Poušť, vítr a krach Čechů

17. 3. 2008, 17:47
Stalo se... 0
Kvůli Indian Wells se téměř zastavilo další dění ve světovém tenisu. Dva týdny se nehraje žádný další významnější turnaj. Co tedy minulých sedm dní na prvním podniku série Masters přineslo?
Indian Wells

Nevyváženost. V pavouku nechybí 45 nejlepších mužů světa, prvním "absentérem" je Belgičan Steve Darcis, 46. v žebříčku ATP. To je účast důstojná turnaje s dotací přes 3.5 milionu dolarů. Ženský turnaj je oproti tomu obsazen nečekaně slabě: chybí světová jednička, ze světové desítky pak chybí další dvě hráčky a ze světové dvacítky se jich v Indian Wells neobjevilo hned sedm. Včetně sester Williamsových, na které se američtí fanoušci těší.

Pohromu pro české tenisty. Slovy Járy Cimrmana: fázi očekávání vystřídala fáze zklamání. Iveta Benešová, Barbora Zahlavová Strýcová a Renata Voráčová nejdřív doplnily další tři krajanky v hlavní soutěži, aby všechny vypadly v prvním kole. Jedinou Češkou, která vyhrála v hlavní soutěži zápas, je Klára Zakopalová - ta ovšem po vítězství nad Salerniovou následně prohrála s Řekyní Daniilidouovou. Nicole Vaidišová a Lucie Šafářová postoupily do druhého kola bez boje a svorně se v něm s Indian Wells rozloučily. Úplně stejně pak dopadl i Tomáš Berdych. Jediným vítězným "rebelem" je Radek Štěpánek, který české prokletí překonal výhrou nad Bělorusem Mirným.

Vítr. Překvapuje to někoho?

Pomstu. Před dvěma lety se rozešly cesty Andyho Roddicka a jeho tehdejšího trenéra Deana Goldfinea. Znovu se zkřížily nyní, ovšem za úplně jiných okolností. Goldfine se nedávno stal trenérem Tommyho Haase, který se pokouší vrátit zpět po listopadové operaci ramene. A německému tenistovi to zřejmě prospělo: výhrou nad Francouzem Benneteauem vyrovnal své letošní maximum (2. kolo) a pak - už posedmé v kariéře - porazil i Goldfineova bývalého svěřence.

A výhru Rogera Federera. Konečně. Ta šňůra dvou porážek už byla nesnesitelně dlouhá.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist