Premiérový ročník turnaje v Monterrey vyhrála Bartoliová

9. 3. 2009, 08:36
Aktuality 1
WTA MONTERREY - Francouzská tenistka Marion Bartoliová si po více než dvou letech připsala svůj čtvrtý titul, když ve finále premiérového ročníku turnaje WTA v mexickém Monterrey porazila Číňanku Li Na. Na deblový triumf naopak nedosáhly Češky Benešová se Zahlavovou-Strýcovou.
Marion Bartoliová

Čtyřiadvacetiletá Marion Bartoliová získala své tři tituly v roce 2006, následné čtyři finálové účasti však prohrála, včetně Wimbledonu nebo turnaje v Praze. Čtvrtfinalistka letošního Australian Open po návratu z Melbourne bojovala s virózou a před 14 dny kvůli bolesti paty odstoupila z turnaje v Dubaji.

Šťastnějších okamžiků se dočkala až při premiéře podniku WTA v mexickém Monterrey, kde plnila roli nasazené dvojky. V posledních dvou střetnutích si poradila se soupeřkami z Číny Čeng Ťie a Li Na, která za sebou nechala turnajovou jedničku Agnieszku Radwaňskou a Češky Cetkovskou, Šafářovou a Benešovou.

Finálový duel začala lépe Li Na, jež se dostala do vedení 4-2. Pak však začala kupit dvojchyby a dostala Francouzku do hry. Bartoliová se chytla a nakonec po hodině a jedenadvaceti minutách vyhrála 6-4 6-3.

"Mám opravdu dobrý pocit z toho, jak jsem tu celý týden hrála," těšilo světovou čtrnáctku. "Odehrála jsem tu několik těžkých zápasů. Nejen dnes, ale i v semifinále, přestože jsem to zvládla ve dvou setech," dodala Bartoliová.

Loňský společný triumf ze Stockholmu nedokázaly zopakovat české tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. V Monterrey ve finále podlehly čtvrté nasazené dvojici Francouzce Nathalii Dechyové a Maře Santangelové z Itálie 3-6 4-6.

Benešová však na turnaji s dotací 220.000 dolarů hrála také semifinále v singlu a poprvé v kariéře se tak posune mezi třicet nejlepších tenistek světa. Její forma i z deblových utkání je příslibem pro český fedcupový tým, který koncem dubna v semifinále přivítá tým Spojených států.

Češky i finalistky se z Mexika přesunou do Indian Wells, kde tento týden začíná turnaj kategorie Premier.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Bartoliová (2-Fr.) - Li Na (Čína) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Dechyová/Santangelová (4-Fr./It.) - Záhlavová-Strýcová/Benešová (ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist