Poslední Češka Zakopalová končí. Slovenky se utkají o finále

6. 3. 2010, 10:09
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Klára Zakopalová si v Monterrey z šesti českých tenistek vedla nejlépe, čtvrtfinálová účast na slabě obsazeném turnaji však není žádným velkým úspěchem. Zakopalová nestačila na nasazenou Rusku Pavljučenkovovou. Lépe si vedou Slovenky Hantuchová s Cibulková, které svedou souboj o finále.
Klára Zakopalová

Tenistka Klára Zakopalová vypadla na turnaji v Monterrey ve čtvrtfinále. V něm nestačila na třetí nasazenou Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, které podlehla hladce po setech 2-6 2-6.

Zakopalová se udržela v mexickém turnaji na tvrdém povrchu nejdéle z šestice českých tenistek. Vedle ní postoupila do druhého kola už jen Iveta Benešová, která tam ale našla přemožitelku v Anastasii Sevastovové.

A právě devatenáctiletá Lotyška, jež v prvním kole vyřadila nasazenou jedničku Jankovičovou, bude další soupeřkou Pavljučenkovové. Sevastovová si ve třech sadách poradila s Francouzkou Alize Cornetovou a zahraje si v premiérovém semifinále.

O druhé místo ve finále svedou boj nasazené Slovenky Hantuchová a Cibulková, které musely ve čtvrtfinále vývoj zápasů obracet.

Turnajová dvojka Daniela Hantuchová si po setech 2-6 6-2 6-1 poradila s Američankou Vaniou Kingovou a bude usilovat o první finálovou účast od konce sezony 2007.

Dominika Cibulková si poradila s pátou nasazenou Maďarkou Agnes Szavayovou a v případném třetím finále by hrála o premiérový titul. V semifinále byla naposledy loni na French Open.

České tenistky Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová postoupily alespoň do finále čtyřhry. Mohou si tak zopakovat tři týdny starý triumf z Paříže.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (05. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6-2 6-2
Hantuchová (2-SR) - Kingová (USA) 2-6 6-2 6-1
Cibulková (4-SR) - Szavayová (5-Maď.) 3-6 6-3 6-3
Sevastovová (Lot.) - Cornetová (Fr.) 2-6 7-5 6-1

Semifinálové dvojice: Sevastovová - Pavljučenkovová, Hantuchová - Cibulková.

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Coinová/Pelletierová (Fr./Kan.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist