Posledními semifinalisty Davis Cupu jsou Španělé

11. 7. 2011, 10:49
Aktuality 3
Španělští tenisté vybojovali na americké půdě postup do semifinále Davis Cupu. I bez odpočívajícího nejlepšího hráče Rafaela Nadala porazili Američany 3:1, postupový bod získal v neděli David Ferrer po vítězství nad Mardym Fishem. Španělé v zářijovém semifinále přivítají Francii.
Španělská radost (© daviscup.com)

Španělští tenisté zaskočili dokonale soupeře na jeho oblíbeném tvrdém povrchu v texaském Austinu hned v pátek, neboť po dvouhrách zásluhou Feliciana Lópeze a Ferrera vedli 2:0, když neuspěl ani Fish, ani Andy Roddick. Naději domácím vykřesal v sobotu nejlepší deblový pár světa bratři Bryanové, jenže v neděli postup Španělů završil hned v úvodní dvouhře Ferrer.

Šestý hráč žebříčku ATP porazil ve vyrovnaném zápase světovou osmičku Fishe po čtyřech hodinách a 11 minutách 7-5 7-6 5-7 a 7-6. Podle letos zavedeného pravidla se pak zápas mezi Andym Roddickem a Felicianem Lópezem ani nemusel dohrávat.

"Je to pro nás historické vítězství. Španělsko ještě nikdy v USA nevyhrálo, přejít přes hráče jako jsou Roddick, Fish a Bryanovi, to je neskutečná věc. Je mi ctí být jejich kapitánem," pyšnil se Albert Costa. "Máme generaci neuvěřitelných hráčů. Zkusíme toho využít a vyhrát co nejvíc trofejí," dodal.

Své svěřence pochválil i kapitán domácích Jim Courier. "Jsem hrdý na všechny kluky za to, co v zápasech odevzdali. V mnoha setech jsme měli navrch, ale proti tak silným hráčům to ještě nic neznamená," uvedl vítěz čtyř grandslamových turnajů.

Španělé jsou čtyřnásobní vítězové Davis Cupu od roku 2000, radovali se také v letech 2004, 2008 a 2009. Tým USA je rekordmanem prestižní soutěže založené v roce 1900 s 32 triumfy, naposledy Američané pozvedli "Salátovou mísu" před čtyřmi lety.

Výsledky - Davis Cup - čtvrtfinále:

Austin: USA - Španělsko 1:3
Fish - Ferrer 5:7, 6:7 (3:7), 7:5, 6:7 (5:7).

Semifinálové dvojice (16.-18. září): Srbsko - Argentina, Španělsko - Francie.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Spanieli vyhrali Ligu majstrov vo futbale, v basketbale. ME a MS vo futbale, mali svetovu 1 v tenise a este mozno dalsie uspechy o ktorych neviem. Naozaj sportovy narod.
Reagovat
BooOoo
ale hokejové srdce v životě neopustí naši vlast
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist