Pomohla vybojovat finále Fed Cupu, o víkendu ho bude Koukalová spolukomentovat

5. 11. 2014, 16:30
Aktuality 16
Klára Koukalová se podílela na postupu českých tenistek do finále Fed Cupu, ale o trofej si nezahraje. Aktuálně 41. hráčka světa bodově přispěla v dramatickém prvním kole ve Španělsku a hrála i semifinále proti Italkám, jenže na víkendový duel o titul se do nominace nevešla. V pražské O2 areně však chybět nebude: zápas bude premiérově hodnotit v televizi z pozice expertky.
Profily hráčů
Klára Koukalová

Koukalová si letos v únoru zahrála Fed Cup po osmi letech. V chladu a dešti v Seville vyhrála jednu dvouhru a přispěla k vítězství 3:2. Proti Itálii již za rozhodnutého stavu vyhrála s Andreou Hlaváčkovou závěrečnou čtyřhru. V závěru roku se pražské rodačce ale nedařilo, a proto ji kapitán Petr Pála do výběru nepovolal.

"Každá hráčka by si to finále chtěla zahrát. Samozřejmě mě mrzí, že nemůžu hrát finále, ale musím být soudná. Prostě vidím, že jsou tam hráčky, které jsou na žebříčku momentálně přede mnou. Nebylo by fér říkat, že bych tam měla být na úkor někoho jiného. Momentální forma je rozhodující," řekla Koukalová bez emocí.

Už podruhé je při fedcupovém finále s týmem, ale bez možnosti zasáhnout do bojů. Předloni byla sparringpartnerkou tenistek před vítězným finále proti Srbsku. "Jsem ráda, že tady můžu jakkoli být, i když v jiné roli, a fandit holkám," uvedla vítězka tří turnajů WTA.

Na utkání proti Německu přijala roli odbornice hodnotící zápasy po jejich skončení. Poprvé nebude na otázky odpovídat, ale sama bude mít připomínky a postřehy. Přísná na své kamarádky prý nebude. "Kritika není na místě. Jsme znovu ve finále Fed Cupu. Člověk by měl být pozitivní a rád, že jsme vůbec tady," podotkla dvaatřicetiletá hráčka.

Od pondělí se Koukalová pohybuje v hale a s tenistkami je v kontaktu. Stala se i terčem vtípků. "Mají na mě narážky, že si musí dávat pozor, co řeknou, abych to nikde nevyslepičila," usmála se 41. hráčka světa a aktuální česká pětka.

Nervózní z mikrofonu nebude, na kamery je zvyklá z rozhovorů z pozice hráčky. "A budu mluvit o něčem, co znám. Znám všechny holky, vím, jak to tady chodí. Snad to nebude taková ostuda," řekla vítězka letošního turnaje ve Florianópolisu.

Z pozice odborníka může mluvit o šancích tenistek na třetí fedcupový titul za čtyři roky a má jasno. "Jsem stoprocentně přesvědčená, že Česko vyhraje. Řekla bych, že šance jsou sedmdesát na třicet pro nás," řekla Koukalová a jedním dechem doplnila: "Budu ráda, když budu mít pravdu."

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Kubásek / Buska bude moct tykat a pak zase jí budou vykat?
Reagovat
Fandina
Záleží, jak se na tom dohodnou ... úsměv
Reagovat
Fandina
Krásná fotka. Hezký úsměv, takhle bych si přála Klárku na kurtu. Vítězit a usmívat se. Klárko pojď!
Reagovat
Jan
A není to fotka z kurtu ? :)
Reagovat
Fandina
Třeba ano, je z kurtu, ale Klárka se na kurtu hodně často mračí a ksichtí, hlavně když se jí nedaří, tak bych si přála, aby se jí pořád dařilo a usmívala se. Hlavně v deblu, když se jí daří tak se hezky směje.
Reagovat
Argentina
je to hezká holka, mám jí z našich nejraději :-)
Reagovat
Fandina
Na Klárku se už moc těším. Pamatuji se před pár lety, že některý FED také spolukomentovala Andrejka. Tak jsem zvědavá, kdo třeba bude příště.
Reagovat
smazaný uživatel
Úkol zněl jasně: umlčet Bedáňovou :-)
Reagovat
Fandina
Aha. Tak Bedáňová mi nějak nevadí, ale znám jiné expertky, které rozpoutaly vášně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně teda Bedáňová nesedí. Škoda, že Kláru neuslyším.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš Chládkovou...
Reagovat
EllNino
asi myslel Chládkovou :D ...
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že to bude k vidění na webu ČT sport zpětně, pokud to nebudeš moc vidět live.
Reagovat
gigin
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/619619-vysmate-nemky-maji-sebevedomi-i-jasnou-sestavu-na-kvitovou-poslou-prvni-den-petkovicovou.html#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
Jo, tohle je klíčový psychologický tah - pokud Němkám nevyjde, budou už definitivně v řiti...dávno se už totiž nepíše rok 2011...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist