Pražský turnaj WTA má skvělé obsazení. Z Top 10 dorazí Halepová a Bencicová, hlavní soutěž budou hrát čtyři Češky

22. 7. 2020, 10:42
Aktuality 59
Turnaj WTA na antuce v pražské Stromovce, který se odehraje od 10. do 16. srpna, slibuje skvělé obsazení. Herní pole vede světová dvojka a dvojnásobná grandslamová šampionka Simona Halepová, z elitní desítky přijede ještě Švýcarka Belinda Bencicová. Do hlavní soutěže zasáhne kvarteto českých tenistek.

Letošní ročník největšího turnaje na našem území svým obsazením rozhodně nepřipomíná nejnižší kategorii International, ale minimálně o třídu vyšší akci. Kromě Halepové a Bencicové se představí Petra Martičová (15. v WTA), kometa letošní sezony Jelena Rybakinová (17.), finalistka loňského French Open Markéta Vondroušová (18.) či Maria Sakkariová (20.).

V hlavní soutěži se kromě Vondroušové z domácích hráček objeví ještě Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Jako poslední se do hlavního losu vešla Alison van Uytvancková, 57. hráčka světa. V kvalifikaci budou o místo v hlavní soutěži bojovat Kristýna Plíšková a Barbora Krejčíková.

K dispozici mají pořadatelé také divoké karty pro hlavní soutěž i kvalifikaci, české pole by se tak mohlo ještě rozšířit.

Prague Open se bude hrát s dotací 225.500 dolarů. Je to nový turnaj zařazený do kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení J&T Banka Prague Open. Hrát se bude bez diváků.

Turnaje pražské úrovně mohou mít obvykle jen jednu hráčku z elitní světové desítky, ale vzhledem k mimořádné situaci mohli organizátoři po dohodě s WTA pozvat dvě. Celkem by mělo hrát šest tenistek z elitní dvacítky.

"Do Prahy se chystá patrně největší sportovní událost roku 2020 v České republice. Pokud se nestane něco nečekaného, tak opravdu budeme mít něco zcela mimořádného. Máme ve startovním poli takové hvězdy, o kterých se nám nikdy ani nesnilo. Je to nejsilnější turnaj v historii, který tady kdy byl," řekl na tiskové konferenci prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Mimořádné je získání předloňské vítězky Roland Garros a úřadující wimbledonské šampionky Halepové. Ta by měla týden před Prahou hrát v Palermu. "Komunikace s její manažerkou byla napřímo. Došlo i k přímému spojení, kdy jsem já se Simonou osobně diskutoval možnosti. Vzhledem k tomu mixu to za pět minut dvanáct vyústilo v dohodu se Simonou," popsal ředitel turnaje David Trunda. "Těším se na turnaj v krásné Praze. Uvidíme se v srpnu," vzkázala Halepová na videu.

Loni v Ostravě pomohla Rumunkám k vítězství v 1. kole Fed Cupu a Kaderka byl nadšený, že ji v Česku přivítá znovu. "Je to jedna z nejsympatičtějších hráček na okruhu a skutečná hvězda. Mimo to, že je to úžasná tenistka, je to taky výborný člověk," ocenil.

Divokou kartu už dostala Eugenie Bouchardová, která od finále Wimbledonu v roce 2014, v němž podlehla Petře Kvitové, na další výrazný výsledek čeká. V žebříčku je momentálně až na 332. místě.

"Jsem nadšená, že si na Prague Open zahraju. V Praze jsem nikdy nebyla. Je to jedno z evropských měst, které jsem vždy chtěla navštívit. Takže se tam těším. Děkuji za divokou kartu," uvedla na twitteru kanadská tenistka.

Tenisová sezona je kvůli pandemii koronaviru přerušená od března a ženský tenisový okruh by se měl rozjet již 3. srpna na antuce v Palermu. Následuje právě Praha a souběžně hraný podnik na tvrdém povrchu v americkém Lexingtonu. Pak by se měly tenistky přesunout do New Yorku, kde se ve Flushing Meadows uskuteční přesunutý turnaj ze Cincinnati a následně US Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

59
Přidat komentář
Fandina
Reagovat
FulnekUltras
ahoj babi, vše ok?
Reagovat
FulnekUltras
zřejmě vzdušná sabotáž v Chorvatsku ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
paddy
i díky inteligentním sportovcům...
Pelta: "My fotbalisti jsme geneticky trochu jiná třída. Moc chytrejch hráčů neznám."

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/650370/ohnisko-koronaviru-v-prazskem-klubu-nakazu-roznesla-divka-od-baru-brcko-pry-jelo-dokola.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

a nezabrání tomu ani masové protesty nezaměstnaných na Ostravsku :)
https://www.youtube.com/watch?v=X3E0z8oEDU8
Reagovat
FulnekUltras
kovidpárty béčkových potetovanců

čecháčkové mají buď absolutní srdíčko nebo na všechno serou

ještě dobře, že teď už se tady pojede víc lokálně
Reagovat
PetaM
Ty jsi ale hloupoučká. Ani nevíš, proč ta demonstrace byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně se Frick dočkal tenisového zápasu na centru na jeho milovaném ostrově mezi Florencí a Vltavskou.

Pocity? Vlastně jako kdybych tam tenis už někdy viděl. Asi se mi s tenisem slily vzpomínky na beach v roce 2014 a 2015 nebo na florbal v roce 2016 (ježiš, to už je let) + moje vize, jak by tam tenisový zápas vypadal, když jsem se na centr chodil dívat při dvojtunajích pořádaných ČLTK.

Kombinace toho modrého povrchu, modrých sedaček a modré oblohy z toho udělaly hezký vizuální zážitek, který asi neuniknul i těm, co se dívali na O2 Tenis.

No a samozřejmě - krásný výhled odevšad.

Finále Lucky (2016) nebo Petry (2018), které by tam přivedly dozajista více diváků než dovolovala ona pastouška z lešení, by na ostrově byla úchvatná.

Tak aspoň díky za toto. A třeba se někdy dočkáme.

https://abload.de/img/img_20200718_133604yajvk.jpg

Muchova - Swiatek 6:4 2:6 10:8 - matchball
https://www.youtube.com/watch?v=cT_SkJESwaw&feature=youtu.be
Reagovat
Frick
By to šlo udělat krásně pro nějakých 1600 diváků.

Schmid by položil antuku stejně, jako jí položil na DC do bratislavskýho NTC a bylo by.
Reagovat
Frick
Pardon - Fed Cup.

25 000 Euro = 660 000 Kč.

ty vole, to ten montovanej nesmysl musel stát víc v tý podělaný Stromovce.

https://sport24.pluska.sk/tenis/fed-cup/bratislavskom-ntc-polozili-antuku-bliziaci-fed-cup-spas-25-tisic-eur

Ať jdou někam.
Reagovat
603262
Jak je možné, že WTA nepovolila v Praze diváky, když o týden dříve v Palermu se s diváky hrát bude?
Reagovat
paddy
o tom nerozhoduje WTA, ale překvapivě hygiena

https://www.youtube.com/watch?v=p8I0jY0S91Y
Reagovat
603262
Kaderka nechce riskovat, že by se něco pokazilo, tak to dají raději bez diváků a svede to na WTA. Nerozumím, proč nedají do prodeje blbých 500 vstupenek. V Palermu se hrát s diváky bude a budou mít na sobě rousky , tak bych to klidně udělal i tady. Míst je dost, tak by se mohlo klidně o metr sedět. A hlavně se hraje venku, tak nevidím důvod to takhle sabotovat.
Reagovat
FulnekUltras
přesně - šachovnicově 2 m rozestupy - a venku není co řešit
Reagovat
misa
Hygienici, epidemiologové... Lidi, kteří mají dnes obrovskou moc, ale za nic nenesou zodpovědnost. A kteří si myslí, že na jejich platy se najdou ze státního peníze vždy. Tak proč by neničili život druhým.
Reagovat
misa
Např. vedoucí KHS v Ostravě, která vyhlásila opatření s okamžitou platností a podnikatelé zase mohli sčítat zbytečné ztráty. Když pak měla čelit kritice, tak řekne, že už má před důchodem a nějaké problémy, tak si zaslouží klid. To je úroveň :)
Reagovat
SwissMaestro
když vidím jak se tu v naší zemi zas vyvolává panika tak nice nebude nakonec, a takto to prosím bude dokola několik let :D ....je nárůst tak šup, zavřeme to znova :D musím se smát :D
Reagovat
FulnekUltras
jako od začátku jsem to bral a doteď beru naprosto vážně - ale postupem času, jak vyplouvaly souvislosti, se z toho stále víc stává hlavně mediální masáž s dlouhodobým cílem uměle vyvolanou "krizí" zadlužit a zotročit normální pracující lidi - neboť dřívější očekávání globálních velkoparazitů, že na ně pod zástěrkou "pomoci válečným uprchlíkům" budou dělat Arabové a černoši, podle očekávání selhalo

výsledkem je zoufalá snaha informačně stále profláknutějšího prolhaného globál-"mainstreamu" vyrobit aspoň co nejvíc vystrašených pohůnků z řad "poctivého" bělošstva

samozřejmě že zdraví je vždy to nejdůležitější - ale ve druhé rovině života nám neúprosně ubíhá čas, který už si normálně uvažující lidi cíleně rozkrádat prostě nenechají

jasně, že ještě nějakou dobu bychom měli dodržovat stará známá preventivní opatření - ale není už dál možné ekonomicky všechno umrtvit - to s sebou přináší sekundární a terciární důsledky, které jsou řádově mnohonásobně horší než celý slavný virus - o tom jsme se za poslední půlrok přesvědčili dostatečně - stejně jako o následcích redukce lékařské péče, přímého poškození zdraví seniorů z narušené psychiky a nepohybu atd.

takže buďme rozumně opatrní, ale zároveň pořád myslící a aktivní, rozhodně ne zmanipulovaní a posraní - to nás může zničit podstatně víc než celý covid - a nejvíc to bude samozřejmě vyhovovat hrstce óbrhrabošů z velkoparazitního globálšmejdu
Reagovat
FulnekUltras
střízlivě opatrní - a určitě i 100% zodpovědní a ohleduplní ke svému okolí

jinak musím ještě (opět) pochválit Ivoše - za velmi dobré osobní hodnocení Simonky - já tam snad s bezpečnostním odstupem nakonec vlezu přes plot ;-)
Reagovat
blax
Bouchardka právě oznámila účast v Praze na instagramu.
Reagovat
paddy
je, že na některých turnajích se objeví hráči, kteří by tam normálně nejeli
jako Serena v Lexingtonu

selhává ale argument, aby se začalo hrát kvůli slabším, méně finančně zajištěným hráčkám

těch pár turnajů obsadí vršek žebříčku :)
Reagovat
tommr
turnaj díky tomu získal kvalitu, která je srovnatelná s úrovní mnoha turnajů kategorie Premier ...
Má to ale i svoje nevýhody, protože je tím pádem pro naše hráčky velice obtížné se na turnaj vůbec dostat. Doufám, že k dosavadním 6 českým hráčkám přibude ještě několik dalších prostřednictvím divokých karet. Myslím si, že by si to s ohledem na letošní výkony zasloužily zejména Tereza Martincová, sestry Fruhvirtovy, Nikola Bartůnková a Linda Nosková ...
Reagovat
makro99
Jj, jak jsme čekali, je to našlapaný. Zajímavý je, že je až tak výrazná většina holek z východní Evropy; a když už jsou ze Západu, tak se jmenují Benčič a Mladenovič...
Reagovat
paddy
Nebo Petkovič
Reagovat
paddy
Nebo Petkovič
Reagovat
PeschkeFan1
Nevíte kde dneska sledovat? Nemůžu to nikde najít.
Reagovat
jirkaS
https://live-stream365.com/sport/tennis.php
Reagovat
misa
https://www.jokerlivestream.com/
Reagovat
Hector21
Hmm, tak Nastěnka mi přijede do Prahy a ani se na ní nemůžu jít podívat... Tak to je zase smutnej příběh.
Reagovat
blixa
Šmarjá, tak už jí konečně požádej o ruku a nebreč tu furt !!! ;-)
Reagovat
brixner
Jajaj...Nastěnku chcem za žénu!!!
Reagovat
blixa
Do fronty za Hectora ! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Jsou v životě lidském situace, kdy vše nepodstatné musí stranou. ;-)
Reagovat
603262
Tak prý bez diváků. Tak ťo ať si ten turnaj strčí do pjdele. Divak má možnost vidět takové hráčky a oni to dají bez diváků.
Reagovat
tommr
to se dalo čekat. Mediální mrdky už nějakej čas ze všech sil rozdmýchávají hysterii a paniku a pokud to bude takhle pokračovat tak je jen otázka času kdy se zase všechno pozavírá ...
Reagovat
FulnekUltras
už je to celé normální kampaň - a kurevsky sofistikovaná
Reagovat
603262
Jak to bude se vstupem do areálu? Před týdnem se psalo, že lístky půjdou do prodeje s omezenou kapacitou. A dneska jsem se dočetl na stránkách tenisovysvet.cz, že to bude bez diváků. Tak co je pravda? Díky
Reagovat
gigin
Zavolaj Kenovi.
Reagovat
603262
Tvoji mamce zavolám a zeptám se.
Reagovat
com
beztak zadnej turnaj nebude, jak tak koukam na denni prirustek nove nakazenych :D
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím. Prymula varuje, že druhá vlna může přijít naplno během pár dnů, Hamáček připouští možnost odložení voleb...
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že se chlapcům nebude chtít od koryt ...
Reagovat
gigin
Jj, já jí řeknu, že jí bude volat 603 262 ...
Reagovat
brixner
Šoupni mi ho taky do zpráv, maminka dozajista nebude litovat, vo to strah nemam :-))
Reagovat
EllNino
Palicova, Havlickova
Reagovat
George_Renel
Nevím z jakého důvodu ji dostala Evžena?
Reagovat
SpacialRecognition
Evžena???
Reagovat
SpacialRecognition
Už vidím, Bouchard. Nechápu proč :D
Reagovat
blixa
Je prej sexy ... ;-)
Reagovat
brixner
Hele Blixa, na mě Evža šáhnout, du hned ždímat trenky! Ale já vim, tebe bere matka...chápu, taky sem se už jednou nechal svázat a... :-))
Reagovat
FulnekUltras
nevratné zhmoždění topořivých tělísek
Reagovat
Luky99
Je hodně sexy :)
Reagovat
Blondie
Je krásná a je skandalistka, přitáhne do Prahy pozornost světa.
O víc nejde.
Reagovat
George_Renel
WC by mohly dostat Nikola s Lindou.
Reagovat
jirkaS
Nikolka by se mi tam líbila
Reagovat
Krisboy
Proč je Yastemska tučně? Má to něco společného s jejím upřímným a horlivých bojem proti rasismu?

Ale nadupaný je to pěkně, to zas jo. Doufám, že do MD proklouzne ještě Alizé.
Reagovat
Vaslab
Je to printscreen převzatý z ukrajinských tenisových stránek, kde se v entry listech zvýrazňují domácí hráčky...
Reagovat
Krisboy
Aha, díky!
Reagovat
Mantra
paráda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist