Povrch nemá chybu, pochvalují si Češi

2. 3. 2009, 14:42
Aktuality 2
Česká tenisová reprezentace má za sebou úvodní dva tréninky před daviscupovou bitvou s Francií. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila se už na začátku přípravy utvrdil v tom, že rychlý povrch taraflex, který si nechal v ostravské ČEZ Aréně položit, nemá chybu.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

"Kurt je přesně takový, jaký jsme chtěli. Ideálně rychlý, zůstal stejný od minulých zápasů. Jinak je tady všechno tak, jak to známe. Teď už jde jen o to, abychom se znovu sžili s prostředím a to by neměl být problém," řekl po dnešním dopoledním tréninku Tomáš Berdych.

Zatímco Berdycha s Radkem Štěpánkem by z pátečních dvouher mohlo vyřadit jen zranění, šéf francouzského výběru Guy Forget sledoval jejich ostré dopolední výměny s otazníky v hlavě. Vyrovnaná aktuální forma jeho svěřenců nabízí více alternativ. "On má jednu nevýhodu v tom, že může přebrat. Má k dispozici neuvěřitelnou škálu hráčů s různým pojetím hry. My se ale musíme soustředit na vlastní výkon a nerozebírat soupeře," zdůraznil Štěpánek.

Češi se do Ostravy sjeli očividně dobře naloženi a uvolněná atmosféra může být jejich devizou. Pohoda z Navrátilovy party na dvorci doslova vyzařovala, co chvíli se vylidněnou halou rozléhal smích. "Nálada je opravdu dobrá a jsme schopni ji udržet až do víkendu," prohlásil Berdych.

Volnější výměny od úterka vystřídá příprava s konkrétním taktickým zaměřením. Navrátil chce s oběma singlisty pracovat především na servisu a volejích. "Povrch je poměrně rychlý a myslím, že na něm nebude docházet k dlouhým výměnám. Od zítřka budeme hrát tréninkové gamy, abychom co nejvíce natrénovali servis a volej. Od toho se podle mě budou odvíjet zápasy," uvedl Navrátil.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tom vypadá na fotce jako malé děťátko:))
Reagovat
smazaný uživatel
a Radek,jako jeho táta
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist