Postřehy Tomáše Krupy

4. 4. 2011, 14:59
Téma 7
Náš tým je od turnaje v Indian Wells početnější. Na doporučení Michala Novotného, bývalého vrchního fyzioterapeuta ATP, jenž nyní pracuje pro Gulbise, Tomáš angažoval španělského fyzioterapeuta Joseho.
Profily hráčů
Tomáš Krupa (© Martin Sidorják)

Pokud si chcete zapamatovat jeho celé jméno, můžete to zkusit - Jose Felix Gonzales Castilla. Je to docela zajímavý týpek, dřív pracoval třeba pro známého atleta Juana Carlose Higuera, který byl čtvrtý v běhu na 1500 metrů na olympiádě v Pekingu.

Kdo je Tomáš Krupa:
Kouč Tomáše Berdycha, předtím spolupracoval s Radkem Štěpánkem. Jako hráč byl 278. tenistou žebříčku ATP.

Loni Jose přesedlal z atletiky na tenis. Nějaký čas pracoval pro Inda Paese, jehož pravděpodobně pořád jen masíroval (Paes je totiž na okruhu znám jako naprostý »úchyl« přes masáže). Michalovi můžeme stoprocentně věřit, že našel toho pravého. Sám ho školil, takže víme, že máme odborníka. Jose navíc v minulosti dělal pro fotbalový klub Real Madrid Castilla, což je béčko Realu, takže zkušenosti má určitě solidní.

A proč přišel Jose? Tomáš byl nějaký čas bez vlastního fyzioterapeuta, ale zjistili jsme, že to bez něj opravdu nejde. Po druhé mimořádně náročné sezoně, odehrané de facto bez většího odpočinku (předloni hrál finále Davis Cupu, loni zase Turnaj mistrů), se vyskytly nějaké bolístky. Zdravotní pomoc potřeboval čím dál častěji. Na téhle úrovni už se hráč bez svého fyzioterapeuta prakticky neobejde. Skoro každý borec první světové desítky ho má, ale i mnozí další. Zkrátka to začíná být povinnost, tělo musí být připravené zvládat extrémní tréninkovou i zápasovou zátěž. Jistě, jsou i výjimky, někdo na zdravotní trable netrpí, ale takových tenistů je málo.

Jose s námi bude jezdit na všechny velké turnaje a přiznám se, že jsem za to rád i kvůli sobě. Občas už mám pocit, že se rozpadám. Takže odteď vandrujeme po světě ve čtyřech: Tomáš, Jose, kondiční kouč David Vydra a já.

V dubnovém čísle Tennis Areny dále najdete:

Tennis Arena 04/2011• Rozbor daviscupové lekce od Kazachstánu i kauzy Hernych
Vaidišová se vrátí, říká v rozhovoru její poslední kouč Van Harpen
• Život Pavla Složila na Floridě: v týdnu tenis, o víkendu na ryby
• Příběh Sereny Williamsové. Vrátí se ještě?
• Doporučení: Co nesmí chybět v bagu

...a další zajímavosti a exkluzivní fotografie

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok!

 

pva, Tennis Arena

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vlastní fyzioterapeut je určitě dobrá volba. Možná ještě nějakého psychoterapeuta, alespoň na nějaký čas. I Ivan L. takových služeb využíval.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, všiml jsem si ho, taky jsem si říkal, kdo to asi je, tak aspon že nám do Krupa objasnil:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jn všiml sem si ho jak tam seděl vedle Krupy. Typickej španěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ad titulek: "Vaidišová se vrátí, říká v rozhovoru její poslední kouč Van Harpen": tomu opravdu, ale opravdu nevěřím. To už spíš věřím tomu, že bude mít s Radkem třikrát za sebou paterčata. :-)

(Kdysi jsem četl v Guinessivě knize rekordů, že nějaká ženská byla dlouho neplodná, pak to se to začalo léčit nějakými léky a pak během 10 let porodila kolem 40 dětí -- samá paterčata či čtyřčata. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky myslím že se už nevrátí, protože je lenošná
Reagovat
VlS
Nějak se nechytám, jakej titulek?
Reagovat
smazaný uživatel
V reklamě na dubnové číslo Tennis Areny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist