Překonala jsem vlastní očekávání, přiznala Heninová

28. 1. 2010, 11:47
Aktuality 3
Kvůli dlouhé pauze sice nemohla být v Melbourne mezi nasazenými tenistkami, historie jejích úspěchů i letošní forma ale Justine Heninovou řadily mezi největší favoritky na titul. Belgičanka prognózy vyplnila, v noci na dnešek smetla Číňanku Jie Zheng a postoupila do finále. Grandslamové finále přišlo docela rychle, diví se ale bývalá světová jednička.
Justine Heninová (© australianopen.com)

Heninová, která po generálce v Brisbane hraje v Melbourne teprve druhý turnaj po návratu k tenisu, postoupila do finále poté, co deklasovala Číňanku Jie Zheng. Sedmadvacetiletá rodačka z Lutychu vyhrála za 51 minut 6-1 a 6-0 a paradoxně v semifinále sehrála svůj nejjednoznačnější zápas na turnaji.

Díky dnešní výhře si Belgičanka zahraje své první grandslamové finále od US Open 2007, kde porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou. "To grandslamové finále přišlo docela rychle. Čeká mě hodně věcí, s nimiž se budu muset vyrovnat. Poslední týdny mi vzaly hodně energie. Nevím, co se stane," řekla s vyhlídkami na souboj s aktuální světovou jedničkou. 

Sedminásobná grandslamová šampionka Heninová startuje v Melbourne po své dvacetiměsíční pauze na okruhu díky divoké kartě od pořadatelů. Vzhledem k tomu, že nebyla nasazena, narazila už ve 2. kole na turnajovou pětku Jelenu Dementěvovou z Ruska a v dalších zápasech bojovala tři sety s Ruskou Alisou Klejbanovovou a krajankou Yaninou Wickmayerovou. "Měla jsem těžký los, už jsem tu prožila hodně tlaku," řekla Heninová.

Čtvrtek na Australian Open:

Před semifinále s Jie Zheng, s níž se utkala pouze jednou před pěti lety, se snažila udržet své emoce pod kontrolou. "Věděla jsem, že to bude hodně těžký zápas. Zvlášť proto, v jaké jsem situaci, protože jsem byla hodně vzrušená z toho, že bych mohla být znovu v grandslamovém finále. Musela jsem být hodně opatrná a svou práci jsem odvedla dokonale," řekla po jasné výhře.

V sobotu čeká vítězku Australian Open z roku 2004 poslední krok k tomu, aby získala už na druhém turnaji po comebacku grandslamový titul. V cestě jí však stojí favoritka Williamsová, jež vyhrála všechna čtyři melbournská finále, do nichž postoupila. "Nebyla bych upřímná, kdybych řekla, že když už jsem ve finále, tak nechci tenhle turnaj vyhrát. Je to poslední zápas na turnaji, takže do něj dám samozřejmě všechno," uvedla někdejší světová jednička.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nebud tak skromná Justine, tennis to je neco jako sex. To se nazapomíná.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně řečeno ;)
Ale mezi náma, tenis se zapomíná jako sviň, bohužel ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, v sexu se nemúžeš netrefit, zato v tenise je kurt někdy strašně malej najednou, a o míčku ani nemluvím :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist