Překvapení: Berdych prohrál se sedmnáctiletým soupeřem

10. 2. 2009, 13:56
Aktuality 10
Nečekaně krátce si pobyl na svém prvním turnaji od Australian Open Tomáš Berdych. Český reprezentant vypadl v Rotterdamu hned v prvním kole, v němž nestačil na hráče z páté stovky světového žebříčku Grigora Dimitrova. Sedmnáctiletému bulharskému tenistovi podlehl 6-4 3-6 a 4-6.
Tomáš Berdych

Dimitrov loni vyhrál juniorku Wimbledonu i US Open a rok zakončil jako juniorská světová jednička. Na turnaji v Rotterdamu startuje díky divoké kartě od pořadatelů.

Při své premiérové účasti v hlavní soutěži turnaje ATP uspěl především díky odvracení brejkbolů. Už v prvním setu měl sice problémy, ale podání si držel až do stavu 4:4, kdy Berdych další šanci konečně proměnil.

To ale bylo ze strany českého hráče vše. Ve druhém setu prováhal další dvě možnosti vzít mladému Bulharovi podání a když byl Dimitrov při svém jediném brejkbolu úspěšný, dostal se zápas do třetího setu. Ani v něm se Berdychovi nepodařilo soupeřovo podání prolomit, naopak sám za stavu 3-3 znovu zaváhal a Dimitrov už si šanci na první vítězství na okruhu ATP ujít nenechal.

Výhra nad českým tenistou mu zřejmě vynese zápas se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska. Toho v prvním kole čeká Ital Simone Bolelli.

Výhrou 6-3 6-2 nad Chorvatem Ivanem Ljubičičem vkročil do turnaje v druhý nasazený Andy Murray. Jednadvacetiletý Brit si o čtvrtfinále zahraje s Italem Seppim.

Tři míčky od vyřazení byl šestý nasazený Španěl David Ferrer. Proti Jürgenu Melzerovi prohrával v tie-breaku druhého setu už 1-4, ale šesti vítěznými fiftýny otočil a nakonec po dvou hodinách a sedmnácti minutách vydřel postup do druhého kola.

 

Výsledky - Rotterdam (dotace 1,445.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Dimitrov (Bulh.) - Berdych (ČR) 4-6 6-3 6-4
Murray (2-Brit.) - Ljubičič (Chorv.) 6-3 6-2
Monfils (5-Fr.) - Bohli (Švýc.) 6-4 1-0 skreč B.
Ferrer (6-Šp.) - Melzer 3-6 7-6(4) 7-5
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tušil sem to, ale byl sem srab a nevsadil na Dimitrova.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen krátce k Dimitrovovi. Je to velmi talentovaný hráč, juniorský vítěz Wimbledonu a US open. Sledoval jsem ho v juniorském finále Wimbledonu, když porazil finskou naději Henriho Kontinena. Dimitrov měl přitom problémy s ramenem, nemohl podávat plnou silou a přesto vyhrál 2:0 na sety a skoro nechyboval. Zaujal mě jeho bekhend jednoruč, který je opravdu velmi dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle mnohých má být Dimitrov nástupcem Federera, takže není divu, že si začíná připisovat první skalpy!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak mimochodem, nějaký zkušený "tipér" z Tenisportal.cz, tipoval "méně než 18,5 gamů" - tomu se dá akorát tak zasmát:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov dodneška nevyhrál zápas na challengeru. Podívat se na to tak je statisticky "jasný" jak to podle čísel mělo dopadnout, ale známe Berdycha a jeho nervy v zápasech kdy to nikdo nečeká ;) + kvalitní hra soupeře = prohra
Reagovat
smazaný uživatel
Okoun: Už jsem to psal na diskuzi, že smát se nevydařenému tipu je ubohost. To se prostě stáva, nikdo není neomylný. Zajímalo by mě, zda by si měl stejnou dlouhodobou úspěšnost jako Dabelsobul.. Pochybuji..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych samozřejmě neměl takovou úspěšnost, to ani něříkám, dabelsoul je prostě třída - palec nahoru! Ale musím se smát tomu, jaký byl Dimitrov outsider a nakonec nejenom, že si neutrhl ostudu, ale dokonce Berdycha porazil...
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov je mladý, hladový, neměl co ztratit. Asi zavětřil Berdychovu nejistotu a šel si za tím. Ono to ale klidně mohlo skončit ve dvou setech pro Tomáše..ale šance nevyužil a je to ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych ten zápas někde viděl, podle statistik a průběhu zápasu se mě totiž zdá, že od druhého setu to byla bulharova kvalita, která rozhodla, víc než Berdychovi chyby. Každopádně v sedmnácti kloubouk dolů..
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic má konkurenci:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist