Počet marodů před US Open stoupá, ze Cincinnati se odhlásila i Azarenková

18. 8. 2011, 06:30
Aktuality 4
Světová čtyřka Victoria Azarenková se těsně před svým úvodním zápasem na turnaji v Cincinnati odhlásila a rozšířila již tak početnou marodku světových tenistek. Běloruska se omluvila kvůli zranění pravé ruky. Ani jeden zápas před US Open neodehraje Venus Williamsová.
Victoria Azarenková

Kariéru Victorie Azarenkové, současné světové čtyřky, neustále brzdí častá zranění. Loni na okruhu WTA nedohrála celkem sedm zápasů, letos čtyři. Nyní se navíc kvůli problémům s pravou rukou odhlásila ze Cincinnati, které mělo být její generálkou na US Open. 

"Bylo to zcela nemožné, abych hrála. Čekala sem do poslední chvíle, abych si byla stoprocentně jistá, že opravdu hrát nemůžu. Před US Open by to nedávalo smysl, mohl by to být jenom horší," řekla dvaadvacetiletá Běloruska.

Do soutěže v Ohiu za ní zasáhla Francouzka Pauline Parmentierová, hned však podlehla Izraelce Shahar Peerové.

Před začátkem turnaje se odhlásila také Kim Clijstersová, Venus Williamsová či Agnieszka Radwaňská, Včera zranění nepustilo do zápasu 2. kola Serenu Williamsovou.

Venus půjde do US Open bez přípravy
Venus Williamsová, jež se kvůli nemoci odhlásila z Toronta i Cincinnati, odmítla divokou kartu na turnaj v New Havenu. Američanka tak před US Open, které začíná už 29. srpna, neodehraje žádný přípravný - ostrý - zápas. V New Yorku se tak představí na kurtech po dvouměsíční pauze. Naposledy hrála e Wimbledonu.

Jednatřicetiletá Američanka opustila tenisovou scénu na dlouhou dobu, stejně jako její mladší sestra Serena, kvůli zdravotním problémům - kolenu, kyčli či břišním svalům. Letos odehrála sedminásobná grandslamová vítězka jen Australian Open, Eastbourne a Wimbledon. Aktuálně je v žebříčku na 36. místě. 

Naopak divokou kartu do New Havenu přijala Srbka Jelena Jankovičová. Turnaje se zúčastní světová jednička a obhájkyně titulu Wozniacká či Češky Klára Zakopalová, Lucie Hradecká a Iveta Benešová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
ezpana
Nic jej neni, este vcera vecer pisala na twitteri ze nastupi a zrazu polhodinu pred zapasom sa rozhodla nenastupit, lebo ju ustipol komar, tak samozrejme ze v takej velkej bolesti nemoze hrat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta to skrečne na US Open tam má větší startovné .
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem jí vděčnej... Měl jsem jí na 4 ticketech, takže se to naštěstí zrušilo.. Kdyby nastoupila a pak skrečla, tak bych se asi zbláznil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Se divým že nešla hrát a pak to neskrečovala a sebrala startovné jak je u ní zvykem .Ale před US open si asi nechce dělat ostudu zlatokopky .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist