Plíšková v Nottinghamu potvrzuje roli favoritky, poprvé od února vyhrála dvakrát po sobě

12. 6., 20:36
Aktuality 23
WTA NOTTINGHAM - Karolína Plíšková na trávě v Nottinghamu zdolala 6:4, 6:4 domácí Heather Watsonovou a poprvé od února, kdy přišla o sérii 11 zápasů bez porážky, vyřadila dvě soupeřky po sobě. Ve čtvrtfinále se česká šampionka z roku 2016 střetne s krajankou Lindou Fruhvirtovou, nebo nasazenou jedničkou Ons Jabeurovou.
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Watsonová – Plíšková 4:6, 4:6

Karolína Plíšková v únoru neprohrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na titul, po přerušení vítězné šňůry se ale začala znovu trápit a možná také vinou problémů s kotníkem vyhrála pouze tři z devíti duelů. Všechny tři výhry za poslední čtyři měsíce zaznamenala proti hráčkám až ze druhé světové stovky, dvě z nich tento týden na trávě v Nottinghamu.

Dva dny po Američance Alycie Parksové si stejným poměrem 6:4, 6:4 poradila i s domácí Heather Watsonovou. Britské vrstevnici oplatila 10 let starou porážku z domácího antukového turnaje v Praze.

Dvaatřicetiletá Češka v úvodním setu nepřišla o podání, byť ve dvou gamech čelila brejkbolu. Ve druhé sadě sice ztratila vedení 2:0 a prohrávala 2:4, ale vývoj otočila a duel ukončila ziskem čtyř her po sobě.  V závěrečném gamu zlikvidovala další tři brejkboly a první mečbol proměnila 13. esem.

"Byl to těžký a dlouhý zápas. Ona je Britka, které hrají na trávě speciální tenis a jsou na ní nebezpečné," hodnotila dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková v pozápasobém rozhovoru na kurtu.

Statistiky zápasu Heather Watsonová – Karolína PlíškováStatistiky zápasu Heather Watsonová – Karolína Plíšková (@ Livesport)

V pátečním čtvrtfinále turnaje WTA 250 v Nottinghamu, kde svůj jediný start v roce 2016 přetavila v jeden ze svých 17 triumfů na hlavním okruhu, vyzve wimbledonská finalistka z roku 2021 a vítězka tří turnajů WTA na trávě o 13 let mladší krajanku Lindu Fruhvirtovou, nebo nejvýše nasazenou Tunisanku Ons Jabeurovou.

"Osm let jsem tu nehrála a letos bych tu ráda odehrála pár dobrých zápasů na trávě. Doufám, že přidám další. Vždy je to v Anglii dobrá příprava na Wimbledon, který je mým hlavním cílem," dodala bývalá světová jednička Plíšková.

Výsledky turnaje WTA 250 v Nottinghamu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
turista
Velká gratulace k výhře! Má taky už 1001 zápasů na okruhu WTA. To je pořádná nálož.
Reagovat
com
tak jeste dalsich 1000 zapasu, nejlip vyhranejch
Reagovat
lvicek
Nepsal tu nekdo pod nejakym minulym clankem, ze tim se mysli vsechny zapasy, vcetne ITF a tak?
Reagovat
tommr
jj jsou v tom zahrnuty všechny oficiální profi zápasy mezi dospělými tzn. jak WTA tak ITF včetně kvalifikací ...
Reagovat
Zirluck
Gratulujem Pliskova, ale to co predivedla Watson v 2 sete od stavu 4/2 bol totalny grc :D
Reagovat
TSP
Sakra, podle streamu běhala sakra dobře (nejen na její poměry) a dokonce se snažila, žádnej votrávenej ksicht. Ještě vyhraje jeden zápas a začnu přemýšlet, jestli si na ni ve Wimbledonu vsadit. Ještě furt může mít na dobrej výsledek, (alespoň občas) když se všechno sejde a výdrží jí zdraví, a to zejména na trávě a na betonech, to jsou její povrchy.
Reagovat
com
Vždy je to v Anglii dobrá příprava na Wimbledon, který je mým hlavním cílem," dodala bývalá světová jednička Plíšková.

Pekne receno
Reagovat
Kandinsky1
Ruud ji pěkně nakopl
Reagovat
Nola
poprve od nora vyhrala....... ja fakt zasnem, ze si to redaktor po sebe neprecita a zverejni takyto paskvil, ak napise nejaky prispievatel blbiny, tak nema sancu si to opravit, ale redaktor tu sancu ma, tak si to po sebe opravte, dakujem
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Ostuda,ze uz to tam ma druhy den...asi je to v poradku,fakt.
Reagovat
PTP
"poprvé od nora vyhrála dvakrát po sobě..." v nadpisu - tak vona má něco s Ruudem?
Reagovat
Kandinsky1
Ruud ji pěkně nakopl
Reagovat
baba
jo, s tím norem se to povedlo ....
Reagovat
turista
Reagovat
alcaraz.dva
Život je tak rozmanitý...jedno písmeno to dokazuje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už se ptal Hrdlička, co to má znamenat?
Reagovat
makro99
mě nejvíc fascinuje, že to tu vydrží přes noc.. jako překlep se stát může, ale že to tak nechají, v titulku, když je o tom půlka diskuse....
Reagovat
frenkie57
Překlepy a občas také hrubky a nesprávná syntaxe vět je v současném Internetu zcela samozřejmou věcí. Zvláště to zamrzí u zpravodajských webů, které by si měly zachovávat určitou profesionální úroveň.
Reagovat
Nola
to bude asi tym, ze autor clanku privelmi sleduje anglosaske media a vase ceske nazvy mesiacov uz velmi neovlada, my Slovaci to mame jednoduchsie february - februar
Reagovat
lvicek
Myslim, ze AI, ktere jsou timhle vsim krmeme, budou mit dost tezky udel .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tychá posta hadrsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tu už na rozdíl od Ondry asi nikdo nečte (radši).
Reagovat
alcaraz.dva
třeba je rád, že jeho žena zase vydělává
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist