Předvedli jsme nejlepšího debla, shodli se Štěpánek a Berdych

7. 3. 2009, 18:26
Aktuality 2
Nasazení Radka Štěpánka s Tomášem Berdychem do čtyřhry se českým tenistům opět vyplatilo. Jejich čtyřsetové vítězství nad Michaelem Llodrou a Richardem Gasquetem přiblížilo tým nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila v ostravském zápasu prvního kola Davisova poháru proti Francii na jedno vítězství k rozhodujícímu třetímu bodu.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Štěpánek s Berdychem jsou pro český výběr zárukou jistoty. Když je třeba, týmu v deblu pomáhají jistými body. "Dneska jsme předvedli nejlepšího debla, co jsme spolu sehráli. Přišel v nejdůležitější moment a doufám, že nám to pomůže do nedělních dvouher. Ty sety, co jsme vyhráli, vypadaly možná lehce, ale my jsme hráli velmi kvalitní zápas," řekl na tiskové konferenci Štěpánek.

Pár elitních českých singlistů se prý na dvorci nedává svazovat žádnými speciálními pokyny. I dnes prý zejména improvizoval podle dané situace. "Těžko mluvit o taktice. Já se budu vždycky snažit tvrdit hru zezadu, Radek mi pomáhá ze sítě a výborně servíruje. To je náš styl a záleží jen na tom, jak se nám to sejde. Nevymýšlíme žádnou taktiku, naše hra je vždycky stejná," podotkl Berdych.

Pak však připustil, že se snažili využívat slabin Gasqueta, který je horší na síti. "Llodra je na síti zkušenější. Když byla šance, tak jsme se to na síti snažili hrát přes Gasqueta," prozradil Berdych.

Francouzský kapitán Guy Forget se nakonec nenechal zviklat výtečným Tsongovým představením v pátečním singlu a dal důvěru původně nahlášené dvojici. "Tsonga po tom, co se mnou v pátek předvedl, přilil olej do kotle spekulací. Nevěděli jsme, koho postaví, taky měli jako my dvě varianty. Ale pro nás se rozhodli správně," řekl Štěpánek, který si pro utkání nechal na levý bok našít podobiznu lva. "Chtěli jsme mít místo vlajky něco jiného, abychom se rvali jako lvi," usmál se.

Francouzi se soupeřům těžko dostávali pod kůži. Česká dvojice předvedla vyváženější výkon, což hosté po utkání uznali. "My jsme začali nervózně, což se projevilo na naší hře. Oni sehráli solidní zápas, ale byl to jen debl a zítra se hraje dál," uvedl Llodra, který však měl výtky na adresu hlavního rozhodčího.

Na kurtu se s ním dostal i do slovní rozepře, když si stěžoval na pokřiky diváků mezi prvním a druhým podáním. "Já z toho neviním diváky, protože je to Davis Cup a atmosféra je specifická. Od toho je rozhodčí na umpiru, aby diváky usměrnil, ale on bohužel dneska spal," prohlásil Llodra.

Forget si nevyčítal, že raději místo Gasqueta nedal přednost Tsongovi. "Nepovažuju to za chybu. Chtěli jsme ušetřit síly na neděli. Myslím, že tenhle pár byl dost dobrý na to, aby zvítězil. Rozhodlo jen pár chyb," řekl Forget.

Češi už věří, že v neděli vítězství v jednom z utkání urvou. "Cesta je pořád ještě dlouhá, ale máme na to dva pokusy a věřím, že se to podaří," dodal Štěpánek, který v neděli zahájí program duelem proti Gillesu Simonovi.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
zde73
no doufejme ze ten bod nekdo urve!a tesme se na del potra s nalbandianem!
Reagovat
smazaný uživatel
raději nepředbíhej:-)ale já jim taky věřil a věřím.Snad bod udělá Štepec.Když ne tak To Beda dotluče k vítězství!Tsonga nemůže hrát pořád tak jako hrál v pátek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist