?
Reagovat
smazaný uživatel
Po loňské výhře v DC jsem na letošní finalisty tipovala Srby se Španěly. Ještěže jsem si nešla vsadit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď tipuju Francouze a Švýcary, pokud jim vydrží složení.
Reagovat
tommr
vidím to podobně a Francii tipuju i jako celkovýho vítěze ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuju samozřejmě nás, ale nevsadila bych si na to :D:D
Reagovat
Fandina
Já si přeji Švýcarsko a nás. Nemožné to není, stačí vyhrát teď, pak dál, pak v semi zřejmě porazit Francouze. Je to otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
Lze o tom uvažovat pouze pokud bude hrát Tomáš. A i tak nás v SF budou pravděpodobně čekat právě buď Francouzi, což považuju za nejpravděpodobnější možnost, nebo (pokud ještě povstanou) Španělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je podmínka samozřejmě. :) Uvidíme, je to všechno otevřené a věřím, že se Tom rozhodně tak, jak bude chtít, tzn. správně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já samozřejmě doufám, že se rozhodne, že hrát bude, ale nebudu mu mít za zlé, když nebude. Udělal toho pro tým hodně a chápu, že se chce víc soustředit na svou sólovou dráhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, nikdo nemá právo ani důvod kritizovat jeho rozhodnutí, je to jeho věc, jeho kariéra, jeho práce, kterou za něj nikdo neudělá. Takže jak píšeš, můžeme jen doufat, že ho zase uvidíme, neumím si to bez něj představit a chybí mi tam. Ale nemůžu být tak sobecká :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdoby to byl řek, že Stan Wawrinka bude prvního února jediným neporaženým hráčem na okruhu, pokud nepočítáme Robina Söderlinga či Nicolase Allmagra. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Robina jsem obcihl v lete, a je to opravdu schopny hrac...
...v 11:09 jsem si plknul, ze tohle asi zacne vitezstvim Holandanu...

no a mame 19:50, a je to splneno...eh...mozna jsem mel plknout neco jineho:))))

A pozor na Bakkera...pozor na toho chlapa:) Ten muze zlobit:)

-----
SOJKA: Vse humanne zarizeno, pustil jsem ho bezet, a radeji se vratil ke granulim...
Reagovat
smazaný uživatel
v poradku, nezertovala jsem, jde prece jen o zakonneho zastupce Smolicka.. :-))
Reagovat
a.magerova
No víc věřím variantě, že se na obzoru objevil hajný Robátko a zmařil Tvé choutky :-P
Reagovat
smazaný uživatel
...no prave...
decka by brecely.:)
***
Jinak jsem zjistil, ze Stan ztratil set...copak jste tam vyvadeli?:)
Ze Radek ztratil zapas, to si dokazi i predstavit, jak:)
Reagovat
tommr
co máš s de Bakkerem? Myslíš si, že si ho Holandani chystají jako tajnou zbran na Tomáše? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nemuzeme byt vsude, Vlcku.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pche robatko...
...kdybych nevedel, ze sedi v domku, a na mraz ani nepachne, tak bych za tim jelenem ani nepelasil...zase take jelito nejsem...

...ditek se mne zlelelo...
Reagovat
a.magerova
Věřím Ti, že sis Robátka občíhnul, ale ani Ty nemyslíš na všechno, mám fotku pravého důvodu Tvé humanity :-P
http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/898386/foto/01.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pinkne podle mne v deblu, a pozlobi:)

Na Tomase bude stacit Robin, aby ho potrapil, ale to by se fakt muselo hrat na antuce, aby Robin prekvapil, potrapit muze...to jo...ale vitezstvi...eh...to ne...

...debl rozhodne...
...nebo Radek

Ale na muj vkus, jste si to moc pekne malovali vcera...
...krom toho si tipuju do druheho kola Javory....
Reagovat
smazaný uživatel
Ten mne s tou svou zaludovou bambitkou nemuze vuuubec ohrozit:)
Reagovat
smazaný uživatel
:) No to nemuzete:)
Reagovat
tommr
de Bakkera jsem sice ještě debla hrát neviděl, ale je docela možný, že by s deblovým specialistou Rojerem moh vytvořit podobně nebezpečnou dvojici jako jsou Tomáš s Radkem. Stejně ale bude nejvíc záležet na tom jak se Radek zotaví z dnešního vyčerpávajícího zápasu ... :)
Reagovat
Fandina
Robina Haase jsem si všimla když jsem byla na turnaji ve Vídni Hrál úžasně, já ho viděla v zápasu s Vaškem Pospíšilem a byly to super přestřelky. Pak došel až do finále a tam prohrál s Tommym Hasem. Takže pro mě bohužel žádné překvapení, ale doufám, že si s ním Tomáš poradí.
Reagovat
a.magerova
Gratujuju mojim, a furt fandím našim ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A kteří jsou "naši"? :D Jižní a severní Moraváci s nádechem polského a švýcarského akcentu? :D:D
Reagovat
Fandina
a.magerova ... ty jsi z Moravy?
Reagovat
a.magerova
No tak: "moji" jsou nyní dočasně v Srbsku a "naši" jsou v Ostravě :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš nějaké mezinárodní kořeny? :D:D Ještě ti chybí Španělsko ne? Lopezovi už to víc sluší, jak mu dorůstají vlasy :D:D
Reagovat
a.magerova
Fandina: ano z Moravy.
Reagovat
a.magerova
Feliciána jsem dočasně vyměnila za Robina Haase.

Jsme Moraváci jak polena, žádní jinozemci, dokonce ani Češi, prostě si nechceme zkazit rodokmen ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)) Pěkně napsáno. :)
Reagovat
a.magerova
Mám v tom jasno už teď, ani atmosféra finálové Prahy mě nepoplete ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nebral bych tu dnešní Radkovu prohru nějak tragicky. Víte co se říká. Neštěstí ve hře, štěstí v lásce :-) Myslím, že máme letos na co těšit :D
Reagovat
smazaný uživatel
*se máme :-)
Reagovat
Alois_Mlok
Ta prohra není překvapením, nedá se říct, že by Štěpánek byl před zápasem favoritem...
Reagovat
lars
je to prekvapeni. zvlast 2:6,1:6 !!
Kurz byl 1.31.- 3.1
Reagovat
Fandina
Hasse je momentálně 46 na žebříčku a Radek 50, takže by mohl být favoritem Robin, ale u sázkovek nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
to konecne taky doplakal, uz jsem se jezila, ze dojde na 5. set.. :-)
Smrk: ty nohy ma u servu divne, mel by se vic rozkrocit.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lajoviče Radek vyškolil a Stan se s ním docela v TB natrápil. :) Krásná přehlídka BH jednoruč :)
Reagovat
lars
Radek nejak odpadnul ke konci ??
Reagovat
smazaný uživatel
takze co myslis?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem si, že u 1. servisu bude větší rozdíl než 4%. Nakonec teda asi opravdu rozhodlo těch 18 BB.
Reagovat
Fandina
Škoda. Haase byl lepší. Trochu jsem se toho zápasu bála, na podzim, když jsem byla ve Vídni, tak jsem ho viděla hrát s Vaškem Pospíšilem a hrál hodě tvrdé přímé rány. Dneska se mi to tak nezdálo, ale stejně jsem se bála, že Radka přestřílí. Škoda.
Reagovat
VlS
Myslím si, že Radek si není jistej co udělá jeho tělo a možná i nevědomě se šetří, ale s tím asi nemá cenu hrát. Škoda těch nevyužitejch BB, v pátým na to už asi fyzicky nebylo. Těch ztracenejch bodů z toho, že "koncovej míč" nezahraje razantně a soupeř je vrátí, těch je hodně.
Reagovat
tommr
všechno je ted na Tomášovi, kterej musí vyhrát všechny tři svoje zápasy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
DC stál, stojí a bude stát na Tomášovi. Radek je sice výborná dvojka, ale je prostě dvojka. A všichni víme, jak to dopadne, pokud se Tomáš rozhodne v tomto roce dál nepokračovat.
Reagovat
tommr
jj Radek sice těma posledníma výhrama ve finále Tomášovi tak trochu ukrad slávu, ale je jasný, že ty dva tituly jsou hlavně Tomášova zásluha a bez něj budeme letos v háji ... :)
Reagovat
Jan
A možná nejen letos, ale i další roky. Namlsali jsme se, tak šup do 2. nebo euroafrické zóny či jaká by tam byla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpcovi dneska teda vůbec nejde podání, ale ty jeho údery na síti, to je báseň. 9 z 10 tenistů by to zvoralo, ale Radek to dá na jistotu. Na to se kouká krásně. No... zbytek je horší.
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem az zaver, ale Stapec tuhl a ani to sako uz nebylo nej..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, no, já jsem se dřív nedostala k netu. Ty super údery u sítě přicházely hlavně ve 3. setu.
Reagovat
tommr
jsem zvědavej jak bude zítra vypadat v deblu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že dobře jako minule, kdy podle některých neměl k úvodnímu zápasu vůbec nastupovat :)
Reagovat
tommr
posledně proti Djokovicovi to byl pro Radka dobrej trénink, ale dneska ho ten zápas bude stát hodně sil, který mu můžou v tom zítřejším deblu chybět ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že nemáš pravdu, nicméně já to tak černě nevidím vzhledem k tomu, že bude hrát s Tomášem..
Reagovat
VlS
NO ASI BYCH TAM DNESKA RADŠI VIDĚL LUKÁŠE
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde není přece psáno, že by Lukáš vyhrál.. tak Radkova prohra není příjemná, ale není důvod věšet hlavu. :)
Reagovat
tommr
Lukáš by třeba taky prohrál, ale aspon by byl Radek plně fit na debla. Z toho jak se tam v závěru zápasu vyčerpaně motal jsem neměl moc dobrej pocit ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi, mám takové kapky, jmenují se Růžovější svět, tak ti jich pár pošlu :D:D Do zítra má, myslím, Radek dost času na odpočinek, horší by bylo, kdyby hrál jako druhý ne? A má kolem sebe tým, který by ho měl dát do kupy. To samé můžeš říct o Tomášovi, i když je mladší, bude mít mnohem kratší čas na rekonvalescenci a Sijsling zase až tak snadný hráč není, jak se může zdát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem věděl, že Maruška dohraje svůj zápas dřív než Radek. :D Tak to teď můžu v klidu dokoukat a vypadá to, že ještě nebude konec...
Reagovat
smazaný uživatel
ostříhej se prosím :)
Reagovat
smazaný uživatel
To mi něco připomíná... Mám kamarádku, které se Tsonga líbí nejvíc ze všech tenistů. Ale taky mi nedávno říkala, že jeho vlasy se jí teď moc nelíbí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá hrozně, ještě jak mu divně rostou, nevím, jestli chce být jako Gael, ale tomu to rozhodně víc slušelo, Tsongovi vůbec..:)
Reagovat
J.M.
Když měl Tsonga zamlada rovnou vlasovou linii, tak u něj ty delší (spíš vyšší) vlasy byly v pořádku. Ale teď když už zestárl a má kouty, tak dorostlé vlasy opravdu vypadají blbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lajovic zobral set Wawrinkovi. To znamena... Lajovic > Nadal :D
Reagovat
Fandina
Nadal mu taky sebral set ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ee... Wawrinka daroval Nadalovi set :D :D
Reagovat
Fandina
:-) uvidíme, jestli Lajovic vezme ještě jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by potom bolo dvojnásobné > :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se pomalu vracely dobré časy typu SV v podání Španěla? :)
Reagovat
VlS
Robin hraje docela dobře, Radek je nedůraznej, Radku zaber!
Reagovat
VlS
nedůrazné udery jsou Radkova nemoc.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přijde, že Radek hraje hodně měkce a za spoustou míčků vůbec neběhá jako dřív, nebo se mi to zdá? A ani jeho hra u sítě není tak častá jako dřív.. Nevím, je to jen můj dojem.
Reagovat
VlS
No právě.
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml sis taky, že takhle hraje od té operace? Zřejmě má nějaké limity, není divu, navíc Radek nikdy nebyl kdovíjaký ranař. :) Nicméně pořád je platným hráčem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
sice taková trochu přetahovaná, ale důležitý je, že je z toho bodík pro nás :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stepec je ale nenechavec a hraje dal, Lunej.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D blbka jsem :D:D a já si říkala, proč toho Radka v tý telce opakujou :D:D
Reagovat
VlS
Nenechavec to chce na 5
Reagovat
smazaný uživatel
tak Stepce to na 5 bavilo vzdycky nejvic, jde jen o to, zda si to jeste muze dovolit... ?
Reagovat
tommr
to poznáme zítra v deblu. Já osobně si myslím, že už přišel čas kdy by měl singly přenechat mladším a soustředit se jen na toho debla kde je zatím pořád ještě nenahraditelnej ... :)
Reagovat
Padme
myslela jsem, že to bude větší klídek. Ten druhý set se ti moc nepovedl. Ale konec dobrý...
Reagovat
a.magerova
Super první bodík doma :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
Fandina
Roger s Bozoljacem stejné oblečení, podobné postavy, podobné vlasy, ještě, že Bozoljac má tu bílou čepici a brýle.
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu, ale opravdu bych si je nikdy nespletla ani ve stejne celence a oba bez bryli.. :-)
Reagovat
Fandina
Tak ještě přece jenom rozdíl. Roger má červené boty, Ilija modré, oba v souladu s národními barvami.
Reagovat
Fandina
sojka ... ano ano, Roger má čelenku, ale také bych si je nespletla ... úsměv
Reagovat
Fandina
A Roger sympatický rozhovor, jako vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravák hraje levou, levák hraje pravou :)
Reagovat
VlS
to je teda hrozný, každej si dělá co chce, ale v průměru jsou s Rafanem dva standardní tenisti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já hraju levou, píšu pravou a nejsem nic... smutné :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Svačina neví, že Anne Keothavong už ukončila kariéru...
Reagovat
Fandina
snad to není takový prohřešek ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To asi není, ale stejně by to měl vědět... :)
Reagovat
Fandina
já mu to odopouštím ... úsměv
Reagovat
VlS
Důležitější je, aby to věděla Anne, co kdyby to chudák nevěděla:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Anne to věděla jako první... :)
Reagovat
Denis92
Obcas Roger strasne kazi FH..jasna lopta ako teraz na BB a on to totalne zahodi do autu..
Reagovat
smazaný uživatel
hravy a zivacek, puvabna volejbalova smec pri servu, tedy stesti ma, ze si prestal pri pinkani Johnovsky prohazovat nohy.. :-) Ten BH po lajne byl skvostny, ale hraje ho podle me na kratkou ruku a prilis se okrada o variabilitu...
Reagovat
smazaný uživatel
uz tam bezim:) V Moskve to vypada na polskou rez...:)
To asi s Vladimirem Vladimirovicem slehne:)))
Reagovat
smazaný uživatel
hrube podcenil Risuv jednorucak a zaplatil setem.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
...promachnuty lob Richarda, a clovek si rika, to Kyrgiose nakopne...
...a nakoplo to Risu...manifique bh:)

Sestava Francouzu: Gasquet, Tsonga, Monfils, Benetka, a na lavicce nahradniku Simon...

Tak tomu rikam naslapany tym, teda...:)
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz koukam na Fedexe, nam lob vysel.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ted zase neee..

stejny prohoz ale, stary pan zapomina.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
nam tady nevysel bh winner Richarda...Kyrgios si ted tak oddechnul, ze to slo i prez plazmu monitoru:) BB ubranil...takze zatim bez brejku...
Reagovat
smazaný uživatel
my mame set.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale misu jeste nemame.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a my mame brejk:)

Richard chvilku vyucoval, mel "hodinu" s nazvem - efektivita jednorucaku na antuce:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak, to mne ani nerikej, ze nemate pro mne misu...
sice posledni dobou jsem v ni nasel jen granule...
...zadne maso, ale lepsi nez se honit porad na lovu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
u nas to jde rychle, mame druhy brejk i bez vyucovani...
Kyrgios zacina byt upozaden...
Reagovat
smazaný uživatel
my mame prusvih, potrebujeme RB..
Reagovat
smazaný uživatel
u nas to jde rychleji a rychleji, mame dalsi set:)

> Prusvih v Belehradu... Az tak? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
v Belehradu ne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne Novy Sad...

Tady mame brejk hned v uvodu tretiho. Takze se zvedam, jdu ulovit luj, a bezim do Sadu... jeste zes mne pripomnela, ze Sad...bych jak jelito letel zas do Belehradu...
Reagovat
smazaný uživatel
...jo, ale vezmu to pres Kazachstan...tam v patem Goffin bojuje 9:9 :)
Reagovat
Fandina
Davide Gofáčku go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
viiim.. ;-) a uz mame RB.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A my ho ted v Astane dost potrebujem, teda...:(
Litame 2 metry od maleru...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, moc mi tu ne goguj, ja fandim Andrejovi.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak my uz zas v brejku, Vlcku.. :-)
Reagovat
Fandina
soječko ... tak sorry, ale fandíš tomu pravému, už má mečbol.
Reagovat
smazaný uživatel
no mne se dari, 3 MB Andreje, ja vycedil zuby, jedno DFko, UEcko:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne roztrhnes, ale dalsi MB, vycedil jsem zuby, a UE na svete:)

Jenze jak Andrej vyhraje maso nebude..., ale zase bude luj
Reagovat
smazaný uživatel
Bude luj, my mame hotovo...:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
dorazil jsem do Sadu...

...ve chvili, co si Ilija pohraval s mickem, a ukazal, ze ho dokaze pekne udrzet na ramu rakety...
...ukazal, ze to neni uplne umelec k zahozeni...:)
Reagovat
smazaný uživatel
pozde.. :-) come on!!!
Reagovat
gigin
A my máme set :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No a my tu mame prvni problemy...v Moskve sice Janowicz vyhral v suchym,
....ale oficialne pripsali prvni bod Rusku a vede 1:0, ...samozrejmne...
...toz to se potom tezko hraje, jako:D)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100021322

To je dobrej vtip...:)
Reagovat
Fandina
Vážně a to jsem si myslela, že má Rusko pod palcem hlavně OH a oni ovládají i DC ... úsměv
Reagovat
gigin
A Podzus MTO.. to nedopadne dobře :(
Reagovat
smazaný uživatel
...tak nevadi, hlavne, aby dorazili vporadku zpet letadlem, po vysledku 5:0 pro Rusko...:)
Reagovat
smazaný uživatel
... a ja myslel, ze jsi v Ostrave na placku:D))))
a ty ses uplne nekde jinde:)
Reagovat
smazaný uživatel
...nic odchazim lovit...
mej te se:)

sojka: luj ti nechavam pod vetvi, diky za pelech, letim za jelenem:)
Reagovat
smazaný uživatel
dik, jo a nejak humanne, prosim.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ticha tenisova atmosfera...
...Janowicz si dela na kurtu, co chce... slajsuje si, dropuje, volejuje...pinka absolutni exhibici...prvni set v pohodovem tempu...

Ale uprimne...nastoupil Karen Chacanov, ktery ma 17let...takze to je opravdu drsna akce...ale na mladeho kluka se drzi pekne:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ta hala, která je tak do půlky toho stadionu ve mně vždycky vzbuzuje husí kůži a šerednost reálného socialismu v praxi, brr, ale dívám se,že v Novém Sadu to není o nic moc lepší. :) Divím se, že se do takové díry Rogerovi chtělo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak oslava GS Stana, slivovice z Bojnic, srbske cevabcici, dorazit to rakijou...jo, ja bych jel taky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sním o finále Česko: Švýcarsko v O2 aréně v plné síle obou stran. A není to až tak nereálně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale v tom případě mi někdo v tom čtvrtém patře (kam jedině se dostanu) určitě rozbije hubu, protože bych tlačil Helvéty.
Reagovat
Padme
:)) Zkusili bychom našetřit na lepší místa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde tam ani tak o tu cenu, jako o to, že ty spodní řady budou hnedka vyprodané, lístky pro oba fankluby, VIP a Bůhví co všechno. :)
Reagovat
Padme
tak si zkus rychle ve vedení udělat kámoše ;) Ale i vrchní řady jsou lepší než žádné.
Reagovat
a.magerova
Hele bude nás tam takových víc, musíme sehnat lístky vedle sebe ať máme aspoň jakous takous šanci na obranu ;-)
Reagovat
Fandina
Spodní řady se dají také koupit normálně ne, když se jde hned po zahájení prodeje. Ale jinak vrchní zase má výhodu, že nemusíš otáčet hlavu ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Anebo budeme tvrdit, že jsme Švýcaři žijící dlouhodobě v Česku, hele s tím mým moravským přízvukem mi to Češi uvěří :-))))
Reagovat
Fandina
Vůbec si nemyslím, že by tě někdo za fandění Švýcarsku tady šikanoval. Co já jsem zažila, tak je to normální, že vedle sebe sedí dva co každý fandí jinému.
Reagovat
Fandina
Že by mohli Federinka být ve finále je dost možné, ale naše kluci to budou mit mnohem horší, tam se to bude lámat v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý nápad, já su z jihu Moravy, takže pro mě moravský přízvuk nebude problém. Otázka je, jestli nám potom nenaloží ještě víc,když zistí, že jsme z Moravy. :)) Ale co bysme nevytrpěli pro Rogera, třeba z té bitky bude skandál a on nám pošle přání nebo napíše vzkaz na twitteru. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo se sejdem všichni FF ve čtvrtém patře a udělám tam pořádný transparent Tenis portál fandí Švýcarsku. A pan Zabloudil nás všechny zabanuje a Forehand ztratí smysl života. :D
Reagovat
a.magerova
No jižní Morava a severní Morava, to musí vyjít, hodíš do toho pár rakouských výrazů, já pár polských a budou z nás cizinci jak vyšití :-)))
Hele se vsadím, že po vítězném míčku Švýcarů, Forehand a jemu podobní si poběží první pro podpis od Rogera ;-)

Ban neban, za ten risk mi to stojí :-)))
Reagovat
Fandina
Transparent při fandění Švýcarsku je na místě, ale ten nápis Tenisportál ne, protože já třeba budu fandit našim.
Reagovat
a.magerova
OK, ukecám vencape, aby tam bylo "FFF z Tenisporálu fandí Švýcarsku".
Reagovat
Fandina
A takový nápis by byl super a nikdo by nemohl nic namítat. Super!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok ženy. Ať je po vašom. :D Čtvrté patro bude fandit Rogerovi zkrátka.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Fandino, kupuj lístky do spodních sektorů, jinak se budeš muset přidat do Suisse army. :D
Reagovat
Fandina
Mně je to fuk, kde sedím. Minule jsem seděla pár míst od několika fanoušků Argentiny a v Srbsku vedle Srbů. Takže mně nic nepřekvapí ... ússměv
Reagovat
Fandina
mě nic nepřekvapí ... oprava, sorry pro tommra, zase jsem zapomněla ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám ve 2 skvělé zápasy, Kyrgios by mohl překvapit Gasqueta, snad se neprojeví "kromě Austrálie nehraju" komplex, protože má před sebou velkou budoucnost. Jo proti Hewittovi, pro mne tahák prvního dne.
Naši to nebudou mít tak lehké, Švýcaři asi jo, Němci mají šanci vybouchat Španěly, Briti snad po dnešku povedou 2:0, Argentinci taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Predvedl pekny tenis... dlouho jsem nevidel nekoho hrat s takovym nadsenim pro samou hru... vykonu jen zatleskat. Nebal se riskovat dropem, drzel si solidne servis, rad si sel na sit pro winner, dokazal si proste jit pro ten volej... Ve tretim setu, to byla uz takova pekna exhibice:) az mne mrzi, ze se nehraje jeste dal...

Pokud takhle zapinka i proti Nikimu, tak si dovedu predstavit, ze ho porazi...

Mozna by se Raonic nemusel uz ani vracet...treba by se mohl zacit venovat radeji curlingu, mne by fakt nechybel:) (((i kdyz chapu, ze timhle pohledem nastvu ne jednoho jeho fandu:)))
Reagovat
Sonja
Člověk neví, co si vybrat- srbská košťata nebo Miloše, který by se měl jít věnovat carlingu...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, mozna je Milosek takove me UEcko, nebylo to ode mne uplne pekne, uznavam:)
Ale ja si neumim pomoct, neni to spojeno az tak s jeho tenisem...
...ale spise s nekterymi jeho akcemi minuly rok...ktere se mne nejak nezamlouvaly...tak nejak mne to zklamalo...
...abych to vysvetlil... ten curling ho posilam hrat, aby si na nejaky cas pozametal ty sve MTOcka s Juanem, ktereho jsem opravdu litoval, kdy musel kazdou chvili cekat az Miloska namasiruji...to uz prestalo byt o tenise....

Ale ja si myslim, ze ten curling ocenis vic, nez bych ho urazel nejakyma vulgarizmama (((jak tady tehdy padaly)))...nakonec curling je velmi pekny meditativni sport, uklidnuje...treba by mu to pomohlo...se zamyslet:D)))

Btw. jeste si zapomnela na Sojku, ktera posila amiky hrat baseball:D))) Musim se priznat, trochu mne inspirovala....
Reagovat
smazaný uživatel
mne se zas libi tvuj citlivy vyber sportu - pro vyuziti kostatek... jaaaaau.. :-)
Reagovat
Sonja
Nezapomněla, Amíci jdou mimo mě, vyjádřila jsem se jen k tomu, co se mě dotklo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
promin, ja blby kecy taky nesnasim.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
spis vysledek pro mne nejake bolestne vzpominky s Juanem...

...a kdyz si dnes zacla s tim baseballem...tak jsem si rikal, proc ne curling...uprimne, na kostata jsem nemyslel...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Uznal jsem, ze to ode mne nebylo hezke...:)
A ja doufam, ze to staci... i s vysvetlenim proc...
Reagovat
smazaný uživatel
mne zas vyber sportu pro Amiky inspiroval Petco Park.. :-)
Reagovat
VlS
meditativní sport určitě je. 2x jsem se na to zkoušel dívat a pokaždé jsem usnul do 5 minut.
Reagovat
smazaný uživatel
pockej, to je ale hodne objevne, meditativni spanek neznam.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) na oba posledni prispevky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to asi jak s golfem, pro divaka asi spis dobre pro odpolednich dvacet po obede:)
Jako akter se musis hluboce soustredit a maknout... staci jedno psychicke zaskobrtnuti...a muzes poslat cely tym ke dnu:D)
Reagovat
Fandina
U toho golfu je sice výsledek na dlouho, ale když se dívám na přenos, tak tam dávají neustále prostřihy live na jednotlivé rány, že je pořád se na co dívat a jsou zajímavé údery a skore se pořád mění. Takže spát u toho nikdy nemohu.
Reagovat
smazaný uživatel
*Hodne zajimavy duel z prvniho kola se hraje mimo svet. skupinu. Polaci navstivili Moskvu...tohle bude asi horky vikend, ikdyz je tam zima jako v Rusku...:D)

*Jinak nejak nechapu ty nektere predcasne sebejiste kalkulace, bez reflexe kvality nekterych souperu...
...se tu rozebiralo, jak pro Cechy budou lepsi Japonci...a ja nevim co jeste:D)))....jenze to by nejprve museli porazit Kanadany a Cesi Holandany...jako Robin neni zadny nejaky potulny amater....i kdyz antuka by mu sedela 100% lepe...nebo Sijsling, jako nevim...tohle tak jednoznacne pro mne nevypada...
...take pozoruji po ocku Dancevice, a hraje opravdu skvele - tenhle manik...po prvnim dnu to vypada na plichtu. Debl bez debat pro Javory..., chci to videt...jak Japoncici postupuji...:)

*A jen tak nakonec....podle mne nejzajimavejsi zapasy se budou asi rodit mezi Australii a Francii... nebo Nemeckem a Spanelskem...
Reagovat
VlS
No uvidíme, jak se to vyvrbne. Stejně jak ty bych byl opatrnej s tím podceňováním Nizozemska, Kazaši nám to už jednou doma ukázali, jak to taky může dopadnout. Asi nejzajímavější by měli být Němci vs Španělé , to může být vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si dokonce tipuji, ze Holandane zacnou vitezstvim....
Robin je opravdu velmi dobry hrac... i kdyz antuka by mu sedela asi lepe. Tady clovek nikdy nevi, jak tem protihracum (((pokud to nejsou hraci top10))) sedne povrch, ktery Cesi pripravuji...

Nemci x Spanelsko > souhlas:)
ale nakonec vyrovnane to muze byt skoro vsude...

Nejvic tak nejak jasne pusobi Svycarsko x Srbsko... ale i v te sestave bych jeste Srbsko neodepisoval...DC je dost specificke...
Reagovat
tommr
no pokud by naši a Japonsko nepostoupili tak by to bylo opravdu velký překvapení. Podobný selhání jako proti Kazachstánu se snad nebude opakovat i když uznávám, že Holandsko je silnější soupeř. Hlavně na zápas Tomáše se Sijslingem jsem dost zvědavej. Párkrát jsem Sijslinga v poslední době viděl a pokaždý hrál velice dobře. Na tři vítězný ho ale Tomáš dá i kdyby se mu moc nedařilo ... :)
Reagovat
VlS
Taky si to myslím, ale preventivně se zdržuju plánování dalších kol.
Reagovat
letityfanousek
"Vždycky jsem si nechával dvířka trošku pootevřená. Mluvili jsme o tom, že bych mohl hrát, a nakonec se to rozhodlo narychlo. Teď jsem rád, že jsem tady,". Ten je tak neupřímný, abych nebyl vulgární. Najednou není švýcarská jednička a tak chce Wawru zase upozadit a všechny reflektory nasměrovat na sebe. Kdyby hrál Djoko tak tam nejede, takhle si jen zatrénuje, shrábne pozornost jen na sebe a vylepší si reputaci. Smeták jeden
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná polévka se se nejí tak horká, jak byla uvařena.
Reagovat
Roger_Federer
Vsecky "mladi kluci"se na to vykaslali.Aby nebyly unavenkani do sezony.Dedek si to pro jednou rozmysli a zahraje..
Reagovat
Padme
Když máš rodinu, tak je to trošku složitější, než když si po turnajích vozíš nějakou modelku bez práce.
Reagovat
smazaný uživatel
"Zivot je jako jazzova trubka, kdyz do ni nefoukas, nic z ni nevyjde." L. D. Armstrong
Reagovat
VlS
Modelky nejsou bez práce, být modelka a dělat modeling je taky práce.
Reagovat
Stan_Borowitz
I modelka může být i bez práce, stejně jako může být bez práce třeba horník, tak to bylo podle mne myšleno, ne že modeling není práce...
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavé je, že ti, koho se to - na rozdíl od tebe - týká, totiž Švýcaři, to tak nevnímají.

"Švýcaři prožívají v těchto dnech tenisovou euforii. Po nečekaném triumfu Stanislase Wawrinky na Australian Open se radují nad další skvělou zprávou. S čerstvým šampiónem z Melbourne totiž spojí síly Roger Federer a Švýcaři se tak v úvodním kole v Srbsku představí konečně v plné síle. Není divu, že fanoušci helvétského kříže hned pomýšlejí na zisk slavné salátové mísy, kterou už mají dva roky v držení Češi."
Reagovat
Padme
Přesně tak jsem to myslela ;)
Reagovat
a.magerova
No a pak jsou tu modelky, které sice nějakou tu práci mají, ale obětují ji a objíždí turnaje se svou tenisovou láskou.
No a výsledkem může být to, že pokud si ji televizní kamera oblíbí (tedy kameramani a režiséři), může dostat ta modelka práci snů :-))

Myslím, že spojení Toma a Ester přineslo z globálního hlediska velký užitek oběma a navíc se mají i rádi, tak to je pak paráda. Samozřejmě nemyslím, že to byl od začátku kalkul, to né, ale uměli se hezky chytnout a za to jim tleskám ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudinky malé udřené modelky.... Nejlepší je to, že je někdo dává na stejnou úroveň jako horníky...to se mi fakt jen zdá...
Reagovat
VlS
Neboj , nedává, za hornické mzdy by modelky nepracovaly.
To Stan: nevím, jestli nezaměstnaná modelka je modelka. Ta na kterou byla narážka nasměrovaná není nezaměstnaná.
Reagovat
Fandina
Modelka je normální povolání. Je to obor na školách. Takže když je modelka zaměstnankyní a dostane výpověď, tak se s stane normální nezaměstnaná, jako u horníka.
Reagovat
VlS
Kde je skola pro modelky? Já tam půjdu učit. Osobně jsem přesvědčenej, že modelky nemají pracovní smlouvu a zaměstnání. To by na straně zaméstnavatele uzavřel jen blb. Co by dělal s modelkou, která ztloustne, otěhotní, rozbije si usta a podobně, protože by jí nemohl dát výpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Různejch oborů na škole je kvantum. Jsou i obory, které nic užitečného nepřináší. Modelky... hm... no, budiž, já to za užitečný zaměstnání nepovažuju... ale dát je do jedné věty s horníky, kteří dobývají ve tmě, špíně prachu a leckdy v hrozných podmínkách uhlí, abychom si my mohli hřát zadečky, svítit atd. atd. No, tedy to mě opravdu nadzvedlo a hnulo trochu žlučí....
Reagovat
smazaný uživatel
diky zranenim spicek pro me: :-(( Americane bez Johna by snad radeji meli zustat u toho baseballu... Kanada bez Milose a Vaska, co vic psat, "Velka Evropa" marodka nebo nechut, my povinnost, Roger jde za tim, co jeste nema - ruku na srdce, opravdu jste nekdo jiny?.. ;-) Nejnapinavejsi je vlastne mladicka Australie.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No a Svycari taky maji celkem realnou sanci DC vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Američané mají furt nejlepší deblový pár, ale tohle značně zvýšilo šance Britů. Andy si snad poradí s Youngem i Querreym, Querrey porazí Warda. Tohle bych bral jako "jistoty". A pak kdo ví, Ward může v případném 5. zápasu zaskočit Younga nebo můžou Andy s Flemingem překvapit Bryanovce. Ono proč ne, debl jim spolu jde a Bryanovci prohráli i s těmi srbskými košťaty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty za koště považuješ Zimonjiče, který dokázal vyhrát 3 grandslamové turnaje v deblu a byl před čtyřmi lety světovou jedničkou?!
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem, kdo se první ozve :D

V DC Zimonjič selhává jak na běžícím páse, nehledě na to, že tahounem byl vždycky hlavně Nestor. Mám ho za hodně přeceňovaného deblistu. A Bozoljac koště je.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ode me nadsazka z osobni frustrace, ale priznavam, ze se mne i takovy scenar vybavil.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist