Přečkal jsem krizi a pak udeřil, komentoval Berdych

29. 6. 2010, 08:20
Aktuality 21
Tomáš Berdych v úvodu včerejšího utkání ve Wimbledonu s Němcem Danielem Brandsem prožil krizi, ale pak se mu podařilo vyčerpání překonat a postoupit do čtvrtfinále. V něm se utká s obhájcem titulu Rogerem Federerem. Je přesvědčen, že má proti němu šanci, ale musí hrát podstatně lépe než dnes.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Po prvním setu jsem to úplně dobře neviděl. Měl jsem toho opravdu plný brejle," řekl Berdych, kterému nevyhovovala ani hra 98. hráče světového žebříčku. 

Brandsova hra mu připomínala Chorvata Iva Karloviče, známého tvrdým podáním. "Tráva je pro něj ideální. Dobře servíruje...a nepotřebuje nic zezadu hrát. Hra je rozkouskovaná a proti takovým hráčům se hrozně nepříjemně hraje. O to víc si toho vítězství cením," dodal.

Berdych přičítal svou únavu velkému počtu turnajů a zápasů. "Turnajů je spousta, pořád se hraje. Třeba jsem si ale jen dnes vybral krizi. Cítil jsem se špatně první set, ale pak se to rozjelo a bylo to dobrý. Doufám, že to zůstane jako poslední tři sety dnes," řekl Berdych, který zvítězil 4:6, 7:6, 7:5 a 6:3.

Podle něj je nejpodstatnější, aby se správně připravil na středeční čtvrtfinále s Federerem. "Teď je potřeba vymyslet nejlepší program, abych se dal do kupy na středu - vyhrabat poslední síly," prohlásil nejlepší český tenista.

Myslí si ale, že na každý pád bude střet s Federerem příjemnějším utkáním. "Ať dopadne jakkoli, bude se víc hrát a bude to vypadat víc tenisově," prohlásil Berdych, který při posledním utkání Federera na turnaji v Miami porazil. "Mohlo by mi to pomoci, ale ve středu to bude úplně jiný zápas, bude se hrát na tři sety," řekl Berdych.

Podle něj je Federer nejnebezpečnější tím, jak dokáže měnit hru. "Ale když se bude dařit a budu hrát dobře, určitě líp než dneska, tak tam ta šance pořád je," řekl Berdych o svých čtvrtfinálových vyhlídkách. "Budu se především snažit se soustředit sám na sebe, na svůj výkon, ne na něj a na věci kolem."

Dal by přednost tomu, kdyby se hrálo na kurtu číslo jedna a ne na ústředním dvorci. "Možná jsem na jedničce sehrál víc zápasů než on. On hraje pořád na centru...takže by byl překvapenej, kdyby čtvrtfinále hrál na jedničce," řekl Berdych.

"I když přece jen centrkurt ve Wimbledonu, to je něco jiného. Také je potřeba to někdy zlomit a vyhrát s takovýmhle hráčem i na centrkurtu," dodal český tenista.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
mne pride tomas aj s rogerom nejaki nevyspitatelni, fedex cim dalej tym viac :) sance by som videl 51:49 pre fedexa aj ked tu vsetci tomasa skor odpisuju ...podla mna ho fedex podceni
Reagovat
QPR_Draxter14
po porážce v miami ho určitě nepodcení !
Reagovat
smazaný uživatel
Ja proste porad nevim, mam Toma fakt dost rad ale nekdy me udivuje, do haje vzdyt ona je nejtalentovanejsi tenista na okruhu, ma po RG dva dny volno a hraje turnaj na nejmin vysilujici trave a on uz nemuze, tak snad kdyz ma na to jit zas do desitky tak poradne makam ne?...MOzna je to jen muj pohled z vnejsku a jak je to prezentovano na verejnosti, ale prijde mi to stejne mit takovou vuli jako rafa nebo roger tak je Tomas asi ted trochu jinde, nicmene treba se k tomu dopracuje
Reagovat
smazaný uživatel
*tydny
Reagovat
smazaný uživatel
Když si to tak vezmete oba zatim stratili 3 sety ale ja si myslim ze Berdych mel soupere tezsi nez Roger,ale vím ze to nic neznamena ale doufam ze ho tomas potrapi a vyuzije vsechny sance co bude mít....

Rád bych udelal TIPOVACKU jak zapas skonci???muj tip je 3-2 pro Federera
Reagovat
steve79
No já se nemůžu dočkat zítřka. Doufám že ho Roger porazí ve třech setech.Dneska jsem četl v novinách že Fedex na to už nemá vyhrát Grand slam, tomu já nevěřím. Minulý rok, když prohrál na AO tak ho skoro všichni odepisovali a potom vyhrál Madrid,French Open a Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nechceš, aby to byl vyrovnanej, kompetetivní zápas? To jsi fanoušek tenisu? :-)))

Dlužno dodat, že Federer poslední dobou vyhrával GS hlavně díky tomu, že to soupeři proti němu psychicky nezvládli. Třeba Davydenko ho na Aus. Open klidně mohl dát, měl to rozehráno báječně, ale pak se po jednom nevydařeném míči totálně položil a následně nebyl hodně dlouho schopnej zhahrát kloudnej balón.
Reagovat
smazaný uživatel
Čili jestliže se federerova aura poslední dobou přece jen poněkud rozplývá, zvětšují se šance, že jej někdo na GS porazí.

That aside, Tomáš podle mě zatím nemá na to, aby jej na trávě (a v zápase na tři vítězné sety) porazil. Rozhodne asi jeho horší pohyb na trávě.
Reagovat
nando
Jo jo, ten zápas bude hlavně o Tomášovi a jeho hlavě. Nemyslím si, že ho bude RF nějak drtit, při vší úctě k Rogerovi na to ted prostě nemá. Když se z něj Berďa neposere, očekávám vyrovnanej zápas. Ale mírně favorizuju RF, fandím Tomovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. :-) Bylo by pěkné, kdyby mu Berdych vzal aspoň jeden set, dva již by byla úplná senzace.
Reagovat
steve79
Matej:To není tím že to proti Federerovi psychicky nezvládnou, to je blbost.Kouzlo je v tom, že Fedex dokáže udržet kvalitu svoji hry celej zápas, za to jeho soupeři hrajou třeba půlku zápasy dobře.Dám příklad poslední zápasy na Masters. Masters se hrajou na dva vítězný sety, kratší dobu než Grandslamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tím chci říci, že to poslední dobou není tak, že by je Federer vyloženě vybouchal z kurtu, nýbrž mají v zápase třeba i dobrou šanci, ale furt maj v hlavě, že hrají proti Velkému Rogerovi a to nezvládají. Viz Davydenko na Aus. Open. Set a půl hrál báječně, pak zkazil relativně snadný míč, jenž by mu pravděpodobně přinesl vedení o dva breaky a pak ve zbytku setu a další set a půl pomalu nebyl schopen dát balon do kurtu.
Reagovat
nando
Typickej příklad byl v 1.kole Falla, ten se úplně rozložil. RF nezahrál žádný fantastický míče, naopak dopřál Fallovi 2 šance na vítězství, ale ten to prostě nezvládnul. A vím, že když tuším v Římě porazil Rogera Gulbis, tak říkal, že když podával na vítězství v zápase, tak se celej rozklepal a nebyl schopnej dát ani normální servis. Psychika je holt strašně důležitá!
Reagovat
steve79
No já se nemůžu dočkat zítřka. Doufám že ho Roger porazí ve třech setech.Dneska jsem četl v novinách že Fedex na to už nemá vyhrát Grand slam, tomu já nevěřím. Minulý rok, když prohrál na AO tak ho skoro všichni odepisovali a potom vyhrál Madrid,French Open a Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, teď jsem si vzpomněl, že Tomáš na Aus. Open porazil Robina Haaseho 6:0, 6:3, 6.3 --- no to musel Haase hrát a servírovat naprosto otřesně. Nebo Tomáš hrál tak skvěle?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by Tomáš měl seriozně zapracovat na kondici, jestli se už v prvním setu cítí unavanej. Vždyť po RG čtrnáct dnů nehrál turnaj a tady nějak fyzicky náročné zápasy (s možnou výjimkou zápasu s Istominem) nehrál.
Reagovat
nando
Podle mě jsou to kecy, možná nějaká taktika před RF či co. Přeci nemohl být unavenej v 1.setu a pak být v pohodě, to nedává smysl. Spíš prostě na začátku nebyl v tempu, nedostal se do zápasu. Ale fyzičku zlepšit musí, to je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Fyzičku má Berďa dost dobrou, o to nejde. On je jen takový typ člověka, kterého může rozhodit třeba úplně malá drobnost nebo se špatně vyspí. Taky je o něm známo, že nerad hraje s neznámými hráči. Kdyby hrál včera proti nasatenýmu hráči, vypadalo by to podlle mě úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Obzvlášť pokud to říká Lucie Šafářová, tak jsem tomu ochoten věřit. :-))) I když na druhou stranu, na RG v pátém setu se Soderlingem zrovna čerstvě nevypadal, tj. nemám dojem, že by mohl být úplně spokojen se svou kondicí.
Reagovat
nando
To nehraje nikdo rád proti hráčům, který neznají. Sám Tomáš říkal, že tehdy na OH porazil RF díky tomu, že ho neznal a nevěděl co mé od něj čekat. Taky si myslím, že kdyby v 1/8 hrál třeba s Davyděnkem, bylo by to mnohem lepší než ten Brands.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist