Podezřelý, potrestaný a proslavený

7. 4. 2008, 17:53
Stalo se... 0
Když v posledních měsících člověk četl o Nikolaji Davyděnkovi a Potitovi Staracem, pak jen ve spojení s nekalými praktikami v tenisu. Minulý týden se ale přihodilo něco mimořádného. Oba tenisté vyhráli turnaj a píše se o tom, že oba tenisté vyhráli turnaj.
Michail Južnyj krvácí

Na konci března se Davyděnkův právník svěřil médiím, jak je celá kauza kolem jeho klienta smutná. "Měli by Nikolaje okamžitě očistit. Tato nepříjemnost mu hodně uškodila," řekl Frank Immenga. Ruský tenista se ale - místo aby spořádaně zničeně prohrával - zachoval bohatýrsky. V Miami si prvním kole zahrával s ohněm, když mladého Lotyše Gulbise porazil 7-6 ve třetím setu, aby v papírově nejtěžších zápasech přejel bez ztráty setu Andyho Roddicka a Rafaela Nadala. "Na vyšetřování nemyslím. To je práce mého právníka a mého manažera," řekl Davyděnko po zápase. Povede si Immenga stejně dobře jako jeho mandant?

Potito Starace už podobné starosti může hodit za hlavu. Ital se loni přiznal, že si během dvou let vsadil za celkem 90 euro, navíc ne na své zápasy, a na začátku roku si odkroutil svých šest týdnů trestu. Ty jako by se nepočítaly, Staracemu stejně každý rok narostou křídla až s evropskou antukou. Přesněji řečeno s challengerem v Neapoli. V roce 2005 finále, 2006 titul, 2007 titul, 2008... chvilka napětí... titul.

Davyděnko není jediným tenistou, kterému se po dlouhém období bez úspěchů ulevilo. Dalšími dvěma jsou bratři Bryanovi. Nejlepší pár světa jako by doplácel na nové pravidlo, podle kterého se místo třetího setu hraje super tie-break. Desetibodový "rozstřel" si letos vyzkoušeli ve finále čtyř turnajů a pokaždé tahali za kratší konec. V Miami už nic podobného připustit nechtěli, proto ve finále smetli dvojici Bhúpathí/Knowles 6-2 6-2. "Po čtyřech finálových porážkách jste pořádně hladoví," řekl Bob. "Řekl bych, že se s každým zápasem zlepšujeme. Ten dnešní byl nejlepší za dlouhou dobu," dodal Mike spokojeně. Jakpak by ne, vyhráli svůj 45. titul a už jen šestnáct jim chybí, aby se dotáhli na historické lídry Woodbridge s Woodfordem.

Seznam těch, kterým se ani v Miami neulevilo: Rafael Nadal, Roger Federer. První letos pořád čeká na první titul, druhý se nikde nedostal ani do finále.

Ať už by ale minulý týden vyhrál kdokoliv cokoliv, těžko by mohl v popularitě soupeřit s Michailem Južným. Někdo se proslaví, protože zpívá výjimečně dobře, někdo proto, že zpívá výjimečně špatně, někdo se opíjí na večírcích, někdo kvůli tomu zabíjí. Južnému stačilo třikrát se praštit raketou do hlavy, začít krvácet a internet už udělal své za něj. Jeho video na YouTube zatím vidělo zhruba 1,5 milionu lidí. To je zhruba o 1,5 milionu lidí víc, než jich vidělo emo dívku, hrající tenis.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist