Pořadatelům challengeru v Prostějově chybělo jen české finále

7. 6. 2014, 12:13
Aktuality 3
Prostějovský tenisový challenger Czech Open se odehrál ve znamení nastupující generace českého tenisu a velkého zájmu diváků. Často zaplněným tribunám na šestidenním turnaji dělaly radost zejména možné budoucí hvězdy domácího tenisu Jiří Veselý a teprve devatenáctiletý Adam Pavlásek, který start na divokou kartu proměnil v životní semifinálovou účast a po nejlepším výsledku v kariéře se posune z dosavadního 319. místa světového žebříčku.
Profily hráčů
Centrální dvorec v Prostějově

"Je jen škoda, že Pavlásek nepostoupil do finále proti Veselému," konstatoval na dnešní tiskové konferenci prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. "Vyplatila se nám tříletá investice do pořádání turnajů ITF Futures. Vklad se projevil v tom, že Veselý postoupil do první stovky světového žebříčku," dodal.

Pořadatelé litovali absence trojnásobného vítěze prostějovského challengeru z let 2006, 2009 a 2010 Jana Hájka, který vypadl ze startovní listiny těsně před zahájením turnaje kvůli zranění. "Byla to škoda, protože turnaj organizujeme hlavně pro české hráče. A pro diváky," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková, podle níž největší český turnaj zaznamenal rekordní diváckou návštěvu v 21 let trvající historii.

Pro Černoškovou byl letošní ročník jiný v tom, že novým supervisorem turnaje se po dlouhých letech místo Francouze Stephana Cretoise stal Němec Roland Herfel. "Je velký puntičkář s německou důkladností. Museli jsme si na sebe zvyknout. Jeho hodnotící zpráva byla o čtyři strany delší než v minulosti. Ovšem na závěr konstatoval, že bylo vše excelentní," uvedla Černošková.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Pesek12
Jan Hájek má letos naprosto špatnou herní bilanci a asi muselo být jasné, že i pokud by byl fit, tak asi velký průlom na turnaji neudělá.
Reagovat
Fandina
On často nenastupuje nebo zkrečovává zápasy kvůli zdraví, nebo delší dobu nemůže ani hrát, ale pak se zase chytne a vrací zpátky do formy. Podle mě kdyby byl fit, tak by hrál.
Reagovat
tommr
a svým způsobem možná i pro diváky atraktivnější ... :)
Pořadatelé by ale měli něco udělat s odstíněním kurtu nebo aspon nějak změnit pozici televizních kamer - v televizi není za slunečnýho dne prakticky nic vidět ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist