Prémie od vlády pro Na Li vyvolaly v Číně ostrou kritiku

29. 1. 2014, 13:47
Aktuality 7
Velkou vlnu kritiky vyvolal v Číně šek na 132.000 dolarů od vlády provincie Chu-pej, která jím odměnila čerstvou vítězku Australian Open Na Li. Třetí hráčka světového žebříčku za triumf v Melbourne inkasovala prémii 2,3 milionu dolarů a podle médií další peníze nepotřebuje.
Profily hráčů
Na Li přebírá šek

Na Li obdržela šek od guvernéra provincie krátce poté, co přistála po návratu z Melbourne. Politikův krok vyvolal rychlou reakci na čínských sociálních sítích.

"Vláda a strana by měly přestat utrácet peníze podle toho, jak se jim zachce," rozčiloval se jeden z uživatelů sítě Sina Weibo. "Peníze jsou od danových poplatníků a dostávat by je měli lidé, kteří potřebují pomoct. Neměly by se zneužívat pro politickou šarádu."

Kritická slova zazněla také od tiskové agentury Sin-chua. "Na Li vyhrála grandslamový titul a bonus od vlády určitě není to, po čem touží nejvíc," uvedla v komentáři. "To zřejmě jen čínští sportovní činovníci mají peníze za tak důležité."

Zatím není jasné, zda dvojnásobná grandslamová vítězka prémii přijme. V roce 2011 pro premiérovém triumfu na French Open dostala jednatřicetiletá Na Li přibližně 100.000 dolarů a částku okamžitě věnovala místnímu ústavu sociální péče.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/306777-na-li-kedysi-dostala-na-stupnoch-facku-od-cinskeho-funkcionara/
Reagovat
PetaM
No já myslím, že se Na Li zachová stejně, jako v roce 2011. Přece jenom, dostat 100.000 $ a 2,3 milionů $ je trochu rozdíl a to Na Li asi nevtrhne :D Když už bych to měl nějak brát, tak je to směšná částka, oproti té, co dostala za vítězství v Melbourne .. :D A opravdu myslím, že si ty peníze nenechá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tých 2,30 miliona vyzerá pekne, ale len daň v austrálií jej vezme cca 50% a možno aj v číne sú nejaké dane tak jej z toho moc neostane.
Reagovat
Titan
Jenže Li Na nedaní v Austrálii, je to Číňanka s čínským pasem i bydlištěm. A Číňané sportovcům peníze z výher neberou (nepotřebují valuty jako náš bývalý komunistický režim). Blbé to má třeba Serena, páč americké daně jsou masakr, stejně jako Španělské pro Nadala nebo Švýcarské pro Federera...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to neviem, ale ked bol rozhovor s cibulkovou o premiach tak spomínala že polovicu jej vezme daň v austrálií.
Reagovat
ptpc
Cibulková je mimo. A opäť sa mi to potvrdilo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist