Prague Open: letos (snad) s lepším obsazením

11. 3. 2008, 12:38
Aktuality 1
Kvalitnější obsazení než dříve by letos mohl mít ženský tenisový turnaj ECM Prague Open. Na rozdíl od předchozích ročníků díky posunutému termínu nekoliduje s více než milionovým podnikem v Berlíně. "Tenhle termín je pro nás výhodnější a doufám, že to bude reflektovat startovní pole," řekl dnes ředitel turnaje Vladislav Šavrda.
Shahar Peerová

Turnaj, s nímž se bude souběžně hrát mužský challenger s dotací 75.000 dolarů, se na pražské Štvanici uskuteční od 28. dubna do 4. května. V tomto termínu se hraje jen turnaj v marockém Fesu, který má stejně jako podnik v české metropoli dotaci 145.000 dolarů.

Přestože je uzávěrka přihlášek ještě daleko, účast už přislíbila aktuálně osmnáctá hráčka světa Shahar Peerová. Izraelská tenistka, která v Praze vyhrála před dvěma lety, jen o několik dní dříve nastoupí ve fedcupové baráži proti českému týmu.

Z domácích hráček je zatím jistý jen start Kláry Zakopalové, určitě nepřijede česká jednička Nicole Vaidišová.

Po wimbledonských vítězích přijede antukář Muster
Stejně jako loni bude součástí turnaje exhibice, která zpestří sobotní program semifinálových zápasů. Po wimbledonských šampionech Goranu Ivaniševičovi a Richardu Krajicekovi se pražskému publiku tentokrát ukáže bývalý skvělý antukář Thomas Muster. Rakouský tenista, který v roce 2005 vyhrál Roland Garros a před rovnými dvaceti lety triumfoval i v Praze, se utká s vítězem pražského challengeru z roku 2001 Ctislavem Dosedělem.

Jasno je rovněž o budoucnosti turnaje, který se bude na Štvanici hrát minimálně do roku 2013. Ženský podnik bude mít od roku 2009 v rámci reorganizace okruhu WTA, z něhož zmizí turnaje čtvrté kategorie, dotaci 225.000 dolarů. "Podepsali jsme smlouvu s WTA na dalších pět let. Bude s tím souviset změna termínu na červencový po Wimbledonu a před turnaji na tvrdých kurtech v Americe. Nejspíše to bude v týdnu od 13. července," uvedl Šavrda.

Ženský turnaj bude zařazen do kategorie B, na němž na rozdíl od stávajících podniků čtvrté kategorie smějí hrát tenistky z elitní desítky. Organizace WTA navíc podle výběru pořadatelů garantuje start jedné hráčky z nejlepší dvacítky žebříčku, nebo čtyř tenistek pohybujících se mezi 21. a 50. místem. Od roku 2009 by se měla rovněž zvýšit dotace challengeru na 150.000 dolarů, což je maximum pro podniky této kategorie.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
kdyby prijel Federer byl by to jinej ŠLÁGR
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist