Potvrzeno: Clijstersová se vrací k tenisu

26. 3. 2009, 12:26
Aktuality 26
Bývalá světová jednička Kim Clijstersová se vrací k tenisu. Pětadvacetiletá Belgičanka, která ukončila kariéru před dvěma lety, o tom dnes informovala na tiskové konferenci v rodném městě Bree.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Požádala jsem o divoké karty na turnaje v Cincinnati, Torontu a na US Open. To je zatím vše, chci zjistit, jestli na to ještě mám," oznámila Clijstersová.

 

Dále čtěte:

Bývalá světová jednička ukončila kariéru v květnu 2007, aby se následně provdala za basketbalistu Briana Lynche a minulý rok pak porodila dceru Jadu. V posledních týdnech ovšem začala znou trénovat v tenisovém centru v Bree. Minulý týden oznámila, že přijala pozvání do letní americké soutěže družstev World Team Tennis a předtím ještě odehraje dvě exhibice - 17. května nastoupí s Timem Henmanem proti manželskému páru Agassi/Graffová při příležitosti představení nové střechy centrálního dvorce ve Wimbledonu a v červnu ji čeká duel proti Michaelle Krajicekové na turnaji Ordina Open.

Organizátoři US Open se už před dnešní tiskovou konferencí vyjádřili, že divokou kartu na závěrečném grandslamovém turnaji sezony Clijstersová dostane.

"Když jsem se začala připravovat na wimbledonský zápas se Steffi Grafovou, chtěla jsem novou výzvu. Je to zatím jen pro zábavu a uvidí se, jestli mi to půjde," dodala Clijstersová. "Teď trénuji šest dní v týdnu, polovinu z toho mi zabere posilování a nabírání fyzičky. Zaměřili jsme se hlavně na to, aby se mi vyhnula zranění," přidala Clijstersová. "Rozhodně ale nehodlám hrát dvacet turnajů za rok jako kdysi. Chci být také s dcerou a rodinou, takže teprve uvidím, jak dlouho se mi bude chtít být od rodiny," uvedla.¨

 

Kim Clijstersová

Datum a místo narození: 8. června 1983 v Bilzenu
Státní občanství: Belgie
Výška a váha: 174 cm, 68 kg

Trenéři během dosavadní kariéry: Bart Van Kerckhove (1992-6), Carl Maes (1996-2002), Marc Dehous (2002-3), později ji občas doprovázel bratranec Tim Clijsters (fyzioterapeut)

Největší úspěchy:
- vítězka US Open (2005), 2x vítězka Turnaje mistryň (2002 a 2003), vítězka Fed Cupu (2001)
- 2x vítězka čtyřhry na grandslamovém turnaji (French Open 2003, Wimbledon 2003)
- 34x vítězka dvouhry na turnaji WTA (poprvé v září 1999 v Lucemburku, naposledy v lednu 2007 v Sydney)
- 11x vítězka čtyřhry na turnaji WTA (poprvé v říjnu 1999 v Bratislavě, naposledy v říjnu 2003 v Curychu)

Nejvýše na žebříčku WTA:
Dvouhra: 1. místo (celkem 19 týdnů, poprvé 11. srpna 2003)
Čtyřhra: 1. místo (poprvé 4. srpna 2003)

Vydělané peníze: 14,7 milionu dolarů

Ocenění: objev roku na okruhu WTA (1999), nejlepší sportovkyně Belgie (1999-2002, 2005)

Rodina: otec Leo (nejlepší fotbalista Belgie roku 1988, zemřel letos v lednu), matka Els (bývalá vrcholová gymnastka), sestra Elke (1985) hraje také tenis, nevlastní bratr Zeth (2008); v červenci 2007 se provdala za amerického basketbalistu Briana Lynche a 27. února 2008 se jim narodila dcera Jada Ellie

Záliby: hudba (Live, Savage Garden, Madonna), filmy, fotbal (Racing Genk), squash a badminton; miluje kabelky a svého psa jménem Beauty; oblíbené jídlo - suši

Ostatní: s tenisem začala v šesti letech, v 11 vyhrála juniorské mistrovství Belgie, v 15 se stala nejmladší belgickou seniorskou šampionkou v historii; v roce 1997 debutovala na okruhu ITF, v květnu 1999 na WTA v Antverpách; na podzim 1999 vyhrála svůj první turnaj na okruhu WTA (v Lucemburku); jejím tenisovým idolem byla Steffi Grafová; žije v belgickém Bree; v Belgii se jí přezdívá "naše Kim"; její velkou soupeřkou i kamarádkou byla o rok starší krajanka Justine Heninová; náhlé ukončení kariéry (6. května 2007) zdůvodnila častými zraněními a především touhou po rodinném životě.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
dabelsobul
Tak myslim, ze tady vznika dobra fama :) Nevim co mezi Nadalem a Ivanovicovou je, ale to ze byli spolu vyfoceni na golfu, nic neznamena. Byla to jen nejaka promo akce k turnaji v Miami :) Ale kdovi, co mezi nimi je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ten golf, ale to byla snad nějaká akce pro novináře a ták :-) stejně tak Nieminen surfoval s Wozniackou :-) A hned jsou tu dohady.. :-).
Reagovat
dabelsobul
Presne tak, Nieminen zase surfoval s Wozniackou :) Zkratka promo akce :) Aspon je videt, jak vznikaji drby :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vivat Clijsters! Tak to se teď muj strejda obrací v hrobě.
Reagovat
smazaný uživatel
tak super spravicka a este jednu pridam este tu neni tak kto nevi rafa asi chodi s ivanovicovou
Reagovat
smazaný uživatel
jo viděl si je předevčirem rano na greenu joo? No nevim jestli se mám radovat nebo brečet :-(
Reagovat
smazaný uživatel
no neviem ci si z tych co sa budu radovat alebo plakat ak to bude mat zle nasledky pre jeho vykonnost ale ja budem z tych co bude asi plakat lebo lepsie hrat nemoze tak ak sa to prejavi tak iba ze bude hrat horsie ak bude pri hre mysliet na jej peknu opalenu ...... ale rafa asi nebude dalsi priklad ako vztah s tenistkou alebo naopak ho poznaci
Reagovat
smazaný uživatel
Anička pořád loví ve španělských vodách :-D Kdo bude další?? Teda jestli to je pravda..kdo ví..

Jinak návrat Kim je velmi dobrá zpráva. Těším se.
Reagovat
smazaný uživatel
dalsieho by som tipoval karlovica je dost podobny spanielom ,,,,,,a tak tez sa moc tesim na Kim
Reagovat
smazaný uživatel
Chodila už Anička s playboyem Ferrerem??? Jestli ne, tak by mohl být další na řadě právě on...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo že by to rozjela s dědou Moyou??:-))
Reagovat
smazaný uživatel
no Štěpánek už pár těhle hvězdiček také vystřídal...:-) tak kdo ví, která bude další... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ticho, nebo ti Nicol nakope do rypáku:-)) S tou poslední hvězdičkou už je nějak podezřele dlouho, málem se vzali - teď je to vážné... Navíc - Štěpec nevypadá jako nějaký Španěl:-)) Spíš jako nějaký "nepovedený" Rus...
Reagovat
smazaný uživatel
no kdyby začal chodit do solárka, tak by vypadal za chvili jako nejaký černoušek - skoro jako conga, no a z francie do španělska už je to co b kamenem dohodil :-) A nikol by me nenakopala, spiš bych si s ní zahrál.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak v tom případě, myslím, že by ti asi párkrát vysmečovala přímo do nosu:-)) A Nicol by snad newchodila s žádným, jak sám říkáš, Congou, ne??? není to žádná Cibulice, která je na černoušky...:--
Reagovat
smazaný uživatel
nééé, to taky néé, normálně regulerně bysme si zahráli a pak bysme šli na kafe :-) nebo s cibulicí, tu bych mohl porazit, ta je aspon menší než já :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, proti Nikole by byly tove akcie o něco vyšší, Cibulice by ti vyprášila kožich, to by se Gael na tribuně jenom řechtal jak Valach:))
Reagovat
smazaný uživatel
njn :-)) co naplat. ty voe, ona chodí s monfílsem jo? sakra, ta teda vyvádí psí kusy
Reagovat
smazaný uživatel
No, psal mi to esposito, že to prej táhne s Monfilsem, takže asi jo, no...Taky ji nějak nechápu - má tam plno jiných hošů, a ona si musí vybrat francouzského černocha...
Reagovat
smazaný uživatel
S Monfilsem už snad není, teď má Melzera..
Reagovat
smazaný uživatel
Safra, jak tohle víš?? Melzer ještě celkem nedávno chodil s Nikolou, ne?? No, vidím, že ATP a WTA je jeden velkej bordel, doslova a do písmene:-))
Reagovat
smazaný uživatel
to víš, svět je malej a okruh ještě menší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, poslední dobou mi ten okruh ATP a WTA připomíná spíš nějakou reality show - každý s každým:-)) nebo spíš nějakou swinger party každý s každým - jeden na všechny, všichni na jednoho:-))
Reagovat
smazaný uživatel
joo? to by se ti líbilo, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdybych byl tenista, tak bych o tom věděl asi tak trochu víc, nezastírám, že by se mi to zřejmě i líbilo:-)))
Reagovat
carolyn
hihi vy jste drbny :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist