Posuňte Australian Open na únor, prosí Murray a spol.

17. 1. 2009, 19:05
Aktuality 11
Andy Murray a Rafael Nadal jsou dalšími z hráčů, kteří volají po posunutí termínu Australian Open na únor. Důvodem je minimální čas na odehrání přípravných turnajů. Téma se nakouslo znovu poté, co do křesla pro šéfa tenisové asociace ATP usedl Adam Helfant.
Andy Murray

Už na začátku týdne se za posunutí termínu úvodního grandslamu roku postavil Roger Federer. "Hodně se bavíme o tom jak tenis vylepšit a kalendář je jedním z hlavních bodů," řekl sedmadvacetiletý Federer. "Problém Australian Open by vyřešil pozdější začátek. Bylo by totiž dobré před ním odehrát pár turnajů na přípravu," uvedl. "Posunul bych ho proto o pár týdnů, abychom mohli v Austrálii nebo Středním východě hrát déle," dodal.

Těsně před zahájením letošního ročníku se k problematice vyjádřili také další tenisté, kteří jsou adepty na titul. "Australian Open by mělo začínat o dva týdny později. A asi by se před ním měl hrát na australské půdě jeden turnaj kategorie ATP World Tour 500," myslí si čtvrtý hráč světa Andy Murray.

"Těšil bych se na první grandslam sezony více," poznamenala světová jednička Rafael Nadal v souvislosti s delším přípravným obdobím. "Turnaj začíná velmi brzo, je málo času se aklimatizovat. Nemůžu mluvit za ostatní hráče, ale myslím že mají podobný názor," spekuluje španělský tenista. "Sotva začne sezona, už vás čeká jeden z nejdůležitějších turnajů sezony," stěžuje si.

Proti tenistům však stojí organizátoři Australian Open, kteří první grandslam sezony pořádají na konci letních prázdnin a díky tomu na turnaj zavítá během dvou týdnů přes 600.000 fanoušků. Termín navíc nekoliduje se začátkem sezony australského fotbalu.

Britská jednička by naopak protáhla období mezi French Open a Wimbledonem. "Pro mě by to bylo rozhodně příjemné hrát více turnajů na trávě. Myslím, že by by alespoň týden navíc nebyl na škodu," přeje si Murray.

"Rozhodně by se na trávě mohl hrát také nějaký turnaj vyšší kategorie "500", bylo by to lepší pro všechny a zkvalitnila by se příprava na Wimbledon. A po French Open by tak vzniklo více prostoru pro přípravu," dodal tenista, který už letos vyhrál exhibici v Abú Zabí a obhájil titul v Dauhá.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
ty voe murray nebrec, o tom ten AO grand asi je ne ? na ostatni je klasicka priprava
Reagovat
carolyn
Andy Murray hi hi kde vzal tak tmavé vlasy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sežehlo mu je ostrý australský slunce :-D
Reagovat
carolyn
ted když tu jsme my, tak kde je okoun? Když se dnes po nás tak sháněl :-))))
Reagovat
carolyn
ted když tu jsme my, tak kde je okoun? Když se dnes po nás tak sháněl :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, on není jako my, že tu i spíme :-D
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten okoun mě rozesmál. Prý proč sem píšu komentáře jenom já :)))
Pořádně píše jen pár lidí, jeho si nějak nepamatuju.
Reagovat
carolyn
A mě si pamatuješ? Přestože nepíšu pořádně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš často a někdy i bez chyb. Ale o tenise toho zatím moc nebylo. Vem si příklad z nepofaty, občas nám tady udělá hezký rozbor utkání.
Reagovat
carolyn
já na ty rozbory nejsem, ale ráda tenis sleduju, pokud je to tvé přání, polepším se :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist